reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
czesc dziewczyny ! nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, bylam tu z Wami jakis czas temu ale moja historia zakonczyla sie niestety poronieniem w dniu Wigilli. Wpadlam teraz tylko na szybko, chcialam zobaczyc co tam u Was slychac? I dodatkowo niesmiale sie pochwalic ze wlasnie dowiedzialam sie ze jestem ponownie w ciazy. Strasznie sie boje ale mam nadzieje ze tym razem bedzie szczesliwy final. Termin na listopad wiec to naprawde dopiero poczatek. Pozdrawiam Was wszystkie i wasze brzuchy.
Gratulacje ! Spokojnej ciąży :)

A ja dzisiaj cały dzień bez ruchów. Koło 20 już zaczęłam się stresować, bo to dziwne. O 22 w końcu raczył się pan poruszyć. Uffff:) Na razie w okolicach pępka albo trochę niżej najczęściej.

Dzień przede mną moja kruszynka to tańcuje i brzuch mi zniekształca, poranną pobudkę robi mi około 7:30 kopiąc i naciskając na pecherz, najczęściej wieczorem około 21 jak tak sobie już leżakujemy z mężem to mam wrażenie że ona tam nie jest sama, jest dosłownie wszędzie, kiedyś nagrałam mojej mamie filmik to stwierdziła że mała da nam popalić jak się urodzi bo ani ja ani moje dwie siostry tak jej nie dawałyśmy się we znaki. Ogólnie to czuję ją bardzo często w ciągu dnia.

U mnie Synek zawsze delikatnie kopie po przebudzeniu, a po jedzeniu juz daje czadu ;) ale zawsze po kazdym posilku straram sie na chwile polozyc i to jest taki czas dla nas. W ciagu dnia roznie bywa, raz nadaktywny, a czasami musze go wywolywac :) ogolnie to raczej kopie pod pepkiem i tez potrafi wypychac jedna strone brzucha, najczesciej lewa. Ale odkad kopie to tak bardziej wszystko jest realne ;)

U mnie tez Młoda szaleje ;) Najczęściej w godzinach wieczornych i nocnych :D
Dziewczyny udało mi sięw koncu zrobić listę wyprawkową, jeszcze tylko napad na bank i dam radę :D a póki co powiesiłam na lodowce, oswajając się z nią. Dopadłam lidla, ale tak na spokojnie wpadły body :) Polecicie jakiś termometr?? Zastanawiam się nad takim na podczerwień, koszt ok 250 zł -kosmos wiem, ale jest do wszystkiego no i 3 lata gwarancji, chyba ze macie jakieś inne sprawdzone??

reklama
U mnie tez Młoda szaleje ;) Najczęściej w godzinach wieczornych i nocnych :D
Dziewczyny udało mi sięw koncu zrobić listę wyprawkową, jeszcze tylko napad na bank i dam radę :D a póki co powiesiłam na lodowce, oswajając się z nią. Dopadłam lidla, ale tak na spokojnie wpadły body :) Polecicie jakiś termometr?? Zastanawiam się nad takim na podczerwień, koszt ok 250 zł -kosmos wiem, ale jest do wszystkiego no i 3 lata gwarancji, chyba ze macie jakieś inne sprawdzone??
Zwykły elektroniczny z apteki. I mierzyć w pupie (odejmując 0,5°) albo pod paszką w miarę możliwości. Ja kupilam termometr za 200zl przy pierwszym dziecku i był do niczego. Sto różnych temperatur podawał. Teraz tylko najzwyklejszy.

Do góry