reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Taka strona Beztroska ma ładne torby. Tak myśle o nich bo można do kompletu zrobić wkładkę do wózka itp nawet kocyki i otulacze. Narazie z dodatkami nie szaleje bo spory wydatek był z wózkiem i mebelkami ;) ale pewnie za niedługo się zacznie :S

Moja maleńka jak mamusia kocha w łóżku się wylegiwać i najbardziej kopie wtedy. [emoji7]

Zobacz załącznik 954156

Śliczne torby :) ja też z zakupami muszę trochę przystopować bo zauważyłam że ostatnio co wyjście do miasta to wracam z czymś dla Młodego ;))

@Si.Kat też myślałam właśnie o termometrze i teraz mam mętlik w głowie czy faktycznie tak jak pisze @slodkatrojeczka nie kupic najzwyklejszego.
A tak w ogóle masz rtęciowy czy elektroniczny ?

reklama
Śliczne torby :) ja też z zakupami muszę trochę przystopować bo zauważyłam że ostatnio co wyjście do miasta to wracam z czymś dla Młodego ;))

@Si.Kat też myślałam właśnie o termometrze i teraz mam mętlik w głowie czy faktycznie tak jak pisze @slodkatrojeczka nie kupic najzwyklejszego.
A tak w ogóle masz rtęciowy czy elektroniczny ?
Mam elektroniczny. Teoretycznie rteciowe zostały wycofane, ale dla chcącego nic trudnego. Na allegro było kiedyś tego pełno. Ja wolę nie ryzykować, mam w domu pieciolatkę, która miewa głupie pomysły. Lepiej nie kusić losu.

U mnie tez Młoda szaleje ;) Najczęściej w godzinach wieczornych i nocnych :D
Dziewczyny udało mi sięw koncu zrobić listę wyprawkową, jeszcze tylko napad na bank i dam radę :D a póki co powiesiłam na lodowce, oswajając się z nią. Dopadłam lidla, ale tak na spokojnie wpadły body :) Polecicie jakiś termometr?? Zastanawiam się nad takim na podczerwień, koszt ok 250 zł -kosmos wiem, ale jest do wszystkiego no i 3 lata gwarancji, chyba ze macie jakieś inne sprawdzone??
Ja mam termometr z pomiarem na główce kupiony w aptece DBAM o Zdrowie to jest ich termometr firmowy. Dałam za niego 100 zl i jestem zadowolona. Mierzy temperature ciała i cieczy i zapisuje chyba 30 pomiarow.

Ale moja mam ma inny do głowy i np uważam go za szit.

Ja mam zwykły rtęciowy dla użytku swojego, dla dzieciątka chciałabym inny... szkoda mi hajsu na taki powyżej 200 zł, ale naczytałam się sporo o visiofocus smart.... i ma naprawdę dobre opinie grrr

A macie jakieś opinie dot. stojaka do wanienki?? Mam problemy z kręgosłupem i myślałam nad takim stojakiem, wanienka najzwyklejsza i pieluszka na spod... gąbek, krzesełek,lezaczkow nie uznaje :)

Ja mam zwykły rtęciowy dla użytku swojego, dla dzieciątka chciałabym inny... szkoda mi hajsu na taki powyżej 200 zł, ale naczytałam się sporo o visiofocus smart.... i ma naprawdę dobre opinie grrr

A macie jakieś opinie dot. stojaka do wanienki?? Mam problemy z kręgosłupem i myślałam nad takim stojakiem, wanienka najzwyklejsza i pieluszka na spod... gąbek, krzesełek,lezaczkow nie uznaje :)
Masz dobre podejście. Ja stojaka nie kupuję ale tylko dlatego, że kąpać małego będę w salonie a tam mam stół akurat na idealnej wysokości. Gdyby stołu nie było, to bym kupiła stojak. A tak - po co wydawać kasę :) W salonie będę miała też jedno z dwóch łóżeczek z przewijakiem, więc na luzie ogarnę go po kąpieli na przewijaku. Gdybym nie miała i stołu i łóżeczka na dole inwestowałabym w stojak z przewijakiem.

Zwykły elektroniczny z apteki. I mierzyć w pupie (odejmując 0,5°) albo pod paszką w miarę możliwości. Ja kupilam termometr za 200zl przy pierwszym dziecku i był do niczego. Sto różnych temperatur podawał. Teraz tylko najzwyklejszy.

Elektroniczny używamy, bo szybki. Nawet mamy dwa, ale nie jesteśmy zadowoleni... Niedokładne. W szafie też leży rtęciowy. Teraz częściej w użyciu, bo dzieci starsze i wytrzymują te 10-15 min na pomiar. Dokładny.

reklama
Do góry