reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Tak. Ja jestem na początku siódmego tygodnia a mam termin na 7 lipca. OM 30 września.
Tylko, że w przypadku nieregularnych cykli wiek ciąży określa pierwsze USG płodu. Przynajmniej lekarz tak mi mówił. Moja OM była 1 października, trwała 7 dni a do zapłodnienia doszło 20. Na pewno nie wcześniej, bo nie było jak ;) chodzi mi o to że serduszka miało prawo jeszcze nie być...

Tabelka super sprawa! Na szczęście przeziębienie mi przechodzi. Niestety moje maluchy wciąż chorują, więc jestem uziemiona i nie mogę iść na betę z krwi :((. Pocieszam się sikańcem - dziś zrobiłam po południu i wyszła druga krecha, więc wciąż jestem dobrej myśli :)

Tylko, że w przypadku nieregularnych cykli wiek ciąży określa pierwsze USG płodu. Przynajmniej lekarz tak mi mówił. Moja OM była 1 października, trwała 7 dni a do zapłodnienia doszło 20. Na pewno nie wcześniej, bo nie było jak ;) chodzi mi o to że serduszka miało prawo jeszcze nie być...

Zazwyczaj i tak biorą pod uwagę datę terminu porodu z pierwszego usg.
Jak się prowadzi obserwacje to łatwiej - długość cykli nie ma znaczenia. Data owulacji/skoku temperatury minus 7 dni dodać 9 msc ;) a mając datę to już pierwszy lepszy kalkulator.

Tabelka super sprawa! Na szczęście przeziębienie mi przechodzi. Niestety moje maluchy wciąż chorują, więc jestem uziemiona i nie mogę iść na betę z krwi :((. Pocieszam się sikańcem - dziś zrobiłam po południu i wyszła druga krecha, więc wciąż jestem dobrej myśli :)
Przynajmiej stres Cie ominie i jak juz pojdziesz to bedzie piekna i wysoka [emoji4]

Ennis super, ja jeszcze siedze cicho do nowego roku.

Ja już po mam wyniki ... W Sobotę było 264.90
Screenshot_20181114-163424.jpeg

Załączniki

• Screenshot_20181114-163424.jpeg
    Screenshot_20181114-163424.jpeg
    39,5 KB · Wyświetleń: 389
reklama
Do góry