reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja na początku marca. Korci mnie, żeby pójść wcześniej prywatnie, może uda się podejrzeć płeć. Ale potem się stopuję, przecież wytrzymam ;-). W piątek mam comiesięczną kontrolę, bez usg. Ale kręgosłup zaczyna mi siadać, pobolewa, szczególnie wieczorem. W poprzednich ciążach dokuczała mi też rwa kulszowa...
Też mi siada kręgosłup i rwa dokucza. Już prowadząc samochod nie moge usiedzieć...a tu ledwie połowa, gdzie dalej...
No mi zaczęły poza moimi problemami z kręgosłupem szyjnym dolegac bóle w odcinku ledzwiowym. Wiec wieczorami chodzę poskładana jak staruszka.

A co do usg mam w planach wybrać sie na dodatkowe jeśli moje dziecko nie pokaże co trzeba na półówkowym.

reklama
Witam, Po wczorajszej wizycie z maluchem wszystko ok :) ładnie się pokazał i potwierdził że jest chłopcem :)
Niestety ja- mam "areszt domowy". Szyjka krótka i rozpulchniona. Moimi jedynymi kierunkami przez najbliższe 3 tygodnie ma być kibelek i prysznic... Dostałam też luteine i magnez mam brać.
Żeby tego było mało to po antybiotyku który brałam na zapalenie ucha przypaletala się infekcja...
Nie zostaje mi nic innego jak jakaś dobra książka i netflix ...
Mam nadzieję że za trzy tygodnie okaże się że wszystko wróciło do normy [emoji846]

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze[emoji4] Miałaś zmierzona szyjkę czy to wynik badania manualnego? No i gratuluje synka!!

A ja właśnie się zbieram do pracy, na dodatek wczoraj wieczorem się dowiedzieliśmy ze męża brata dziewczyna poroniła [emoji53] trochę na początku się głupio mi zrobiło bo się wkurzyłam jak dowiedziałam o jej ciąży ale nigdy był czegoś takiego nie życzyła nikomu [emoji53]

A ja właśnie się zbieram do pracy, na dodatek wczoraj wieczorem się dowiedzieliśmy ze męża brata dziewczyna poroniła [emoji53] trochę na początku się głupio mi zrobiło bo się wkurzyłam jak dowiedziałam o jej ciąży ale nigdy był czegoś takiego nie życzyła nikomu [emoji53]
Wiadomo, nie miałaś nic złego na myśli. Przykra wiadomość... Strasznie współczuję.

@Okiennica super że jeszcze jedna kociara. Kochana co do wagi ja zaczynałam z około 40kg nadwagi a brzuch już się układa jak ciążowy. No oprócz tej fałdy na dole [emoji23]

Witam, Po wczorajszej wizycie z maluchem wszystko ok :) ładnie się pokazał i potwierdził że jest chłopcem :)
Niestety ja- mam "areszt domowy". Szyjka krótka i rozpulchniona. Moimi jedynymi kierunkami przez najbliższe 3 tygodnie ma być kibelek i prysznic... Dostałam też luteine i magnez mam brać.
Żeby tego było mało to po antybiotyku który brałam na zapalenie ucha przypaletala się infekcja...
Nie zostaje mi nic innego jak jakaś dobra książka i netflix ...
Mam nadzieję że za trzy tygodnie okaże się że wszystko wróciło do normy [emoji846]
Odpoczywaj będzie dobrze :)

Ja na początku marca. Korci mnie, żeby pójść wcześniej prywatnie, może uda się podejrzeć płeć. Ale potem się stopuję, przecież wytrzymam ;-). W piątek mam comiesięczną kontrolę, bez usg. Ale kręgosłup zaczyna mi siadać, pobolewa, szczególnie wieczorem. W poprzednich ciążach dokuczała mi też rwa kulszowa...

Mi też kręgosłup siada i dodatkowo mam problemy ze spojeniem, zaczyna się rozchodzic. Byłam u fizjo mam ćwiczenia, kupiłam piłkę i będziemy ciwczyc.

reklama
Witajcie :)

Wystukalyście kilkanaście stron, które przeczytalam ale już nie pamiętam co i jak mialam odpisać :)
Wyprawiłam syna do przedszkola i jeszcze 2 godzinki poleniuchowalam w łóżku a teraz popijam kawkę :)

- co do listy wyprawkowej to bardzo fajny pomysł ale i tak wszystko będzie zależeć od konkretnej mamy co jej sie przyda :) ale zawsze to bedzie punkt zaczepienia z której strony się za to wszystko zabrać

Aptekę gemini polecam :) bardzo fajne ceny i bardzo dużo rzeczy w jednym miejscu można zakupić - a zawsze przychodzi wszystko ekstra zapakowane :)

Majtki poporodowe bardzo fajna rzecz - a co do szpitali które nie zalecają ubierania majtek wogole to faktycznie mi po cc pielęgniarki mówiły że najlepiej przez pierwszą dobę ich nie mieć ( tutaj tez może kwestia dostępu powietrza do rany - nie wiem)

grafka(mam nadzieję, że dobrze nick napisałam) uważaj na siebie i leż jak trzeba

Do góry