reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja na początku marca. Korci mnie, żeby pójść wcześniej prywatnie, może uda się podejrzeć płeć. Ale potem się stopuję, przecież wytrzymam ;-). W piątek mam comiesięczną kontrolę, bez usg. Ale kręgosłup zaczyna mi siadać, pobolewa, szczególnie wieczorem. W poprzednich ciążach dokuczała mi też rwa kulszowa...
Też mi siada kręgosłup i rwa dokucza. Już prowadząc samochod nie moge usiedzieć...a tu ledwie połowa, gdzie dalej...
No mi zaczęły poza moimi problemami z kręgosłupem szyjnym dolegac bóle w odcinku ledzwiowym. Wiec wieczorami chodzę poskładana jak staruszka.

A co do usg mam w planach wybrać sie na dodatkowe jeśli moje dziecko nie pokaże co trzeba na półówkowym.

reklama
Witam, Po wczorajszej wizycie z maluchem wszystko ok :) ładnie się pokazał i potwierdził że jest chłopcem :)
Niestety ja- mam "areszt domowy". Szyjka krótka i rozpulchniona. Moimi jedynymi kierunkami przez najbliższe 3 tygodnie ma być kibelek i prysznic... Dostałam też luteine i magnez mam brać.
Żeby tego było mało to po antybiotyku który brałam na zapalenie ucha przypaletala się infekcja...
Nie zostaje mi nic innego jak jakaś dobra książka i netflix ...
Mam nadzieję że za trzy tygodnie okaże się że wszystko wróciło do normy [emoji846]

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze[emoji4] Miałaś zmierzona szyjkę czy to wynik badania manualnego? No i gratuluje synka!!

A ja właśnie się zbieram do pracy, na dodatek wczoraj wieczorem się dowiedzieliśmy ze męża brata dziewczyna poroniła [emoji53] trochę na początku się głupio mi zrobiło bo się wkurzyłam jak dowiedziałam o jej ciąży ale nigdy był czegoś takiego nie życzyła nikomu [emoji53]

A ja właśnie się zbieram do pracy, na dodatek wczoraj wieczorem się dowiedzieliśmy ze męża brata dziewczyna poroniła [emoji53] trochę na początku się głupio mi zrobiło bo się wkurzyłam jak dowiedziałam o jej ciąży ale nigdy był czegoś takiego nie życzyła nikomu [emoji53]
Wiadomo, nie miałaś nic złego na myśli. Przykra wiadomość... Strasznie współczuję.

@Okiennica super że jeszcze jedna kociara. Kochana co do wagi ja zaczynałam z około 40kg nadwagi a brzuch już się układa jak ciążowy. No oprócz tej fałdy na dole [emoji23]

Witam, Po wczorajszej wizycie z maluchem wszystko ok :) ładnie się pokazał i potwierdził że jest chłopcem :)
Niestety ja- mam "areszt domowy". Szyjka krótka i rozpulchniona. Moimi jedynymi kierunkami przez najbliższe 3 tygodnie ma być kibelek i prysznic... Dostałam też luteine i magnez mam brać.
Żeby tego było mało to po antybiotyku który brałam na zapalenie ucha przypaletala się infekcja...
Nie zostaje mi nic innego jak jakaś dobra książka i netflix ...
Mam nadzieję że za trzy tygodnie okaże się że wszystko wróciło do normy [emoji846]
Odpoczywaj będzie dobrze :)

Ja na początku marca. Korci mnie, żeby pójść wcześniej prywatnie, może uda się podejrzeć płeć. Ale potem się stopuję, przecież wytrzymam ;-). W piątek mam comiesięczną kontrolę, bez usg. Ale kręgosłup zaczyna mi siadać, pobolewa, szczególnie wieczorem. W poprzednich ciążach dokuczała mi też rwa kulszowa...

Mi też kręgosłup siada i dodatkowo mam problemy ze spojeniem, zaczyna się rozchodzic. Byłam u fizjo mam ćwiczenia, kupiłam piłkę i będziemy ciwczyc.

reklama
Witajcie :)

Wystukalyście kilkanaście stron, które przeczytalam ale już nie pamiętam co i jak mialam odpisać :)
Wyprawiłam syna do przedszkola i jeszcze 2 godzinki poleniuchowalam w łóżku a teraz popijam kawkę :)

- co do listy wyprawkowej to bardzo fajny pomysł ale i tak wszystko będzie zależeć od konkretnej mamy co jej sie przyda :) ale zawsze to bedzie punkt zaczepienia z której strony się za to wszystko zabrać

Aptekę gemini polecam :) bardzo fajne ceny i bardzo dużo rzeczy w jednym miejscu można zakupić - a zawsze przychodzi wszystko ekstra zapakowane :)

Majtki poporodowe bardzo fajna rzecz - a co do szpitali które nie zalecają ubierania majtek wogole to faktycznie mi po cc pielęgniarki mówiły że najlepiej przez pierwszą dobę ich nie mieć ( tutaj tez może kwestia dostępu powietrza do rany - nie wiem)

grafka(mam nadzieję, że dobrze nick napisałam) uważaj na siebie i leż jak trzeba

Do góry