reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Za 10 dni będzie pięknie biło. :-) :)
Gdyby faktycznie nie biło, to byś chociażby plamila...

Dlatego właśnie postanowiłam iść na wizytę później. Będzie skończone 8 tygodni. Bez stresu, wiem że się rozwija bo objawy nie dają mi funkcjonować. Przecież ciąża może być młodsza niż na to wskazuje @, ja bym złożyła skargę na lekarkę. Co za chamidło. Jak można tak potraktować człowieka... Za 10 dni bedzie serce jak dzwon!

reklama
Dlatego właśnie postanowiłam iść na wizytę później. Będzie skończone 8 tygodni. Bez stresu, wiem że się rozwija bo objawy nie dają mi funkcjonować. Przecież ciąża może być młodsza niż na to wskazuje @, ja bym złożyła skargę na lekarkę. Co za chamidło. Jak można tak potraktować człowieka... Za 10 dni bedzie serce jak dzwon!
Też tak chciałam iść ale zapisałam się 3 grudnia to będzie 6t6d bo kończy mi się duphaston więc potrzebuję recepty. Mam nadzieję że będzie już [emoji173]️

Ja też idę w 8t 3 d i mam nadzieję że jakość wytrzymam do 3 grudnia
A ten bym najchętniej już wszystkim powiedziała ale poczekam aż sama zobaczę na ekranie

o 8:00 :) dostałam od lekarza skierowanie USG ciąży poniżej 10 tygodnia,do lekarza prowadzącego jeszcze się wybiorę po tym usg, Tylko jak wytrzymać tyle czasu ? :laugh2:
To wcześnie. Fajnie. Nie musisz czekać pół dnia. Ja mam o 15 a pewnie wejdę później. Musimy jakoś wytrwać do tej daty. Może jakoś zleci.

a jak juz tak napisalam o tym snie i o tej wyprawce to powiedzcie mi kiedy zaczynacie kompletowac wszystkie potrzebe rzeczy dla dziecka a te dziewczyny ktore maja juz dzieci to kiedy kompletowalyscie? moze pamietacie +/- tydzien albo miesiac ? :)
Przy pierwszej kompletowalam po 20 tc. W 30. Mialam juz wszystko gotowe, poprane itd.
Przy drugiej corce po 20 tc. Zaczelam odswiezac to co zostalo i ew. Dokupywac.
Przy trzecim wczesniej. Bo bylismy w Polsce ok. 16 tc. I korzystajac z okazji kupilismy wozek, lozeczko, wanienke stelaz itp. Znajomy nam przywiozl wszystko. Ciuszki i kosmetyczke juz pozniej na spokojnie.

Teraz jeszcze dobrze nie spakowalam wszystkiego... a tu zaraz rozpakowac zaczne! Dodatkowo no. Bujaczke elektryczna, kosz mojrzesz juz sprzedalam ale plany sie zmienily

reklama
Byłam na USG. Serduszka jeszcze nie ma. Lekarz powiedział że za 2-3 dni będzie. Wszystko wygląda tam ok, pęcherz jest wysoko. Potem poszłam do randomowej lekarki z lux medu. Powiedziała, że serce powinno już być, ze dobra beta oniczym nie świadczy i że raczej nic z tego ni będzie. Jestem na nią wściekła. Traktowała mnie jak natręta. Nie wiem co mam myśleć. Ni plamię, podbrzusze nie bólu...za 10 dni kolejne USG...
O rany! Ktory tc? Poczekaj na nasteone usg. Czesto jest troszke pozniej

Do góry