reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Mój psiak - Ryszard, ma jakiś lekko ponad rok. Znalazłam go w zeszłym roku zimą, w kartonie przy ulicy. Mieścił się na dłoni. Nie planowalam mieć psa. Wzięłam go, żeby nie zamarzł i tak już został. Dzisiaj to już facet. Co do jego cnoty nie mogę się wypowiedzieć, bo ostatnio zwiał mi na wioskę i z godzinę go nie było... ;)
To dobrze o Tobie świadczy ;) ja swoją znalazłam niespełna dwa lata temu na cmentarzu, wychudzoną i wystraszoną. Jest bardzo wierna, chodzi za mną wszędzie. Moj D chciał jej dać na imię Trumna [emoji23][emoji23]

reklama
Marta, nie wiem jak Ty wytrzymujesz na kręgosłup z tym prasowaniem..? Podziwiam, ja od kilku dni sie zabieram za firanki i zebrać nie moge.
U mnie Fredzia, dwuletnia dziewica [emoji23] to by sie spasowali [emoji23]
Niestety, mus to mus [emoji31]
Gdzie mieszkasz?
A mi ta ciąża się strasznie dłuży ostatnio. Może dlatego że nie czuję się najlepiej

Ja jestem 30letnia pierworódką. Ale starania od 24 roku życia. Po drodze wiele "przygód" ( 6 poronień , nowotwór). I też czuje się trochę staro bo zawsze chciałam mieć dziecko w młodym wieku. Ale nie ważne kiedy, ważne że to serduszko się wogole pojawiło [emoji4]
Kochana, teraz dziecko po 30 to norma [emoji6]
Hahaha żelazko 24/7. Ja to nawet porządnego żelazka nie mam.

Ciężko Was gonić pracując. Jeszcze upierdliwa klientka mnie męczy mailowo... Aaaaa. Zamiast robić swoją robotę to zajmuję się bzdetami (nie pracuję w dziale obsługi klienta grr :p :p )
Gdybys pracowała w takim dziale to proponowałabym L4. To stresująca robota jakby nie było
Zazdroszczę Wam zakupów. Ja wciąż czekam aż poznam płeć ;)

@Wyjątkowa Marta żelazko -made my day ;) Swoją drogą jak wynajmuję pokój gdziekolwiek to dla mnie ogromnym plusem jest pięknie posłane łóżko. I czysta pościel. Bo ostatnio we Władysławowie miałam brudną narzutę na łóżku... Zgłosiłam to usłyszałam, że to prane ale się nie doprało. Taaaak, jasne. W efekcie narzutę schowałam do szafy i tyle. Zastaje czysty pokój, zostawiam czysty pokój. Robię tak jak sama chciałabym mieć.
Jezusicku, takich gości sobie życzę [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Łe... Takie opóźnienie to rybka [emoji23] Centrum Onkologii na Ursynowie uczy cierpliwości[emoji6] ostatnio czekałam 5 h na wizytę z kobietami w trakcie chemioterapii mimo iż sekretarka miala zaznaczone że jestem w ciąży.
Także znam ten ból oczekiwania. Szczególnie jak się denerwujesz to czas się dłuży... Powodzenia i cierpliwości [emoji8]
Nie wiem nawet jak to skomentować. To jest jakaś masakra. Naprawdę...
Jak to wyglada z medycznego punktu widzenia to wiem, ciekawa byłam jaka paramedyczna teoria jest aktualnie na topie[emoji6] Łożysko jako źródło wszystkiego dobrego tez mnie trochę dziwi i się zastanawiam co Ci wszyscy ludzie robili na biologii w liceum jak była omawiana budowa i rola łożyska. Łożysko jako wymysł natury to super interesująca sprawa ale po porodzie nie znajdują się w nim jakieś cudowne uzdrawiające substancje, No ale to już moja prywatna opinia. Proszę nie bierzcie sobie tego do serca;)

Witamy[emoji4] Każda ciąża jest inna i każda z nas ja inaczej przeżywa. Mogę sobie tylko próbować wyobrazić jak przeżywa się taka wystarana wyczekana ciąże. Rozgość się u nas i czuj się swobodnie.

Serio podziwiam Cię z tym prasowaniem. Tłumacze sobie to tak, że dla Ciebie to w sumie Twoja praca ale mimo wszystko podziwiam. Zdecydowanie przyjemniejsze jest przygotowywanie śniadań dla gości. Pamietam jak za dzieciaka stała u nas maglownica i cała pościel była maglowana. Nie wiem czy to wygodniejsze od prasowania ale przynajmniej robiło się to na siedząco. Ja tak sobie myśle, że Ci Twoi goście to maja za dobrze z Toba[emoji4][emoji4]
Dokładnie, to moja praca. Czasami po 8 godzinach naprawdę mam dosyć [emoji20] No i nie zrobię tego na siedząco. Tak sobie wlasnie myślę, ze jako doktor psychologii specjalista od uzależnień (głównie substancji psychoaktywnych) to kurna jakoś marnie skończyłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ale w końcu robię u siebie na siebie [emoji1360]
Mój psiak - Ryszard, ma jakiś lekko ponad rok. Znalazłam go w zeszłym roku zimą, w kartonie przy ulicy. Mieścił się na dłoni. Nie planowalam mieć psa. Wzięłam go, żeby nie zamarzł i tak już został. Dzisiaj to już facet. Co do jego cnoty nie mogę się wypowiedzieć, bo ostatnio zwiał mi na wioskę i z godzinę go nie było... ;)
nooooo to noe wiadomo ile juz zapłodnił [emoji23][emoji23][emoji23] będziesz babcią [emoji13]

Spoko, za 2 poszwy na kołdry przechodzę na mój turbo zajebisty wodny odkurzacz o wadze 100kg [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Aaa... Ja nawet nie pomyślałam że coś może być w remoncie [emoji23][emoji23]
Porażka remontują od kilku miesięcy cały blok ginekologiczny, niestety akurat na nasze porody będzie w remoncie piętro z porodówka. Nie wiem czemu ja mam takiego pecha:( trójkę dzieci rodziłam za kotarka w boxie z jedną łazienka na całą porodowke, jak teraz mają być pojedyncze sale z wypasiona łazienka to oczywiście ja muszę urodzic wcześniej;/

Tak sobie myślę... Miałam edytować dziś tabelkę. Ale idziemy na zamknięty i w ogóle... Myślę, że zrobimy nową wtedy co? Bo tu już był jeden postulat, życzenie żeby usunąć jedną koleżankę z tabelki... Po prostu na zamknietym zrobię nową tabelkę i wtedy usunę tamtą. Co myślicie?

Porażka remontują od kilku miesięcy cały blok ginekologiczny, niestety akurat na nasze porody będzie w remoncie piętro z porodówka. Nie wiem czemu ja mam takiego pecha:( trójkę dzieci rodziłam za kotarka w boxie z jedną łazienka na całą porodowke, jak teraz mają być pojedyncze sale z wypasiona łazienka to oczywiście ja muszę urodzic wcześniej;/
No to rzeczywiście przejebane...

Gdzie mieszkasz?

Gdybys pracowała w takim dziale to proponowałabym L4. To stresująca robota jakby nie było

Dokładnie, to moja praca. Czasami po 8 godzinach naprawdę mam dosyć [emoji20] No i nie zrobię tego na siedząco. Tak sobie wlasnie myślę, ze jako doktor psychologii specjalista od uzależnień (głównie substancji psychoaktywnych) to kurna jakoś marnie skończyłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ale w końcu robię u siebie na siebie [emoji1360]
nooooo to noe wiadomo ile juz zapłodnił [emoji23][emoji23][emoji23] będziesz babcią [emoji13]

Spoko, za 2 poszwy na kołdry przechodzę na mój turbo zajebisty wodny odkurzacz o wadze 100kg [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
Hah, wiedzialam, zes zdolna bestia. Ale zrob cos z moim uzaleznieniem od telefonu!!! Na milosc boska!!!!

Tak sobie myślę... Miałam edytować dziś tabelkę. Ale idziemy na zamknięty i w ogóle... Myślę, że zrobimy nową wtedy co? Bo tu już był jeden postulat, życzenie żeby usunąć jedną koleżankę z tabelki... Po prostu na zamknietym zrobię nową tabelkę i wtedy usunę tamtą. Co myślicie?
Myślę,że to dobry pomysł. Co do zamkniętego mam już sporo zgłoszeń. Niestety jeszcze raz muszę poruszyć drażliwy temat:p Z tego co wywnioskowalam większość była za tym,żeby stare bywalczynie wchodziły bez względu na aktywność. A co z nowymi dziewczynami? Na zamkniętym też chcą być nowe dziewczyny, dostałam takie zgłoszenia. Proszę się określić, ja nie będę decydować. Możemy też poruszyć ta kwestię już na zamkniętym najpierw w mniejszym gronie. Przypominam,że do 10.02 proszę o wiadomości prywatne ze zgłoszeniami, przekaże liste Administracji i zostanie utworzone forum zamknięte. Uwaga! Nie musicie mnie prosic, nie będę robić castingu [emoji16][emoji6]

Gdzie mieszkasz?

Doktor psychologii i to jeszcze ze specjalizacja z leczenia uzależnień..No No..widać, ze lubisz wyzwania i nie lubisz nudy[emoji23] Życia czasami się tak układa, że nie robi tego co wyjściowo planowaliśmy ale jeśli tak Ci pasuje to Ok. Zawsze jak Ci się znudzi możesz wrócić do zawodu choć myśle, że prowadzenie pensjonatu to jednak praca na cały etat i nikt Ci tak tego nie przypilnuje tak jak Ty sama.

Serio nie wyobrażam sobie porodu na wspólnej sali za zasłonka, ale wiem, że są jeszcze takie miejsca(niestety dużo miejsc) gdzie wciąż są takie warunki. U mnie osobę sale z toaleta i łazienka wiec nie mam na co narzekać.

reklama
Gdzie mieszkasz?

Łodzkie, a Ty? ;)

To moja pierwsza ciąża, z wyboru, mam 27 lat i myślałam że to już troche późno ale to forum mnie pocieszyło, że jeszcze mam czas rodzeństwo spłodzić ;)

Do góry