reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Myślę że organizm jest tak skonstruowany że jeśli źle się polozymy to będzie się bronił i będzie nam po prostu niewygodnie.. [emoji4]

Dziewczyny jak z tym spaniem na prawym boku śpicie czy nie?
Lewy boku [emoji6] Spie, inaczej mnie boli albo oddychac nie moge. Ale tak naprawde, to chodzi o ostatnie tygodnie. Spij narazie jak Ci wygodnie.
Też mi się wydawało że to na lewym [emoji85] ja się na lewym ale tak trochę na brzuchu. Podpieram się poduszka ciążowa i jest git.
Czasem położę na plecach ale nie długo bo niewygodnie

Ale Wam zazdroszczę tych obiadow. Ja w tygodniu nie jadam. Zwykle jem z 7-8 razy na dobę jakieś małe przekąski (jabłko, warzywa, kanapkę itd.) a obiady gotuje w weekendy. W tygodniu nie mam kiedy za bardzo. A jak już mam potrzebę to zjem gdzieś na mieście w sprawdzonym miejscu.

Ja śpię na razie jak zawsze - na lewym lub na prawym boku.

Trzymam kciuki za wizytujące, niech wszystko jest dobrze. [emoji4]

Ja też jestem zdania, że intuicja matki jest bardzo ważna i jeśli jest cień obaw, a można go rozwiać to po co się stresować. Ale tak racjonalnie patrząc brak ruchów przez nawet kilka dni na tym etapie nie jest złym zwiastunem. Dektektor w sumie się przydaje ze 2-4 tygodnie, bo później już ruchy są regularne, a wcześniej ciężko nim czasem odszukać dziecko (w 15 tc na oddziale nie wszystkim położnym się udawało, zdarzało się, że wolały weterankę do tego ;)). Więc też może stresu przysporzyć zamiast odjąć.
U nas położna mierzy dopiero od 16 tyg bo właśnie wcześniej może być niewykrywalne przez detektor.
Dziewczyny jak z tym spaniem na prawym boku śpicie czy nie?
Ja zazwyczaj śpię albo na plecach albo na lewym boku bo jak młody się do naszego łóżka wgramoli to śpi z mojej lewej strony i lubię się do niego przytulić [emoji16] M się dupa zazwyczaj wypina to nie mam się do czego przytulić [emoji12] chyba że ogląda jakieś seriale w salonie a ja się kładę wcześniej to wtedy na prawym też zasypiam [emoji6]

Ja się właśnie dowiedziałam że więcej osób przyjedzie w gości popoludniu więc zrobiłam muffiny bo torta może zabraknąć. Uwielbiam je robić bo chwila i są gotowe. I zawsze znajdzie się jakiś przepis akurat z tego co jest w domu. Chodzi za mną szarlotka i faworki ale to najpierw trzeba zakupy zrobić. Pewnie na weekend będzie :)
Zarzuć dobra kobieto przepisem na muffiny ;)

reklama
Do góry