reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Pewnie,że różnie sie uklada. Raczej chodzi mi o kobiety, które celowo, mając wszystko poukładane, odkladaja ciążę, a potem zaskoczone, że w wieku 40lat na pierwsze dziecko jednak może być trochę za późno..
Robienie sobie dziecka pod presją czasu to idotyzm, ale odkladanie tego w nieskończoność też jest głupie. My o drugie dziecko bardzo długo się staraliśmy, kilka ciąż po drodze stracilam, ale co ja moglam? To było niezależne od nas. Ale tego,że zdecydowałam się na ciążę w wieku 22lat nie żałuję i dzis zrobiłabym to samo:)
Ja te nie zaluje, a urodziłam mając 20 lat[emoji6] uważam że jak komu pasuje, jeśli ktoś się decyduje późno mieć dziecko to już jego sprawa, tak myślę, właściwie ktoś mógłby się do mnie przyczepić że młodo urodziłam i że nie skorzystałam z życia [emoji12] chociaż ja się nakorzystalam będąc nastolatką i szczerze mi starczy [emoji12]

reklama
Ale macie piękne brzuszki [emoji813]

Dopiero teraz zajrzałam na forum. Nadrabiam Was w wannie. Dziś mieliśmy pierwszą turę gości urodzinowych. We wtorek i w środę kolejne. Zrobiliśmy z mężem rano tort :)

Mi na zgage w poprzedniej ciąży pomagało mleczko do kawy. Teraz sobie kupiłam rennie ale dopiero raz testowałam. Pomogło :)

Co do imion to ustaliliśmy że ja wybieram dla córki a mąż dla syna. Teraz czekamy na potwierdzenie płci i będziemy działać w tym temacie.

IMG_20190202_132644.jpeg
IMG_20190202_170129.jpeg

Po pierwsze nie każdy partnera życiowego poznaje w wieku lat 20. Po drugie nie zawsze udaje się zajść w ciąże w rok, dwa, trzy.. Generalnie robienie sobie dziecka z pierwszym lepszym bo 25 lat na karku nie jest zbyt rozsądne jak dla mnie. Stuknie mi 34 we wrześniu, nie żałuje, że nie miałam dziecka z poprzednim partnerem. Z mężem staraliśmy się o pierwsze dziecko ponad 3,5 roku. Życie różnie się układa :)
Mi 35 w pazdzierniku [emoji33] z L jestem 11 lat razem.
W sumie moglabym powiedziec to samo o wczesnym malzenstwie i macierzynstwie. Moze nie tyle, ze nie rozumiem ale dla mnie to kosmos.
Serio jak slysze, jak moje kuzynki wychodza za maz po kolei w wieku 20-21 lat a ja do tej pory "na kocia lape", to lapie sie za glowe. Ale tak samo ktos moze reagowac na moja sytuacje.

Misty ale tort miam [emoji39]

Jagodka wlasnie na patologii zauwazylam ze jest duzo mam 40+, w sumie zawsze myslalam ze to ja jestem stara mama.

Dopiero teraz zajrzałam na forum. Nadrabiam Was w wannie. Dziś mieliśmy pierwszą turę gości urodzinowych. We wtorek i w środę kolejne. Zrobiliśmy z mężem rano tort :)

Mi na zgage w poprzedniej ciąży pomagało mleczko do kawy. Teraz sobie kupiłam rennie ale dopiero raz testowałam. Pomogło :)

Co do imion to ustaliliśmy że ja wybieram dla córki a mąż dla syna. Teraz czekamy na potwierdzenie płci i będziemy działać w tym temacie.

Zobacz załącznik 939379Zobacz załącznik 939380
O matko i córko... zjadłabym o_O

Chcialam Wam polecic ksiazke. Nienawidze poradnikow wszelkiej masci... Ale odnajduje sie w niej. Bo niewiele ma wspolnego z poradnikiem. Czyta sie szybko, jest zabawna.. i na tyle na ile sie orientuje w rodzicielstwie- prawdziwa. Dobra na relaks.

Ps. Wpis niesponsorowany[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
IMG_20190131_153612.jpeg

Zobacz załącznik 939379Zobacz załącznik 939380
Jeju jaki piękny i na pewno pyszny [emoji39][emoji39][emoji39] sto lat dla córci [emoji322]

Renisus no ja właśnie miałam 20 lat jak wyszłam za mąż i urodziłam pierwszego [emoji1] teraz czuje się staro bo on ma prawie 10 lat [emoji33][emoji23]

Chcialam Wam polecic ksiazke. Nienawidze poradnikow wszelkiej masci... Ale odnajduje sie w niej. Bo niewiele ma wspolnego z poradnikiem. Czyta sie szybko, jest zabawna.. i na tyle na ile sie orientuje w rodzicielstwie- prawdziwa. Dobra na relaks.

Ps. Wpis niesponsorowany[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 939382
Tez nienawidze poradnikow [emoji12]

reklama
Jeju jaki piękny i na pewno pyszny [emoji39][emoji39][emoji39] sto lat dla córci [emoji322]

Renisus no ja właśnie miałam 20 lat jak wyszłam za mąż i urodziłam pierwszego [emoji1] teraz czuje się staro bo on ma prawie 10 lat [emoji33][emoji23]
Haha! No ja czuje sie mloda niczym naslatka [emoji23] Plus L jest mlodszy o 3 lata [emoji12]

Do góry