reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Nie śmiej sie Aga z nieobudzonej kobiety [emoji23]

My mamy mieć hexa 14 grudnia to mnie zestresowałyście [emoji848]
Ale udało nam sie ogarnąc drugą dawkę ospy w czwartek - co za sukces i szczęście [emoji23]

Pumelova, Ewella - i wszystko było okej po niej? Nie kojarzę byście pisaly negatywy o tej szczepionce.

Judith - to tylko z sympatii [emoji16]. No i [emoji106], za samoodpowiedz [emoji16].
A tak na serio, jednak warto wcześniej załatwić tą szczepionkę. Mi Pan aptekarz wręcz zarzucił, że to moja wina, że nie zapewnilam córce szczepionki, bo powinnam po 1 szczepieniu od razu wziąść recepty na resztę dawek [emoji44]. To tłumacze typowi, że ostatni pentaxim miała końcem grudnia ubiegłego roku. "To trzeba było wtedy" usłyszałam. Noszzz qrrrrr..aaa [emoji34]. A dlaczego mi nikt wcześniej tego nie proponował? Dlaczego nikt nie i informował o problemach? Apteka mieści się w budynku przychodni, a gabinety nadal wypisują recepty na pentaxim. Nie wierzę, że byłam 1 pierwszym przypadkiem. Brak wiedzy i komunikacji między dwoma punktami nawet nie chce komentowac.

Agakm wszystko było ok, co więcej, mi ja polecano jako najlepsza (mam wtyki w przychodni) więc bym była spokojna.

Judith Wow gratki, gdzie tam ospa, dopiero pneumokoki zrobiłam zaległe. Jeszcze Odry świnki i rozyczki nie zrobiłam..

Aga_k_m chyba aptekarz żyje w innym świecie, bo lekarze tak chętnie na zaś recept nie wypisują. W środę szczepiliśmy mmr i na styczeń mamy pneumo, powiedziałam że chce ospe zaszczepić i mi pielęgniarka zaproponowała właśnie z pneumo (myślicie że ok?) no to ja do pediatry, żeby mi receptę wypisała a ona kazała pod koniec grudnia wpaść. Kurczę, muszę koleżankę popytać jak u niej w aptece z hexa. A ile za jedną dawkę ospy płacicie? Ja chcę na.wiosnę jeszcze odkleszczowe zapalenie opon mózgowych, nawet mamy w pakiecie lux med, to aż żal nie skorzystać, bo przecież już mamy rumień za sobą...

reklama
Nika, ja nic nie płaciłam. U mnie jest to bezpłatna szczepionka, niezależnie czy dziecko zlobkowe czy nie.

Edit.
A nie sorry, pomyliłam szczepionkę z odra, świnka i różyczka [emoji16]

Do góry