reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

No z tymi chrzestnymi to co kraj to obyczaj, ja np wymagam aby chrzestni pamiętali o urodzinach czy dniu dziecka i ja sama od siebie też tego wymagam, ale zawsze się dogadujemy co kupujemy i za ile i jeśli ktoś ma problemy finansowe to spokojnie wzajemnie się rozumiemy.

Pomysł z dokładaniem się chrzestnych do ślubu dziwny.

Ale wiem jak różnie to bywa ,różne rodziny mają różne tradycje, co wypada, a co nie. Ale olewanie przez najbliższą rodzinę jest wku*wiające ,u mnie też tak było, ale odpukać od jakiegoś czasu się poprawia.

Chłopaki mają jeszcze lekki katar, ale kaszel Ich męczy . Chyba w przyszłym tyg potrzymam K w domu żeby załatwić zaległe szczepienie.

L ma dużo zabawek po K także w sumie wszystkim się razem bawią, rowerek biegowy jest, znikopis i skoczek też, jeszcze nie wiem co kupimy, pewnie coś skromnego, bo kasy ni ma.

Niby weekend, a jutro Małż jedzie do pracy, bo biuro przeprowadzają. W ogóle ostatnio gadamy o tym, że już swojego szefa Mąż może traktować tylko i wyłącznie jak szefa ( znają się od dziecka). Niestety tą relacja koleżeńska już chyba kompletnie zanikła między Nimi. Póki Mąż cały czas mówi, że lubi swoją pracę to i To będę wspierać, aczkolwiek wydaje mi się, że szef To nie docenia i zarabia tam najmniej. Ajj no nic.

Dołożę do kominka. A L ma od jakiegoś czasu mega zabawę, zdejmuje skarpetki i przede mną ucieka i się zaśpiewa w niebogłosy i chowa je hehe głupek :)

reklama
Bab - myślałam, że już lepiej Zosi [emoji20]. Zdrówka, oby do wtorku po zapaleniu nie było śladu, a Zosia na nowo była okazem zdrowia.

Chybra - hehe, ojjj znam tą zabawę ze skarpetkami [emoji16]. Fajna jest też taka ze ściąganiem rajstop (odwracasz się a dziecko stoi z rajtami w kolanach) [emoji23].

A my w środę szczepimy się, i oczywiście wyszła jazda ze szczepionka. Do tej pory byliśmy na pentaximie, i na taka też dostalam receptę (u nas około tyg przed szczepionka płatnymi wydają na nia receptę, aby apteka mogła ściągnac odpowiednią ilość). Poszłam do apteki a tu zonk, pentaxim zaprzestano produkować, i od ok. Pół roku nigdzie już jej nie ma. Została mi hexa, z którą też jest problem w hurtowni i hexacima. Obie szczepionki miały być sprawdzone przez pediatre. Ostatecznie stanęło na hexacimie (która o dziwo w ilości 1 szt.znalazla się w aptece). Ale co się nawściekalam to moje, godzina na bieganiu między przychodnia a apteka.

Bab zdrówka dla Zosi! Podobno ja w dzieciństwie często miałam już od 1msc życia zapalenie uszu, niestety została mi pamiątka na przyszłość, mam problemy ze stawami żuchwowymi, ponoć od tego. A nim na to lekarze doszli, miałam straszne bóle głowy...

Aga km a u mnie znów teściowa co tydzień się pojawia, mnie znów tak częsta ilość spotkań też irytuje :p tym bardziej, że moja mama z nami mieszka, to mam aż przesyt babć... A ta hexa jest wszędzie trudno dostępna? Bo my niedługo musimy powtórzyć.

Kasia widzisz jak Emi ładnie przybiera :-) a mi się jakoś dziecko skurczyło i.schudło?! W sierpniu miał 77cm a w środę 76 i ważył niedawno u znajomych 10 200, a teraz 9600, zglupiałam już sama jak to z nim jest...

Kasia to idziemy równo, bo Agatka tydzień temu 8600 a jest miesiąc starsza. 10 centyl:p?

Zdrówka chorowitkom, my nadal katar, ale katar to już dobry kumpel, do wiosny z nami zostanie.

Nika, babcie na miejscu, interesujące się wnukami to naprawdę dobro dla wszystkich wokół (sami też na tym zyskacie w postaci wolnego czasu, czy wyjsc we dwoje czy ze znajomymi, nawet gdy dzidziolki będą jeszcze malutkie). Wierzę, że gadki towarzyszące wizytom mogą mocno irytować... Ale lepsze to, niż ignorancja.

Z hexa musisz dopytać u siebie. U mnie jest spory problem (braki w hurtowniach), także lepiej pierw czasu sobie zorganizować i zaklepac.

Dziwne z tą miarą. Choć... Wiesz, to, że spadł z wagi może się równać z tym, że chodzi /biega. A wzrost... Wystarczy, że dziecko się ruszy, albo inna babeczka mierzy [emoji6]

Nika hexa jest teraz niedostępna bo gdzieś ja zrobili obowiązkowa i wszystko wykupione. Czekam na telefon z apteki że będzie dostępna. A wizytę mamy na 28 . Choć Grześ zakarzony to może lepiej że jej nie ma. Dzieci się kurczą bo zaczęły się więcej ruszać. Mój na ostatnim ważeniu też miał mniej niż wcześniej.

reklama
Judith [emoji23].

Siedzę i czytam sobie o tych szczepionkach. Wiem, że sporo z Was szczepilo hexa, a hexacima? Ktoś, coś?

Wkurzylam się, bo już wcześniej pisalysmy tutaj o trudnodostepnosci niektórych szczepionek (starsza córka szczepiona była infanrix 5w1, która też szybko znikła), pytałam położna na wizytach patronazowych przed 1 szczepieniem i bardzo mnie namiawiala na hexe i pentaxim, gwarantujac, że będą napewno dostępne. Takie samo zapewnienie usłyszałam w gabinecie od pediatry, a we wspomnianej aptece przy przychodni, jedynie uczululi mnie na pobranie około tyg wcześniej recepty na szczepionkę by mogli ją na czas zapewnic ("będzie dobrze"). I dupa.

Gdybym kiedyś jednak miała 3 dziecko, to biorę szczepionki refundowane. Dość mam tego cyrku.

Do góry