reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Kurczę Ola powodzenia - nie wiem jak masc do oka aplikuje ale może faktycznie łatwiej. Tez miałam teraz bakteryjne zapalenie spojówek, chyba ciągle mam bo nie kropie codziennie a oczy mam ciągle zaropiale ale trudno wyleczyc oczy pracując przy kompie 7h, a nikt mi na to L4 nie da

Maść łatwiej niż krople- a w życiu, mi samej sobie ciężko maść zaaplikować żeby to miało sens :/ powodzenia, jakiś sposób musicie sobie ogarnąć, ja koca nie stosuję ale raczej blokuję swoim ciałem.

Bab zdrówka i powodzenia na wizycie

Kurczę no współczuję, ale też nie wiem jak zaaplikować dziecku maść do oka:errr:

Krztusiec? Poważne podejrzenie. Trzeba to sprawdzić

A ospa? Ciekawe czy nas też czeka. Nie szczepiliśmy na nią i nie wiem czy damy radę kasowo :-( :(Kuźwa drogie te szczepienia.

Wczoraj wieczorem wyszłam do knajpy ze znajomymi hehe. Brakowało mi tego i na długi czas chyba mam dość, słabo się dziś czuję :-p Ok 1 wróciłam. Mężowi to w ogóle nie przeszkadza, że z chłopakami zostaje, ja nie wiem ,On jest w ogóle jakiś inny niż inne chłopy, na imprezy nie wychodzi ,woli z nami siedzieć :-p

A propos kataru to K ma od wczoraj znowu , L jeszcze nie ma,ale to pewnie kwestia dni :frown: Ehh był tydz spokoju.

No i kolejny tydz przed nami ,śnieg dziś popruszył, nawet trochę był kumpel coś zrobić przy drzwiach od ganku, bo się rozpulchniły i się nie zamykają, a przydało by się podczas mrozu :-pZa tydz ma jeszcze przyjechać .

reklama
Bab ja jako dziecko miałam zdiagnozowaną astmę i właśnie wieczorem najbardziej mnie męczył kaszel. A później jakoś cudem mi ta astma w okresie dojrzewania wyparowała.
Też kiedyś mieliśmy podejrzenie zapalenia płuc, osluchowo było czysto, ale pediatrze nie podobało się jak Kuba oddycha i skierowała nas do szpitala, tam mu zrobili rtg i czysto.

Ola W jak Kubie w szpitalu robili dno oka, to tak jak dziewczyny radzą, też go pielęgniarka zawinęła w prześcieradło i wtedy zakropliła oczy.

Zdrowia dla wszystkich chorych maluchów, u nas narazie czysto i oby się utrzymało, bo w.środę robimy zaległe szczepienie z ...mmr. Więc w tyle jesteśmy bardzo z terminarzem, a jeszcze ospe chcę zaszczepić, bo brata czterolatek tak ciężko przechodził miesiąc temu, że w szpitalu wylądował.

Mam pytanie w czym i pod czym śpią Wasze maluchy? Bo u nas bawełniany gruby pajac, a do przykrycia kołderka. Tylko problem, bo ona jest na Kubie z 20min, a resztę nocy się odkopuje, później marudzi, bo zmarzł i się budzi, ja go przykrywam i tak w kółko. Dziś wzięliśmy go do nas do łóżka i spał ze mną pod kołdrą puchową jak zabity, wstał o 7 40! I się zastanawiam, czy może puchówkę mu kupić? Bo ona jest taka fajna, leciutka, to może nie będzie jej kopał? Wszelkie śpiworki odpadają, bo musi wierzgać nogami... a w domu mamy tak 21-22 stopnie

Do góry