reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Kasia właśnie dali znać że będą a nie przyszli ;)

Aha ja też mam tak samo z kupowaniem rzeczy dla siebie :-)

Ja dziś ubrałam tak jak w domu, body, bluzeczka i spodnie. Czapkę miał ale ja ściągał :) teraz śpi bo ok 10 pan od wody go obudził ;)

Zapisałam się też na 15. To nasze pierwsze takie zajęcia to zobaczymy jak pójdzie :)
Moja dziś była w spodniach jeansowych, skarpetkach, body z krótkim rękawem i opasce bo troszkę jestem przewrazliwiona po ostatnim zapaleniu uszu a i tak uważam że lepsze byłyby krótkie spodenki.

Mi to w szpitalu mówili że dzieci w naszym wieku to żeby ubierać mniej więcej tak jak nam jest ok bo pomimo że nie chodzą to kręcą się w wózku a wózek to tak jakby dodatkowa warstwa. No i np jeżeli mi będzie za ciepło w bluzie to dziecku również. Tylko jak śpi to wtedy czymś przykryć

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab przy każdej. Pediatra mi ostatnio powiedziała, ze nawet po roku trzeb.
Z tymże Kuba ma na granicy optymalnej. Wiec tez inna sprawa

Aha ja mam dylemat w co ubrać bo jednak trochę wieje. Właśnie poszedł na spacer z babcią to widziałam że koc poszedł w ruch :/pod spodem body z długim i koszulka z krótkim na wierzch.
Bab ja daje Wit D
Aim fajnie że w żłobku dobrze się bawi.
U nas nadal dwie drzemki. Po 1-2 godziny. Wczoraj zęby wieczorem w natarciu, usnal dopiero po paracetamolu o 23 za to do 9 spał.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pozyczylam od znajomej inhalator i nawilżacz powietrza. Nawilżacz chodził prawie całą noc. i nie pamietam kiedy ostatnio nie miałam w nocy sahary w buzi. Artur trochę chrapal, ale spał do 6 .30 i dałam mu mleko to poszedł spać dalej. Obudził sieci 8. Dostał leki i przed 9 znowu butlę (zjada teraz 90-120 ml więc częściej mu ja podaję) i znowu zasnął 9-10.15. Teraz dzik szaleje, chyba się wyspal. Ja tez. Mąż wróci z pracy po 18.

Ps. Inhalator to dzius tak się kręci ze niby zalecenia 10-15 min ale u nas to może z 3.:/

Wszystkiego najlepszego dla 9 miesieczniakow. My jutro kończymy :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04
Spróbuj trzymać go i puścić mu bajkę :) u nas ze smokiem edziem z YouTube nawet parę razy pół godziny poszło bez problemu :)

Do góry