reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Kasia właśnie dali znać że będą a nie przyszli ;)

Aha ja też mam tak samo z kupowaniem rzeczy dla siebie :-)

Ja dziś ubrałam tak jak w domu, body, bluzeczka i spodnie. Czapkę miał ale ja ściągał :) teraz śpi bo ok 10 pan od wody go obudził ;)

Zapisałam się też na 15. To nasze pierwsze takie zajęcia to zobaczymy jak pójdzie :)
Moja dziś była w spodniach jeansowych, skarpetkach, body z krótkim rękawem i opasce bo troszkę jestem przewrazliwiona po ostatnim zapaleniu uszu a i tak uważam że lepsze byłyby krótkie spodenki.

Mi to w szpitalu mówili że dzieci w naszym wieku to żeby ubierać mniej więcej tak jak nam jest ok bo pomimo że nie chodzą to kręcą się w wózku a wózek to tak jakby dodatkowa warstwa. No i np jeżeli mi będzie za ciepło w bluzie to dziecku również. Tylko jak śpi to wtedy czymś przykryć

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab przy każdej. Pediatra mi ostatnio powiedziała, ze nawet po roku trzeb.
Z tymże Kuba ma na granicy optymalnej. Wiec tez inna sprawa

Aha ja mam dylemat w co ubrać bo jednak trochę wieje. Właśnie poszedł na spacer z babcią to widziałam że koc poszedł w ruch :/pod spodem body z długim i koszulka z krótkim na wierzch.
Bab ja daje Wit D
Aim fajnie że w żłobku dobrze się bawi.
U nas nadal dwie drzemki. Po 1-2 godziny. Wczoraj zęby wieczorem w natarciu, usnal dopiero po paracetamolu o 23 za to do 9 spał.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pozyczylam od znajomej inhalator i nawilżacz powietrza. Nawilżacz chodził prawie całą noc. i nie pamietam kiedy ostatnio nie miałam w nocy sahary w buzi. Artur trochę chrapal, ale spał do 6 .30 i dałam mu mleko to poszedł spać dalej. Obudził sieci 8. Dostał leki i przed 9 znowu butlę (zjada teraz 90-120 ml więc częściej mu ja podaję) i znowu zasnął 9-10.15. Teraz dzik szaleje, chyba się wyspal. Ja tez. Mąż wróci z pracy po 18.

Ps. Inhalator to dzius tak się kręci ze niby zalecenia 10-15 min ale u nas to może z 3.:/

Wszystkiego najlepszego dla 9 miesieczniakow. My jutro kończymy :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04
Spróbuj trzymać go i puścić mu bajkę :) u nas ze smokiem edziem z YouTube nawet parę razy pół godziny poszło bez problemu :)

Do góry