reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Miałam wizytę. Prenatalne wyczekiwane od ponad miesiąca i co? Zepsul się sprzęt i dupa-.- jestem 12+2 i zapisałam się do niego ale prywatnie bo wiem że tam ma lepszy sprzet. Termin niestety na 5.04 więc to będzie 13+2 czyli ostatni dzwonek. Mam nadzieję ze nie bedzie bobas większy tak jak w pierwszej ciąży bo będzie po ptokach [emoji20]

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Nasza je baaaardzo dużo mleka ale to dlatego że inne posiłki są bleee i nimi gardzi. Ciągle po chorobie ma problem z kupa i rozwolnienie więc tez trochę boję się testować i wprowadzać nowości żeby nie pogorszyć sytuacji.
Zośka wczoraj skończyła 8 miesięcy i przez ostatni miesiąc mega się rozwinęła ruchowo. Nagle zaczęła siadać, pełzać, czworakowac i od 2-3 dni przybiera pozycję stojąca z drobna pomocą aczkolwiek parę razy wstała sama trzymając się łóżka. Ja to jestem w szoku, że takie postępy zrobila w zasadzie z dnia na dzien.

Dziewczyny także na spokojnie. Nawet jeśli wydaje wam się, że długo będziecie czekać na rozwój sytuacji to możecie się mocno zdziwić :)

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia, też uważam że to wygoda. Nic nie muszę brać, tylko wyciągam cyca i gotowe. Dlatego do września planuje kp, chyba że młody wcześniej się zbuntuje ;)

Monti, mój nie chciał w ogóle mleka z butli pić. A dawałam mu swoje. Próbowałam kilka razy, ale nic z tego. Mam nadzieję, że wam się uda.

Emol, o kurcze. Mam nadzieję że jednak się uda za tydzień.

Bab, u mnie było podobnie! Jednego dnia usiadł i zaczął stawać przy meblach. Na czworakach też stoi, ale nie raczkuje. Za to pełza ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też tak jest im mniej syn zjada w dzień tym więcej zjada w nocy. Chyba, że to zęby... Też uważam, że karmienie piersia jest wygodne i chciałabym karmić minimum rok.
Dziewczyny, czy Wasze maluchy kręcą się podczas snu? Mój syn śpi bardzo niespokojnie. Cały czas się przekreca. Potrafi raczkowac i wstawać przez sen...

Emol oby w kwietniu udalo się zrobić badanie :) no super, Iga tez przy meblach chodzi a od kilku dni za rękę chodzi a sama nie trzymając się niczego zrobi dwa kroczki i siada :)

Bab najlepszego na 8msc :) super, że tak dużo postępów widać ani się obejrzymy a biegać będą :)

Też uważam ze Cyc to wygoda, nie trzeba pamiętać zabrać mleko, butelki :)

Emol słabo. Mozesz isc do innego lekarza zawsze.

Bab hocki klocki na kabatach. JednorZowe 35zl, a 4 z gory opłacone 120 ;)

Poranna burza o to samo miałam pytac :) moj nawet przed zasnieciem kreci sie po całym łożku, wspina die na koldre, a potem w nocy tez przybiera rożne pozycje w rożnych katach łóżka...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w niby może się uda ale przed świętami? Wątpię. Mogłam wybrać termin wtorek o 11 ale z kim Artura zostawię jak kazdy w pracy i nawet siostra jeszcze w szkole. W czwartek moja mama ma wolne więc wtedy pojadę. Prowadziłam u niego jedna ciążę to i druga prowadzę. A jak trafię na debila co pracuje na jeszcze starszym sprzęcie niż ten w przychodni to też zadane rozwiązanie. Gdyby nie było terminów to bym szukała gdzie indziej. Ale ze powiedział że do 5 musimy zrobić to 5 w ostatni termin się umowilam.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Emol ja polecam boramed. Raczej nie ma problemu z unowieniem wizyty. Mi zawsze udawało się max dzień później mieć usg.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry