reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Miałam wizytę. Prenatalne wyczekiwane od ponad miesiąca i co? Zepsul się sprzęt i dupa-.- jestem 12+2 i zapisałam się do niego ale prywatnie bo wiem że tam ma lepszy sprzet. Termin niestety na 5.04 więc to będzie 13+2 czyli ostatni dzwonek. Mam nadzieję ze nie bedzie bobas większy tak jak w pierwszej ciąży bo będzie po ptokach [emoji20]

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Nasza je baaaardzo dużo mleka ale to dlatego że inne posiłki są bleee i nimi gardzi. Ciągle po chorobie ma problem z kupa i rozwolnienie więc tez trochę boję się testować i wprowadzać nowości żeby nie pogorszyć sytuacji.
Zośka wczoraj skończyła 8 miesięcy i przez ostatni miesiąc mega się rozwinęła ruchowo. Nagle zaczęła siadać, pełzać, czworakowac i od 2-3 dni przybiera pozycję stojąca z drobna pomocą aczkolwiek parę razy wstała sama trzymając się łóżka. Ja to jestem w szoku, że takie postępy zrobila w zasadzie z dnia na dzien.

Dziewczyny także na spokojnie. Nawet jeśli wydaje wam się, że długo będziecie czekać na rozwój sytuacji to możecie się mocno zdziwić :)

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia, też uważam że to wygoda. Nic nie muszę brać, tylko wyciągam cyca i gotowe. Dlatego do września planuje kp, chyba że młody wcześniej się zbuntuje ;)

Monti, mój nie chciał w ogóle mleka z butli pić. A dawałam mu swoje. Próbowałam kilka razy, ale nic z tego. Mam nadzieję, że wam się uda.

Emol, o kurcze. Mam nadzieję że jednak się uda za tydzień.

Bab, u mnie było podobnie! Jednego dnia usiadł i zaczął stawać przy meblach. Na czworakach też stoi, ale nie raczkuje. Za to pełza ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też tak jest im mniej syn zjada w dzień tym więcej zjada w nocy. Chyba, że to zęby... Też uważam, że karmienie piersia jest wygodne i chciałabym karmić minimum rok.
Dziewczyny, czy Wasze maluchy kręcą się podczas snu? Mój syn śpi bardzo niespokojnie. Cały czas się przekreca. Potrafi raczkowac i wstawać przez sen...

Emol oby w kwietniu udalo się zrobić badanie :) no super, Iga tez przy meblach chodzi a od kilku dni za rękę chodzi a sama nie trzymając się niczego zrobi dwa kroczki i siada :)

Bab najlepszego na 8msc :) super, że tak dużo postępów widać ani się obejrzymy a biegać będą :)

Też uważam ze Cyc to wygoda, nie trzeba pamiętać zabrać mleko, butelki :)

Emol słabo. Mozesz isc do innego lekarza zawsze.

Bab hocki klocki na kabatach. JednorZowe 35zl, a 4 z gory opłacone 120 ;)

Poranna burza o to samo miałam pytac :) moj nawet przed zasnieciem kreci sie po całym łożku, wspina die na koldre, a potem w nocy tez przybiera rożne pozycje w rożnych katach łóżka...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w niby może się uda ale przed świętami? Wątpię. Mogłam wybrać termin wtorek o 11 ale z kim Artura zostawię jak kazdy w pracy i nawet siostra jeszcze w szkole. W czwartek moja mama ma wolne więc wtedy pojadę. Prowadziłam u niego jedna ciążę to i druga prowadzę. A jak trafię na debila co pracuje na jeszcze starszym sprzęcie niż ten w przychodni to też zadane rozwiązanie. Gdyby nie było terminów to bym szukała gdzie indziej. Ale ze powiedział że do 5 musimy zrobić to 5 w ostatni termin się umowilam.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Emol ja polecam boramed. Raczej nie ma problemu z unowieniem wizyty. Mi zawsze udawało się max dzień później mieć usg.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry