reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Monti mój też nie chce ostatnio, właśnie wczoraj myślałam, że to ja go zmuszam do karmienia bo przystawiam jak jest śpiący :( on nie traktuje cyccka jak jedzenia, w dzień nie weźmie, w nocy też już nie. Karmimy sie tylko o 19 przed spaniem juz na śpiocha i o 10 rano jak się usypiamy. tak właściwie zastanawiam się czy on w ogóle coś ciągnie czy jak smoczka traktuje... więc u nas chyba już koniec karmienia... Jak wam poszło mm ?

Maziajka zaraziła się od Piotrka ;)

Czy Wam też się nie chce tak szykować nic na święta ? A ja jeszcze muszę urodziny mojemu starszemu zrobić... i w niedzielę musieliśmy teściów zaprosić a tak mi się nie chce...

reklama
Kurczę L już86 rozm :p

Mi też jakoś nie chce się szykować tych świąt, atmosfery nie ma, pogoda do dupy.

Poćwiczone, dziś nogi z Rebeccą, ćw z L, robot posprzątał, obiad w sumie prawie gotowy i zaraz kumpela ma przyjechać, w ciąży jest pierwszej, tzn pierwsza była usunięta, bo pozamaciczna, ta idzie zgodnie z planem, będzie o czym gadać. Później ojciec wpadnie.

No miłego deszczowego dnia!

Abed chyba cos w powietezu bylo bo duzo dzieciakow teraz mialo 3dnoowke ale ciesze sie ze juz to przeszla ..

U nas chyba cos jeszcze cyca ale tez szalu nie ma.Za tydzien w sb mnie nie bedzie kilkanascie godzin ciekawe jak mi cycki wytrzymają;D bo o Jagode sie nie boje ona zje wszystko albo mm wypije.

Napisane na LG-M160 w aplikacji Forum BabyBoom

Monti gratuluję że tak długo karmisz :) Ja karmiłam 2 miesiące i się zmuszałam do tego, to nie dla mnie. Potem odciągałam no i w 3 mi się skończyło. Jakoś nie czułam tego, zresztą Zuzia musiała pić z kapturków i to była męczarnia, może dlatego. Jak teraz wprowadzisz mm to nikt nic złego nie powinien Ci powiedzieć. Ja w ciągu dnia daje po 180ml a w nocy 150 i wystarcza.

Ewella a makaron miksujesz na gładko czy widelcem gnieciesz?

Wczoraj poszłam do spowiedzi, byłam 25 w kolejce, a ze z dwóch stron ksiądz słuchał to 50. Jestem już sobie druga a tu nagle ksiądz wstaje i mówi że reszta po mszy....wyobraźcie sobie moje wk.... Więc wróciłam do domu, bo męża nie ma, a młodą trzeba było wykąpać i położyć spać. Została ze szwagierką, ale ona nie umie jej ogarnąć. No nic w piątek jest podobno noc konfesjonałów, podejście nr 2.

Kurcze, a mój to cyca chce co 3h, czasem co 4.. nie wiem jak go odzwyczaję od tego. Ale mamy jeszcze trochę czasu :) Mój jedzenia nie traktuje jeszcze jak jedzenie, zawsze po albo przed musi być cycek.

Mój też uwielbia się bawić makaronem spaghetti ;)

Ja na święta tylko lekko ogarniam mieszkanie. Siedzę w domu, to jest ciagle czysto, ciągle sprzątam ;) Tylko okna brudne, ale nie będę myć jak śnieg pada [emoji14] My w niedzielę idziemy do teściowej, w pon jeszcze nie wiem, może po prostu pójdziemy do restauracji, zobaczymy.

Aha, ale wam zazdroszczę wyjazdu :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella moja rybki jeszcze nie dostała tzn raz kupiłam łososia ale zepsuł mi się po 2 dniach. Kupię dziś i jutro jej zrobię.

Maziajka no to piękny głodomorek:) Emila je mało je, między 50ml-100ml a owoców to kilka łyżeczek i koniec.Czytałam, że jak dziecko w nocy budzi się nagminnie o różnych porach tzn że jest głodne co z kolei znaczy że w ciągu dnia zjada za mało kalorii.A
Beatka ja miałam obsesję na punkcie kp jak byłam w ciąży, tak o tym marzyłam.Oczywiście rzeczywistość okazała się inna i też karmiłam tylko 2m.Bardzo to przeżyłam i czasem mi tęskno bo młoda czasem automatycznie odwraca głowę do cyca a za chwilę taka mina mówiąca:Ale co ja robię?:) Ale z perspektywy czasu widzę, że chyba nie dałabym rady...za wygodna jestem.U spowiedzi byłam 3 lata temu przed chrztem mojego chrzesniaka, z musu...nie wiem kiedy będzie następny raz:)
Linoone my w poniedziałek też chcemy gdzieś na obiad wyskoczyć, chyba do tureckiej:)W ndz na śniadanie wielkanocne przyjeżdżają znajomi, ona też w ciąży także zawsze temat jest.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

To ja jestem chyba dziwna, bo uważam, że cyc to mega wygoda. Głodny, wyciagam, je chowam, nic nie grzeje, nic nie myje (tzn myje pod prysznicem :))
Choć nie powiem, myślę co tu robić, żeby jak pójdę do pracy mógł się bez niego obejsc. Ale znowu z drugiej strony, jak mu zacznę wprowadzać mm, to się boję żeby mi mleko nie zniknęło. Błędne koło.
Że sprzątaniem już załatwione, została tylko łazienka, poodkurzac i zmyć podłogi, ale to na koniec. Muszę jeszcze upiec boczek, mąż sobie zazyczyl. Sernik na zimno, babkę i chyba do teściowej zrobię karpatke. Nic więcej nie umiem a coś wypada zabrać. :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka ja też uważam, że to wygoda. Po prostu ilość nocnych pobudek w połączeniu z czterema jedynkami powoli mnie złości [emoji849]

Młoda wczoraj wypiła może ze 40 ml, i tak na dobranoc dobiła cycem i przy cycu zasnęła. W nocy albo sie mniej budziła albo ja byłam tak padnięta, że nie kojarzę [emoji5]
W ogóle lepiej sie jej piło z bidona niż z butli ze smokiem.
Wczoraj w ogóle cały dzień bardzo ładnie jadła.

Kasia ja też słyszałam, że jeśli dziecko mało je w ciagu dnia to później w nocy nadrabia.

Dziś przygotowałam jej mleko i w butli i w bidonie i obydwie butle obgryza. Nie jest ani odrobinę zainteresowana tym mlekiem [emoji849] Przestawienie na mm nie będzie łatwe [emoji20]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zgadzam sie cyc mega wygoda;D
Zawsze na miejscu cieple itp

Misia wg mnie sie cyce przyzwyczaja mleko nie zaniknie nawet jak bedzie sie karmic tylko 2 razy dziwnnie.Ja mm nie wprowadzam mam w domu bo uzywam do kaszki .Mam zamiar karmic conajmniej do roku.

Za tydzien ide do pracy bede pracowac 3-4 dni w miesiacu ale po kilkanascie godzin wtedy Jagoda dostanie procz stalych posilkow mm ona z wypicie mm na szczwscie nie ma problemu.

Napisane na LG-M160 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry