reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Emol ja non stop koszule prasuję i spodnie w kantor bo niestety taki wymóg R ma w pracy.R nie lubi prasować a mnie to nie przeszkadza:)

Chyba moja też nic nie robi:) tzn tak jak twój leży i się śmieje bo i na brzuszek non stop się przywraca.A że nie umie z powrotem to po kilku min krzyk typu Mamo RAtuj!Ale jak bierzesz regularnie te tabletki to nie masz się czym stresować...no chyba żeby Bóg tak chciał[emoji23]

Jaki królik powinien być po ugotowaniu?bo pamiętam że moja była teściowa robiła pysznego i mięsko było jasne.A moja mama załatwiła mi takiego Eko i mięso jest ciemnawe i nie wiem czy to nie był jakiś stary królik:/

Na początku ciąży jadłam tylko mandarynki i banany a od 4m słodycze, słodycze i słodycze...

Emila przestawiła sobie popoludniową drzemkę o godzinę wcześniej i już nie potrzebuje 2godz tylko 1,5.Ale za to fajnie chodzi spać przed 20.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Ola, na gordonki chodzimy do Szumiś Cafe :) jest bardzo fajnie, i tanio, bo tylko 20zł za zajęcia. Ale dla was chyba trochę daleko?
A na fitness różnie, na bielanach jest taki klub dla kobiet, momoiselle bodajże, albo w osir żoliborz na Potockiej są fajne zajęcia. Te dwa miejsca polecam bo byłam. A ostatnio znalazłam jakieś zajęcia na warszawiance i tam planuje pójść w najbliższym czasie. :) Ja mam multisporta, więc chodzę wszędzie gdzie się da ;)

My w mróz chodzimy 1-2 razy dziennie w nosidle na psie spacerki, tak po ok 30-40min. Z wózkiem raczej nie, bo po 5 minutach zamarzam. A w nosidle grzejemy się nawzajem [emoji173]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone właśnie też zamówiłam multisport, bo do tej pory brałam bilety do kina jako benefit z pracy. Ja tez muszę coś zacząć robić no ALE [emoji21] jestem po wizycie u chirurga i mam rozejscie mięśnia prostego plus przepukline pepkowa, Jezu co to jest. ... chirurg do dupy, szkoda gadać, mam skierowanie na usg i wtedy więcej będzie można powiedzieć [emoji58]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone No kawałek. Bo my be samochodu. Ale tak naprWde to w samej okolicy tez nie ma nic :/ najbliżej na kabatach.

Aha rob usg i do fizjo. Na pewno cos Ci pomoze :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Olaw w domu kultury kadr są gordonki , mam zamiar się wybrać tylko kurcze godziny idealnie się pokrywają z godzinami drzemki Mikołaja

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie .Strasznie zimno, ale oprócz niedzieli codziennie na chwilkę wychodzimy.

Co do żłobków, to przeraża mnie fakt że wszystkie dzieci wkładają te same zabawki do buzi :baffled: no fuujjj! I uwierzcie mi , że nie są one codziennie nawet umyte, a co dopiero zdezynfekowane.

Byłyśmy w poniedziałek u innego pediatry. Pani dokładnie Majkę zbadała, zrobiła wywiad, i tak- mamy sierowanie na bad.krwi ogólne, poziom vit., poziom hormonów. Mamy stopniowo o kilka minut przesuwać spanie, dostałam receptę na syrop na noc uspokajający. Nasz przypadek wygląda na silny lęk separacyjny, albo stan lękowy przed skokiem rozwojowym, ale za długo trwa. Więc konieczne badania, za tydz.do kontroli. Napięcie mięśni powiedziała że ma super. Po wynikach pani zdecyduje czy nie trzeba do neurologa. Dzisiejsza noc po syropie super, widzę że śpi , a nie czuwa. I tylko 2 razy karmienie:biggrin2: Właśnie i podobno dzieci w tym wieku nie potrzebują nocnego karmienia, więc wystarczy 1-2 razy, ale Majka bardzo mało przybrała , bo od 3stycznia do 26lutego tylko 300gram.(teraz ma 7.220) i sama nie wiem czy z tego nocnego karmienia rezygnować? Jak w dzień nie wiele chce jeść? Zobaczę jak będzie.

Emol najważniejsze żeby dzidzior był zdrowy, a płci tak w 100% nie zaplanujesz. Chociaż nam się z Majką udało według zaleceń na dziewczynkę.

Abed jak u was z jedzeniem? Poprawiło się coś?

Ewela dziękuję. Kupiłam w hurtowni ze zdrową żywnością.

Beatka Majka też nie lubi jogurtu naturalnego.

Maziajka dzięki.:happy: kawa musi poczekać.

Mmag trzymam kciuki za wasze ćwiczenia. Pewnie szybko zobaczysz efekty. u maleństwa to raz dwa się koryguje.

Kasia jak z zasypianiem Emilki? Oj te przytulasy świadome są najlepsze.

Aha wczasy napewno będą super.
Jak mały zgrzyta zębami, to sprawdź czy nie ma owsików.
Ty jeszcze jesteś młodziutka. Decyduj się na bobaska. Oj boby są takie słodkie..

Cdn

reklama
Do góry