reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

U mnie wczoraj trochę pociumkala chrupka ale umoczylam jej najpierw w owocku zeby posmakowala. Kiedyś dalam jej całe obrane jabłko to myslalam że polknie całe tak jej smakowało.
Ja też myślę o drugiej ciąży. Tym bardziej ze jakbym znalazla nowa prace to znowu bym odkladala macierzynstwo a nie chce czekac długo. W ogolo zaluje ze tak zwlekalam z decyzja o dzieciach, teraz juz nie chce robić dlugich przerw. Ja na zwolnienie poszłam w kwietniu i okazało sie ze szyjka mi się skraca więc musialam duzo lezec.
Tez nie cierpię prasowac koszul. Mam wrazenie ze po ślubie moj mąż ma dwie lewe ręce.
Linoone wow jak aktywnie spędzasz czas z dzidziusiem.
Chybra moja Zosia ma podobnie jak Twój Leos tylko ona jeszcze podporu nie umie wiec rozumie Cię. Tez bym chciała żeby juz raczkowala.
Cdn

reklama
Napolka ja bym obstawiala ze te kupy od antybiotyku u nas tak bylo przez pierwsze 3 dni jak tylko cyca jadl jak wrocil to stalych to sie poprawilo. Nam od razu lekarka powiedziala ze tak moze byc i jak by bylo bardzo zle to priobiotyk 2 razy dziennie. My mielismy Asecurin junior ( chyba tak sie pisze) nam wystarczylo raz dziennie plus biogaja ale to podaje codziennie.

Pumelova ja odstawilam po 2 mc stosowania i nie dostalam okresu. Dostalam gdzies po 2 miesiacach i mam prawie regularnie teraz

Aniek dobrze ze w koncu jakis rozsadny lekarz, moze w koncu wam pomoze. A u nas cos je ale to jest zawsze z jeczeniem, odwracam jego uwage to je:) ale jak mu cos smakuje to otwiera buzie :)

Aha Pola a czym objawia sie rozejscie tego miesnia ? Aha mam nadzieje ze szybko sie uporasz z tym.

Aha przepuklina to chyb tylko operacja ? Moje dwie znajome miały ostatnio operacje przepukliny oby dwie są po dwóch porodach.

My tez od soboty w domu, tzn jezdze z Iga do rodziców ale to do auta i szybko z auta :)mama ma teraz wolne bo jest zimno to się bawi z wnuczką a ja chwile mam odpoczynku ;)

Mąż teraz na l4 bo się czymś wczoraj zatruł ale nie wiadomo czy to jelitowka czy zatrucie wczoraj rzygal dzisiaj u lekarza dostał kroplowke i zastrzyk, chodzi w maseczce po domu a Iga się śmiała jak miał założoną :D

Linoone fajne zajęcia u nas to w mieście tylko dla starszych dzieci takie zajęcia jedynie basen ale teraz za zimno ;)

Napolka przy antybiotyku podstawa jest probiotyk bo florę jelitowa jej cała zniszczyło to będzie miała biegunke. Z miesiąc po nawet podawaj.

Kasia ogólnie to wiem ale myślałam że jakaś magia tu bedzie na taki wzmozony lek[emoji23]

Abed to trochę poczekam:)
Mojej nic już nie smakuje. Dziś ugotowałam jej marchewkę i ziemniaka i spróbuje blw
Rozejscie z tego co kojarzę objawia się .min tym że jak coś zjrsz to od razu Ci wielki brzuch się robi jak w ciąży.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella zdrowka dla meza i zeby Iga sie nie zarazaila

Pumolova ja tez probowalam dawac kawalki warzyw ale nie chcial tez... Od razu wypluwal i wyrzucal z reki ;) a co do brzucha to ja caly czas mam jak w ciazy :( nie 9 miesiac :) ale zostal mi jeszcze. Po pierwszej ciazy tez mialam dlugo wiec nie stresuje sie i pracuje powoli nad tym :)

Abed mi ktoś mówił że jak się ma rozejscie to właśnie po piciu/jedzeniu robi się duży. Ale mi no brzuch robi się duży po jedzeniu od zawsze [emoji16] więc nie wiem jak to jest

Pumelova [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] mi mimo rozejscia jakoś wielki się nie robi , za to jak się położę na płasko to czuje jakby dziurę w brzuchu bleeeeee okropne fuuuu dziwne

Boże nie straszcie mnie operacją, zobaczymy co po usg będzie, mam w środę za tydzień

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Pumelova [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] mi mimo rozejscia jakoś wielki się nie robi , za to jak się położę na płasko to czuje jakby dziurę w brzuchu bleeeeee okropne fuuuu dziwne

Boże nie straszcie mnie operacją, zobaczymy co po usg będzie, mam w środę za tydzień

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tylko od jednej znajomej o tym słyszałam [emoji23] ale o operacji to nie wiem, znam tylko przepukline taka jaką często chłopcy mają- i oni ją mają operowana (sąsiedzi mieli)

Młoda już 2 godz się usypia i nie może usnąć, w między czasie zwymiotowała całe mleko ale to moja wina bo zaraz po mleku dałam jej do buzi takie granulki na dziąsła a że to ciało obce więc jak zwykle miała odruch wymiotny no i wszystko poszło.....

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha83- trzymam kciuki, żeby jednak nie wyszła na USG ta przepuklina.
Pumelova- nie wiedziałam nic że probiotyk trzeba podawać przy antybiotyku, nic doktor nie mówiła :( mąż dziś kupił w aptece więc będziemy dawać.
Asia była dziś tak padnięta, że po 16 siedząc w bujaczku, zasnęła przy jedzeniu chrupka.narazie jeszcze śpi.
JA robię dziś pizze na kolację bo mąż mnie męczy od tygodnia co najmniej, dla siebie w wersji max dietetycznej (na ile to możliwe przy pizzy)- z brokułem, pomidorem, cebulą, plasterkiem szynki, serem mozarella, do tego sos czosnkowo jogurtowym. ciekawe co z tego wyjdzie.

Do góry