reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed wydaje mi sie ze to taki okres na pewno nie odstawiaj moze zeby a moze tez ta jelitowka co i Ciebie i nie ma apetytu ?zobaczysz ze za chwile znow bedzie chcial.To za wczesnie jeszcze na samoodstawienie.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Joanna! Ja byłam ciągle na forum obecna a potem nagle tąpnęło i mam takie urwanie dupy że kompletnie nie mogę się wbić [emoji41] teraz np jestem na 10 lutego i próbuje czytać.
U nas 7 miesięcy właśnie upłynęło 15go [emoji7] . Szymek ma 72 cm i waży ok 8600.
Czytam sobie że niektóre dzieci już czworakuja, stają, pełzają i cieszy mnie to bardzo [emoji7][emoji7]
Jednocześnie widzę że u nas brak postępow co mnie napawa przerażeniem. To znaczy są ale bardzo bardzo powolne.
Szymek przewraca się na brzuch, z 10 minut polezy i płacze. Nie umie w drugą stronę
Uwielbia być na rękach i na moim brzuchu robi sobie takie skoki (sprężynuje), opierając się na rączkach.
Chodzimy na rehab i trzeba czekać na efekty. Mam wrażenie że dodatkowo dużo złego robią problemy z brzuszkiem (brak kupy) i zęby które mu na razie mocno dokuczaja. Zresztą rehabilitantka mówi że alergiczne dzieci rozwijają się dużo wolniej. Ech..
Teraz ma badania w kierunku mukowiscydozy i na szczęście część za nami i są negatywne ufff tylko jeszcze druga część w przyszłym tygodniu.
Trzymajcie kciuki plisss

Monti super że byliście w Rzymie! Cudownie [emoji7]

No i na razie tyle pisania [emoji23] wysyłam bo mi zniknie
Cdn i miłej niedzieli!!! [emoji7]

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane nie wiem gdzie ten wątek przepisowy
wrzucam tu
przepis jest z tej strony: Link do: CZEKOLADOWO-KOKOSOWA BABKA BOUNTY
To moja baba
111.jpg

Rozkrajana będzie do kawki :)
Ja tylko na kokosowe nadzienie dałam 2 białka nie jedno i piekłam prawie 45 min.
A no i na polewę dałam 2 tabliczki czekolady i więcej śmietany kremówki, ale dwie to za dużo, chyba , że ktoś tak lubi, bo cała baba była oblana, rozkrojona będzie jak czekoladka ładnie zaschnie, rano do kawki pewnie. ;)

Załączniki

• 111.jpg
    111.jpg
    355,2 KB · Wyświetleń: 422
Kylesa pierwsze słyszę, zeby alergiczne dzieci rozwijały sie wolniej...moze jakas mega silna alergia.
Ale ja byłam dzieckiem alergicznym, a zaczęłam wstawać i chodzic duzo wvzesniej niz tk przewidziane...
Kuba tez ma tendencje do alergii, a poki co - dzięki Bogu - w kwestii motorycznej wolniej idzie sprawa z siedzeniem. Resztę robił znacznie wczensiejz
A jesli chodzi o rozwoj ogólny to nie wiem. Duzo kuma, ale mało robi. Tzn wg poradników powinien juz robic „papa”, wkładać rzeczy do pudełka itp. A on jedynie wszystko wyciąga ;) zreszta nie chce sie stresować. Za duzo juz czasu straciłam przez to

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Maziajka wiem ale mój starszy miał 5 mc jak poprostu nie wziął cycka do buzi a zęby wyszły mu w 10 mc... my odkąd rozszrzeżamy dietę to on cycka nie weźmie jak nie śpi lub jes pół śpiący, więc karmiliśmy się w nocy ze 3 razy i raz ok 11 bo wtedy szedł na drzemkę. Ja mayślę że to nie wirus, tylko ja czasem mam tak ze stresu i zmęczenia :( a ostatnio obie rzeczy dominowały :( no nic trochę będę ściągać jak nie będzie chciał jeść i zobaczymy po jakimś czasie. Dzięki za wsparcie

Kylesa trzymam kciuki :) każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ja jak porównuję ze starszakiem to on już siedział w wieku 7 mc i stał w łóżeczku ale nie pęzał tylko jak się chciał przemieścić to brzuch plecy i tak dochodził :) a mały pięknie pęza ale nie siedzi. Rechabilitacja przyniesie efekty zobaczysz :)

Przyszła_Mamusiaa wyglada pięknie :) smacznego :) pewnie na wielkanoc ją zrobię bo mój mąż nie lubi kokosu więc nie ma sensu dla nas robić

Ola W mój też nie robi papa i nie wkłada do pudełka ale rozwal wszystko :) a najlepiej jak mu starszak wieżę buduje to ten pędem żeby ją rozwalić :) więc tak się bawią że sarszy robi raz w jednym końcu pokoju raz w drugim ;) i tak biega

Moja ma 6,5 miesiąca, nie pełza, trochę próbuje siadać ale z pozycji półleżącej, odwraca się na brzuszek ale na plecki już nie, a już tym bardziej nie robi "papa", no i o staniu nie ma mowy. Rozmawiałam z fizjo, bo też się wystraszyłam że dzieci niektórych z Was już czworakują, siedzą i stoją, a moja nie. Ale ona uważa, że jest na to jeszcze czas. Póki co powinno się dziecko obracać na brzuszek, a jak robi coś więcej tzn że się szybciej rozwija a moje w normie. Więc cierpliwie czekam aż się zacznie przemieszczać :) No i już się nie stresuje, ja widzę pomału jakieś postępu. Ostatnio jakby do tyłu się troche przesuwa :)

Przyszła Mamusiaa wygląda super :) niedziela a ja nie mam nic słodkiego :(

Kylesa trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Hej,

Czytam, nie dam rady odpisać, dziś w nocy co pół godziny płacz do 5 i o 7 pobudka, czy ja jeszcze żyję, czy już umarlam? ???

Kylesa a czemu jeszcze teraz ma badania w kierunku mukowiscydoza? Kolejne wyniki też będą dobre, trzymam kciuki

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Jenny84 faktycznie było mi pusto.Plecy mnie bardzo.bolały od chodzenia, chyba brakowało im obciążenia hehe
Maziajka u mojej kumpeli dziecko zbuntowało się ni z tego ni z owego w 4m...nie chciała piersi i.koniec.A zaznaczam, że nie była dokarmiana mm.

Kylesa moja dopiero w zeszłym tyg zaczęła przewracać się na brzuszek, z powrotem też nie umie.Nie ma żadnych alergi, wydaje mi się że ta asymetria też zanika także po prostu motorycznie jest wolniejsza.Ma czas:)

Przyszła mamusia ja musiałabym sama zjeść tą babkę bo dla mojego.R za bardzo czekoladowa.Wczoraj upiekł marmurkową:)

Beatka czyli.moja rozwija się w normie, dzięki:)

U nas też nocka taka sobie bo.co.chwilę popłakiwała.A ja od 2 po mm nie.mogłam już spać, miałam jakąś gonitwe myśli.Kurczę nie wiem czy jeść już tą babkę czy czekać na R[emoji3]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia ja tez nawet się wspalam :) ja tez zawsze chce coś kupić a nie wiem jaki rozmiar będzie w lato nosiła ...

Kylesa trzymam kciuki :)

Emol powodzenia na egzaminie.

Aniek jak dzisiaj Maja ?

Przyszła Mamusia ciasto wygląda pyysznie :D my dzisiaj na urodziny idziemy to na pewno cos dobrego będzie ;)

Iga zjadła rano jajecznice z chlebem i po Godzinie patrzę a ona robi się na ciele cała czerwona i takie kropki dostała ..nie wiem czy po jajku- a juz jadła dwa razy. Czy dlaczego tak się stało ...wykapalismy ją w krochmalu, juz czerwona nie jest zostało tylko trochę kropek .

Miłej niedzieli

reklama
Dziewczyny bierzcie pod uwagę, że część mamuś ma jeszcze dzieciaczki z czerwca i początku lipca. W porównaniu do dzieci z końca lipca może się wydawać, że jest przepaść w dokonaniach maluchów a między nimi może być nawet 1 miesiąc różnicy. To bardzo dużo.

Ola W - co to za poradnik?! Spal lub wyrzuć go natychmiast, żeby Cię znowu nie podkusilo sprawdzać. Nie ma co robic listy, że w tym tygodniu mały masz robić to a w tym już to. Lepiej zamienic tą liste na : w tym tygodniu daję Ci o 100 więcej przytulasów i o 5 więcej całusów a w przyszłym dwie zabawy w gilgotki. I tylko takie rzeczy chce od Ciebie słyszeć odnośnie tego:)

Do góry