reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed wydaje mi sie ze to taki okres na pewno nie odstawiaj moze zeby a moze tez ta jelitowka co i Ciebie i nie ma apetytu ?zobaczysz ze za chwile znow bedzie chcial.To za wczesnie jeszcze na samoodstawienie.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Joanna! Ja byłam ciągle na forum obecna a potem nagle tąpnęło i mam takie urwanie dupy że kompletnie nie mogę się wbić [emoji41] teraz np jestem na 10 lutego i próbuje czytać.
U nas 7 miesięcy właśnie upłynęło 15go [emoji7] . Szymek ma 72 cm i waży ok 8600.
Czytam sobie że niektóre dzieci już czworakuja, stają, pełzają i cieszy mnie to bardzo [emoji7][emoji7]
Jednocześnie widzę że u nas brak postępow co mnie napawa przerażeniem. To znaczy są ale bardzo bardzo powolne.
Szymek przewraca się na brzuch, z 10 minut polezy i płacze. Nie umie w drugą stronę
Uwielbia być na rękach i na moim brzuchu robi sobie takie skoki (sprężynuje), opierając się na rączkach.
Chodzimy na rehab i trzeba czekać na efekty. Mam wrażenie że dodatkowo dużo złego robią problemy z brzuszkiem (brak kupy) i zęby które mu na razie mocno dokuczaja. Zresztą rehabilitantka mówi że alergiczne dzieci rozwijają się dużo wolniej. Ech..
Teraz ma badania w kierunku mukowiscydozy i na szczęście część za nami i są negatywne ufff tylko jeszcze druga część w przyszłym tygodniu.
Trzymajcie kciuki plisss

Monti super że byliście w Rzymie! Cudownie [emoji7]

No i na razie tyle pisania [emoji23] wysyłam bo mi zniknie
Cdn i miłej niedzieli!!! [emoji7]

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane nie wiem gdzie ten wątek przepisowy
wrzucam tu
przepis jest z tej strony: Link do: CZEKOLADOWO-KOKOSOWA BABKA BOUNTY
To moja baba
111.jpg

Rozkrajana będzie do kawki :)
Ja tylko na kokosowe nadzienie dałam 2 białka nie jedno i piekłam prawie 45 min.
A no i na polewę dałam 2 tabliczki czekolady i więcej śmietany kremówki, ale dwie to za dużo, chyba , że ktoś tak lubi, bo cała baba była oblana, rozkrojona będzie jak czekoladka ładnie zaschnie, rano do kawki pewnie. ;)

Załączniki

• 111.jpg
    111.jpg
    355,2 KB · Wyświetleń: 434
Kylesa pierwsze słyszę, zeby alergiczne dzieci rozwijały sie wolniej...moze jakas mega silna alergia.
Ale ja byłam dzieckiem alergicznym, a zaczęłam wstawać i chodzic duzo wvzesniej niz tk przewidziane...
Kuba tez ma tendencje do alergii, a poki co - dzięki Bogu - w kwestii motorycznej wolniej idzie sprawa z siedzeniem. Resztę robił znacznie wczensiejz
A jesli chodzi o rozwoj ogólny to nie wiem. Duzo kuma, ale mało robi. Tzn wg poradników powinien juz robic „papa”, wkładać rzeczy do pudełka itp. A on jedynie wszystko wyciąga ;) zreszta nie chce sie stresować. Za duzo juz czasu straciłam przez to

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Maziajka wiem ale mój starszy miał 5 mc jak poprostu nie wziął cycka do buzi a zęby wyszły mu w 10 mc... my odkąd rozszrzeżamy dietę to on cycka nie weźmie jak nie śpi lub jes pół śpiący, więc karmiliśmy się w nocy ze 3 razy i raz ok 11 bo wtedy szedł na drzemkę. Ja mayślę że to nie wirus, tylko ja czasem mam tak ze stresu i zmęczenia :( a ostatnio obie rzeczy dominowały :( no nic trochę będę ściągać jak nie będzie chciał jeść i zobaczymy po jakimś czasie. Dzięki za wsparcie

Kylesa trzymam kciuki :) każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ja jak porównuję ze starszakiem to on już siedział w wieku 7 mc i stał w łóżeczku ale nie pęzał tylko jak się chciał przemieścić to brzuch plecy i tak dochodził :) a mały pięknie pęza ale nie siedzi. Rechabilitacja przyniesie efekty zobaczysz :)

Przyszła_Mamusiaa wyglada pięknie :) smacznego :) pewnie na wielkanoc ją zrobię bo mój mąż nie lubi kokosu więc nie ma sensu dla nas robić

Ola W mój też nie robi papa i nie wkłada do pudełka ale rozwal wszystko :) a najlepiej jak mu starszak wieżę buduje to ten pędem żeby ją rozwalić :) więc tak się bawią że sarszy robi raz w jednym końcu pokoju raz w drugim ;) i tak biega

Moja ma 6,5 miesiąca, nie pełza, trochę próbuje siadać ale z pozycji półleżącej, odwraca się na brzuszek ale na plecki już nie, a już tym bardziej nie robi "papa", no i o staniu nie ma mowy. Rozmawiałam z fizjo, bo też się wystraszyłam że dzieci niektórych z Was już czworakują, siedzą i stoją, a moja nie. Ale ona uważa, że jest na to jeszcze czas. Póki co powinno się dziecko obracać na brzuszek, a jak robi coś więcej tzn że się szybciej rozwija a moje w normie. Więc cierpliwie czekam aż się zacznie przemieszczać :) No i już się nie stresuje, ja widzę pomału jakieś postępu. Ostatnio jakby do tyłu się troche przesuwa :)

Przyszła Mamusiaa wygląda super :) niedziela a ja nie mam nic słodkiego :(

Kylesa trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Hej,

Czytam, nie dam rady odpisać, dziś w nocy co pół godziny płacz do 5 i o 7 pobudka, czy ja jeszcze żyję, czy już umarlam? ???

Kylesa a czemu jeszcze teraz ma badania w kierunku mukowiscydoza? Kolejne wyniki też będą dobre, trzymam kciuki

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Jenny84 faktycznie było mi pusto.Plecy mnie bardzo.bolały od chodzenia, chyba brakowało im obciążenia hehe
Maziajka u mojej kumpeli dziecko zbuntowało się ni z tego ni z owego w 4m...nie chciała piersi i.koniec.A zaznaczam, że nie była dokarmiana mm.

Kylesa moja dopiero w zeszłym tyg zaczęła przewracać się na brzuszek, z powrotem też nie umie.Nie ma żadnych alergi, wydaje mi się że ta asymetria też zanika także po prostu motorycznie jest wolniejsza.Ma czas:)

Przyszła mamusia ja musiałabym sama zjeść tą babkę bo dla mojego.R za bardzo czekoladowa.Wczoraj upiekł marmurkową:)

Beatka czyli.moja rozwija się w normie, dzięki:)

U nas też nocka taka sobie bo.co.chwilę popłakiwała.A ja od 2 po mm nie.mogłam już spać, miałam jakąś gonitwe myśli.Kurczę nie wiem czy jeść już tą babkę czy czekać na R[emoji3]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia ja tez nawet się wspalam :) ja tez zawsze chce coś kupić a nie wiem jaki rozmiar będzie w lato nosiła ...

Kylesa trzymam kciuki :)

Emol powodzenia na egzaminie.

Aniek jak dzisiaj Maja ?

Przyszła Mamusia ciasto wygląda pyysznie :D my dzisiaj na urodziny idziemy to na pewno cos dobrego będzie ;)

Iga zjadła rano jajecznice z chlebem i po Godzinie patrzę a ona robi się na ciele cała czerwona i takie kropki dostała ..nie wiem czy po jajku- a juz jadła dwa razy. Czy dlaczego tak się stało ...wykapalismy ją w krochmalu, juz czerwona nie jest zostało tylko trochę kropek .

Miłej niedzieli

reklama
Dziewczyny bierzcie pod uwagę, że część mamuś ma jeszcze dzieciaczki z czerwca i początku lipca. W porównaniu do dzieci z końca lipca może się wydawać, że jest przepaść w dokonaniach maluchów a między nimi może być nawet 1 miesiąc różnicy. To bardzo dużo.

Ola W - co to za poradnik?! Spal lub wyrzuć go natychmiast, żeby Cię znowu nie podkusilo sprawdzać. Nie ma co robic listy, że w tym tygodniu mały masz robić to a w tym już to. Lepiej zamienic tą liste na : w tym tygodniu daję Ci o 100 więcej przytulasów i o 5 więcej całusów a w przyszłym dwie zabawy w gilgotki. I tylko takie rzeczy chce od Ciebie słyszeć odnośnie tego:)

Do góry