reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed jak ślimak :)
Jeszcze takie ubranko i było by pomyślę.
1518177714-26f6d381022309a4-aaaaaa.jpeg

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jabłko na tarce tarlam i dodawalam do kaszki.
My mamy kaszke gryczaną, płatki jaglane i orkiszowe ale orkiszowych jeszcze nie robilam. Kasze mannę dodaje do zupy jak gotuje.

Aga chyba masz racje z jabłkiem- Iga nie jadła 2 dni i czyste policzki a tak to czerwone miała bo często jadła jabłko .

Misia no ubranko fajne :D

Emol skoro ciąża już pewna to gratuluję. Dacie sobie radę.

Jeżeli chodzi o alantan to my też używaliśmy na samym początku niebieski i bardzo dobrze się sprawdzał.

Ola chyba i ja muszę poczytać o nadwrażliwości itp.

No i nas dopadło przeziębienie. Na ten moment sam początek. Biedactwo brzydko kaszle, ma katar i jest bardzo płaczliwa oraz nerwowa. Wczoraj miała 37,5 wiec bez tragedii. Zakaz spacerów przez 3 dni i kontrola w poniedziałek. Mam nadzieję, że leki pomogą i nic gorszego się nie rozwinie. Na dodatek mnie też coś dopadlo. Kaszel, ból gardla, katar i głowa boli także kierujemy się razem w domu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab dużo zdrowia dla Was :*

My spacerujemy, nawet słońce świeci :)
Obiad dostałam wczoraj od mamy na szczęście bo jakoś gotować mi się ostatnio nie chce ...

Emol o rany gratulacje! Trzymam kciuki żeby zdrówko wasze było ok i za to żeby się ułożyło! Artur będzie miał fajnie, bo nie będzie problemu z towarzystwem do zabawy. Trochę trudne to będzie na pewno ale ma swoje pozytywy!

Trochę mnie nie było i takie zmiany!
Kurna chce wrócić do naszego forum i mam nadzieję że mi się w końcu uda...
Jestem tak zmęczona że już się zastanawiam czy to nie depresja. Odczuwam to mocno fizycznie.
Aniek, współczuję problemów nocnych, u nas ostatnio też słabe są noce i aż mnie trafia nerw a potem mi wstyd...
Nam od paru miesięcy dziąsła puchły i nic a tu nagle łup i dwa zęby wychodzą. Więc może to to. Poza tym ciągle kłopoty z kupa. Teraz to już widać że ma boby jak dorosły [emoji58]

Cdn. Szymek płacze...

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Aga dzięki. Duzo przejść miałyście :/

Napolka dziekuje [emoji173]️
Obciążniki maja go spowolnić i wzmocnić mięśnie brUcha i rak przy podnoszeniu

Bmk- białko mleka krowiego :)

Wiesz co No ja nie wiem jak z ta nadwrażliwością. Ciezko mi stwierdzić,No sie nie znam. Neurolog uwaza ze napięcie miesniowe jest dyskretnie wzmożone. Fizjo uwaza, ze tu sie wypracowało, ale inne rzczy teoszke szwankują. Moze naciąga, nie wiem juz. Chyba skonsultuje sie z kimś od si innym.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola ja ci mogę podać namiar do fizjo która jest normalna i na pewno nie naciąga. Przyjeżdża do domu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab chetnie! :) chociaz teraz to ja bym chciała skonsultowac tez kwestie si, a to juz inna dziedzina i nie wszyscy ja łącza. Ale fizjo tez. Wlasnie plusem przyjazdu do domu jets to, ze widzi jak sie dziecko zachowuje. A nie Kuba w domu torpeda, a u fizjo czworakowal powoli

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
MaryH próbowałam różnych białych szumów ale tylko raz na nią to zadziałało.Moim zdaniem tu może być jakiś problem nadpobudliwości ruchowej.
Judith,Aga też tak może być aczkolwiek próbowaliśmy od urodzenia różnych godzin usypiania i jak ją kładliśmy spać wcześniej niż o 20.30 to zawsze robiła sobie drzemkę 15min i później 3gdz impreza.Jak ją kładziemy później to długo usypia ale jak już uśnie to śpi do 2.
Chybra mam kaszki Nominal.Ugotuj jabłuszko i zblenduj:)Próbowałam na tarce zetrzeć na tych najmniejszych oczkach ale wszystko zatrzymywało się na tarce i się w nią wpijało-mało co z tego jabłka wtedy zostało.
Misia pamiętam moja mama miała taką plastikową tarke do owoców...taką że tarła ale jabłko nie przedostawało się na drugą stronę...też taką masz?
Judith mam owsiana z Nominal.Ale daję jej tylko miarke do mm bo ponoć więcej można ale w późniejszym wieku.Oczywiście dosypuje do tego też innej kaszki żeby rzadkie nie było.
Abed żadnej kaszki nie chce?Kukurydziana, jaglana czy gryczana mają słodkawy smak-moja baardzo lubi.
Ewella też mam kryzys z gotowaniem...

Dziś po raz pierwszy podałam Emili obiadek ze słoiczka.Okropieństwo, aż mi ryczała jak to jadła.Zero smaku a przecież jak ja gotuję to sama jej podjadam bo takie smaczne.Widać mam lepsze warzywa niż te z Eko upraw:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry