reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Abed, dzięki, spróbuję. Ale nie znoszę zapachu amolu.. nienawidzę po prostu ;)

Ewella, u mnie jest to samo. Nawet wystarczy że powiem że idę, np do sklepu czy coś, to ten od razu w ryk. ;) jak wracam to jest grzeczny, dopóki nie zauważy że wróciłam. Wtedy znów jest ryk ;)

Emol, to mam nadzieję że zabieg już nie będzie konieczny. Też bym nie posyłała do żłobka jakbym zaraz miała rodzić. :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linoone to ja polecę plaster Apap z aktywnym węglem. Przyklejasz gdzie boli, wygrzeje i lepiej [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie narazie nie ma takich przebojów z lękiem separacyjnym.Fakt faktem częściej chce się tulać ale potrafi zająć się sobą nawet i z godzinę.Mamy małe mieszkanko także gdzie bym nie poszła to mnie widzi.Jak R wraca z pracy to jest szczęśliwa ale widzę że non stop mnie szuka wzrokiem ale nie ryczy jak jej znikam.R robi z siebie pajaca także ona nie ma czasu na zorientowanie się że akurat mnie nie ma w pobliżu:)

Dziś położyliśmy ją wcześniej bo i popołudniową drzemkę wcześniej zaliczyła i śpi pięknie od 20.Jeszcze po drzemce poszłyśmy na spacer bo było jeszcze jasno koło 17.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Szymek dzis 7 mcy,kiedy to zlecialo.

Wczoraj zjadlam chyba 20 paczkow,ale co tam trzeba bylo uczcic tlusty czwartek [emoji16]

Aga km oby jak najszybciej wyjasnilo sie co dolega Kalince.

Emol na poczatku zarodek.jest chroniony,napewno bedzie wszystko dobrze.

Ja odkad zaczelam podawac jablka to skrobie lyzeczka. I Szymkowi smakuja.

Ola W.czasami lepiej sprawdzic cos chocby i o raz za duzo niz przegapic cos waznego.

Kasia Szymek tez ma problemy z zasypianiem. Mimo ze jest zmeczony to "walczy".

Aga km u nas tez tak duzo pobudek na cyca.

Chybra ja tez kupilam ostatnio ta kaszke malinowa i Szymek ma od niej uczulenie.
A najbardziej mu smakuje holle z tapioka

Napolka ja raczej problemow z waga nigdy nie mialam. I jestem na etapie poszukiwania sukienki na wesele,ale jeszcze takiej idealnej dla mnienie uszyli :D

Moj brat z bratowa wykupili sobie diete Chodakowskiej i w 3 tyg.im fajnie waga poleciala.

Misia swietne ubranko [emoji16]

Bab zdrowka dla Was.

Judith, dzięki :)
Właśnie się wygrałam w gorącej wannie, może trochę pomoże.

Kasia, mój też zasnął o 20, ale skubany właśnie się obudził ;) na szczęście zjadł i szybko zasnął

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

wczoraj miałam aktywne popołudnie i wieczór nie dałam rady odezwać się tu do Was.

Napolka - póki co jestem na bmk, unikam kakaa i jajka, z owocami też na spokojnie - niby ja mogę, ale sporo zwatpilam ostatnio co mogę, co nie.
Przepisy wstaw na wątek przepisowy - tu zginie, a tam może komuś się jeszcze przydać :-). Z góry dziękuję :-*
O mamo wakacje, waga, tony ciuchów, które czekają na lepsze, chudsze czasy - znam to [emoji1].
Ja mam wypłatę 24 [emoji1][emoji23]. I tez nie wiem jak mam ją ugryźć by sobie zębów nie połamac [emoji23].
O mammmooo jakie akrobacje u Was w wózku - brawa dla Asi [emoji3].
Też znam mamę, która paliła i popijala wino w trakcie ciąży - chłopiec urodził się zdrowy, jest mega szybki, ale na problemy z nauką. Chodzi do klasy z moją J, i dopiero teraz w 3 klasie zaczyna czytać mniej dukajac literki.

Abed - ochh, te nasze bable. Współczuję, z tym niejedzeniem. Ja z kaszka się nie stresuje, nie chce to nie - cycem nadrabia. No i u Nas obiadek, czy deserek jest już obowiązkiem o który się w porę upomina.
U nas nocki pogorszyly się końcem grudnia - wcześniej też była 1 max.2 pobudki. .
O tak [emoji23], z tym slinienien podłóg - dbają o Nas i nasz czas wolny [emoji23].

Pola - [emoji8]

Misia - re we la cja!!! Ja chcę taki mopowy kombinezon!!!

Iga - też jestem zaskoczona ta reakcja na jabłko

Bab - zdrówka dla Zosi [emoji8]

Kylesa - gratuluję Szymciowi dolnych jedyneczek [emoji3]

Chybra - cieszę się, że posmakowalo.

Linoone - zdrówka! Dbaj o siebie Kochana [emoji14]

Liluli - najlepszosci dla Szymka na 7 m-cy [emoji8][emoji8][emoji8]

Emol - Arturkowi również najlepszosci życzymy [emoji8][emoji8][emoji8] - niech już te ząbki wyjdą [emoji6]

Ostatnia edycja:
Jej dziewczyny ja ocipieje już. Od 3 dni ograniczamy spacery do minimum - czyt wyjscie po bulki. A dziś co? 1300% przekroczenia norm. Chyba wyjedziemy gdzies za miasto bo juz nie moge [emoji27]

Aha dzięki :) zobacze. Ale 3 panie na 15 dzieci?

Emol słuszna decyzja moim zdaniem. Bobas, ale i Ty byłbyś narażona na choroby.

A j mam wrazenie, ze Kuba lek separacyjny juz miał... nie wiem.

W ogole najlepsza zabawa: stawać w łożku, trzymać aię szczebelkow i robic BAM na łóżko [emoji23] robi to na 1000% świadomie, bo sie powoli puszcza i obniża i pada w konkretne miejsce, nie wali sie o szczebelki :)

Wzoraj od ok 15 nie spał. Nie dało sie hi uśpi, a potem przyszedł kolega, Wiex bajlando. No o co? O 21 zasnął. Ze 2 razy sie przebudził z płaczem w ciagu godziny, a dalej? Spał do 8:50 [emoji7][emoji7][emoji7]

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry