reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola na tym etapie na którym są nasze dzieci to tak jak mówisz może to być sygnał ale jeszcze żadnej pewności to nie daje wiec obserwować uważam że warto ale myślę że też nie powinnaś się tym aż tak przejmować (wiem, wiem łatwo powiedziec).
Kasia a probowalas szumisia np?

reklama
Mmag ja kaszke podaje lyzeczka, nie chce kultywowac butelek wiec tam tylko mleko. A niedlugo chcialabym zeby mleko pila nie z butelki. Zobaczymy jak to wyjdzie [emoji12]

Ewella my łososia z ziemniakiem i marchewka mamy zaplanowanego na sobotę [emoji2]

Kasia a może ona zbyt zmęczona jest i dlatego nie może spać? Glupie pytanie wiem ale tak jakos pomyślałam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kląć18 podaje kaszke lyzeczka
Emol [emoji23][emoji23][emoji23]. Uwielbiam Twój słownik [emoji23][emoji23][emoji23].
Pije sobie kawkę, i o mało stołu nie zaplulam [emoji1].

Moja je... uwaga... Max. 2 łyżeczki kaszy. Z butelki nie próbowałam, ona generalnie z butelki może łyka wody pociągnie.

Tak jak czytam o tych ml wypijanego mleka, to zastanawiam się ile moja z cycow wyciąga (Judith [emoji6]). Ale licząc sama nockę i 5 pobudek z dostawianiem, to nie dziwota, że Kalina największa z lipcowych dzieci [emoji1]

Ewella - raźniej mi się zrobiło [emoji4], choć nie obraziłabym się, gdyby nasze panny skrócily swój nocny rytm cycowy do 1 pobudki.

Ola - cieszę się, że mogłaś zweryfikować swoje podejrzenia i obawy z konkretną osoba. Fakt jest taki, że biorąc pod uwagę nawet moja osobę, ciężko jest /było mi zrozumieć ciągle obawy o Kubę, gdy z boku wydaje sie, że wszystko jest w normie (no bo dziecko dziecku nie równe, każde płacze mniej lub więcej, itd..), lekarze nie widzą nieprawidłowości, a na dodatek Kuba jest jednym z przodujacych dzieciaczkow w fizycznych umiejętnościach, a jego mama ciągle panikuje [emoji14].
Jednak każda matka indywidualnie widzi i rozumie swoje dziecko, i ciężko jest zaszufladkowac jej obserwacje.
Także - Ola - czapa w dół przed Tobą. Mając do wyboru przewrazliwiona czujność, a przeoczenie faktu, który może mieć spore konsekwencje w życiu dziecka/dorosłego człowieka - jestem za tą czujnościa :-).

Kasiu - u nas też jest kiepsko ze snem gdy Kalina jest zmęczona. Staram się wyczuć pierwsze sygnały, i lecę szybko z kąpielą. Gdy przeciągne cała procedurę w czasie mamy zrabana nockę :-/

Hj dziewczyny

Kazde z naszych dzieci jest inne. Moja nie.siedzi i nie ma zebow ale turla sie i ppdnosi pupe jak do raczkowaia...wiec jej troche brakuje do reszty. Ciwczylismy asymetrie..ale nasza fizyjoterapeutka tez wnzaawansowanej ciazy..a przez choroby malutkiej odpuscialam. Nie wie czy bede szukac dalej poki co rehabilitacji czy raczej pediatry ktory pomozr nam ucelowac jakies leki aby teoche wzmocnic odornosc..bo kiepsko widze moj powrot do pracy mimo iz mala do zlobka nie pojdzie.

Emol..ja tez sie przylaczam do oficjaluch gratulacji. Moja przyjaciolka ma dzieci z podobna roznica wieku. Polecam Tobie rozejrzec sie za jakis czas za podwojnym wozkie ...bo to duzo ulatwi Tobie funkcjowanie zwlaszacA jak chodzi o spacery. A teraz czekamy na wiesci z wizyty.

Co do kaszek moja tez je z lyczeczki...

Aga km na dlugo do szpiatala musice pojsc ?

Juz znow paitek..dopiero wypalata..a w przyszlum tygpdniu juz polowa miesiaca

@Ola W. U nas to samo dolne jedynki obie wyszły tydzień przed ukończeniem 4 miesiąca, a pozostałych nie widać. Chociaż może jeszcze czas, bo w tamtą sobotę dopiero pół roku skończyliśmy. Ale też zawsze mówię po co tamte wychodziły jak reszta się nie spieszy.

reklama
Aga dokładnie jedna pobudka by wystarczyła ;)

Ja tam nie spiesze się żeby Idze wyszły górne zęby bo będzie mnie gryzla jak będzie jadła, wiec jak wyjdą to wyjdą ;)

Do góry