reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith, ja miałam x landera, nie wiem czy ten model bo to był z drugiej ręki po kuzynce. Rewelacyjnie się prowadził, super na wybojach ale spacerowka śmiesznie się składała do pozycji lezacej i dziecko w jakimś dziwnym przykurczu leżało. No i wózek pieruńsko ciężki.
Poranna burza ja podaje mięsko 5 razy w tygodniu- raz za kiedy mały dostaje same warzywa z parowaru.
Aniek rozumiem dokładnie Twoje dylematy finansowe, bo my też świeżo po kupnie domu. Mieszkamy juz 4 miesiące a jeszcze zostały ze 2 parapetówki do zrobienia :D
Dziewczyny słyszałyście o tym że niektore dzieci się drapią po uszach jak im zęby wychodzą? Ja się dopiero teraz przy synu tego dowiedzialam i całe szczęście bo bym leciała do lekarza że mały jakieś zapalenie uszu dostał :p

reklama
Karuzela powiedz mi więcej, jesteś zadowolona? Korzystasz już ze spacerówki? Jakieś problemy z przednimi kołami? Mam okazję dostać z nowej kolekcji za bardzo symbolicza kwote i się zastanawiam czy na spacerówkę sobie nie wziąć a mojego 2w1 upłynnić

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przyszła mamusia mój się tak drapie. Po jednej stronie twarzy [emoji23] na bank to nie alergia, bo robił tak tez na nutramigenie.

MaryH taaaak ja pisałam kiedys, ze Kuba sie wręcz szarpał za ucho przy zębach i ja wtedy byłam u lekarza :D ale wtedy lekarz idiota Ebow nie widział (idiota, bo ja widziałam kreskę).

Słuchajcie wiem ze dzieciaki jeszcze nie do konca maja uregulowana termoregulacji, ale czy Wasze dzieci tez maja dosc czesto mokre i zimne stopy albo mokre ręce? Fakt z Kuba czesto zaciska piąstki. Ale kark zawsze ma ok, a stopy czasem lodowate, a do tego mokre. Jakby co to maz kazał mi soe Was zapytac [emoji23] bo ja mu mowilam, ze to chyba normalne, a on „zapytaj sie na tym forum, bo ja nie wiem! Mi ręce sie pocą, wiec moze jemu tez!”

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Monti ja też wszystko na telefonie, laptop schowany.

Pola dobrze że się u Was po bólach w końcu pojawiła kupka, biedna dzidzia.

Kasia my też codziennie spacerujemy, chyba że mocno leje, to odpuszczam. Chodzi mi o takie wiosenne cudne spacerki ze słoneczkiem i przerwą w parku na ławeczce....albo pootwierane drzwi tarasowe i picie kawki na zewnątrz...
Ciekawe że Emilka tak emocjonalnie odbiera obecność taty, nawet na spaniu?
No nie możemy jej powiedzieć, bo mojemu mężowi ona naturalnie nie przeszkadza. Przecież" gdyby nie my, to ona by nigdzie nie jeździła" :realmad: i " co ona mi przeszkadza, przecież płaci za siebie" to on nic jej nie powie, a jak ja coś powiem, to ona się do mnie do końca życia nie odezwie. Zmierzła stara panna!

Poranna burza ja się wstrzymałam chwilowo z mięsem, bo bolał ją brzuszek i miała zaparcia. Spróbuję od poniedziałku trochę dać.

Napolka desmena jest bardzo dobra i dermedic też i powinno się stosować raz jedno opakowanie, a raz drugie żeby się nie przyzwyczaić. I dwa razy w miesiącu powinno się zrobić peeling skóry głowy mieszanką z cukrem.
Brokuł Majci nie smakował za bardzo, ale rewolucji też nie było.
Jak u was z katarkiem? Mam nadzieję że lepiej?

Ewella biedna Iga, znika wysypka?
Latem napewno gdzieś pojedziemy, ale te ferie raczej nie. pod wielkim znakiem zapytania.

Jenny nie myślę o tym narazie. Jak miała 3 tygodnie to pojechaliśmy z nią nad morze, 5,5 godz.w jedną stronę w samochodzie. teraz jest starsza, to jakoś damy chyba radę? U nas też bywają upały, najwyżej nie będziemy wychodziły z wody:laugh2:
Oj tak to jest z prezentami. U nas wszyscy wiedzą ,żeby nie kupować prezentów, lepiej dać kasę i my kupujemy, to co nam potrzebne dla dzieci.

Przyszła mamusia to z drapaniem dokładnie jak u nas.
Gdzie się wybieracie nam morze? My co roku jeździliśmy do Kopalina, też mamy super miejscówkę.

Karuzela to my też pobliże Władysławowa i Łeby.

Ola w. Majce też się pocą stopy i dłonie i fałdeczki na nóżkach, a rano nawet jest poduszka mokra, a całą noc śpi odkryta bo się odkopuje.

MeryH to tak jak my mniej więcej. Wprowadziliśmy się końcem września. Jak się czujesz w nowym miejscu? Odnalazłaś się? Ja mam ciężko, bo ten dom kocham, ale tej wsi nie znoszę(narazie) jestem całe życie nauczona w mieście.

Ostatnia edycja:
Ola w mój nie ma mokrych rąk czy stóp ale chłodne miewa, ale ja nie jestem wyznacznikiem bo u mnie wiadomo jak z temperaturą.

W tym najbardziej wysuniętym punkcie na północ Polski mąż mi się oświadczył. Taka dygresja jak piszecie o Władysławowie

Aniek no to dokładnie w tym samym czasie się przeprowadzalismy :) ja pochodzę ze wsi wiec teraz przeprowadzka na "inną" wieś mi nie przeszkadza, bardziej to że rodzina i znajomi daleko (chociaż 20 min samochodem to nie jakies straszne odleglosci). Oj domek tez kocham :D i widoki na góry ;)

Aniek42..my najprawdopboniej do Swinoujscia lub Miedzyzdroji. 2 lata temu bylismy w czerwcu w Swinoujsciu i bylo super. My z wielkopolski wiec na ta czesc wybrzeza mamy najblizej tak samo jak z "gor" to najszybciej nam do Karpacza.lub Szklarskiej. Chociaz jak dziewczyby troche podrosna to Bialka Tarzanska latem obowiazkow bedzir do zaliczenia. Z mezem bylismu kilka lat temu i sie zakcholama. Aha napiary na pensjonat zapasilam
My wczesniej nocowalsiny w Pod Kotelnica.

Judith ja ma x ladera ale x mova i jestem zadowlona.
Milej soboty dziewcxyny.

reklama
Konczymy dzis 7 miesiecy[emoji173]

Jest postep, wczoraj byliśmy u dziadka i nie płakała. Może wcześniej plakala bo była chora? Zobaczymy.

Agatka nadal nie ma zębów i nie raczkuje, podnosi pupę ale nie wie jak podnieść rączki ;-)
Byliśmy po tak długiej przerwie u fizjo, jest mega słaba po chorobie, gdzieś 2 tyg potrwa zanim nadrobi stracony czas.
Nie rozszerzamy diety bo ciągle jest krew w kupie ale odpukac od wczoraj nie ma, z tym że ja jem 5 produktów na krzyz.

Zafiksowalam się na karmieniu żeby nadrobila co straciła więc w nocy śpi z nami i karmię co chwilę, nie daje smoka. Trudno będę smoczkiem.

Abed dobrze że to nie ospa uf! Jak sobie dałaś radę z dwojka?

Chybra gratuluje polroczniaka:) zaszczepiliscie?

Monti taa rozmiary z hm. Do teraz mamy za duże rampersy 62 a nosi 68[emoji23]

Linoone a macie dywany? Właśnie się zastanawiam czy ich nie zwinąć jak młoda zacznie się przemieszczać. Bo mycie podłóg jest spoko ale odkurzanie dywanów to masakra- muszę wyciągać rainbowa a włosów i tak masa. A do podłóg używam zwykłego zelmera. Tylko nie wiem jak pies ogarnie bez dywanow, bo się slizga. Ale ten miesiąc dwa to może da radę

Kasia831 widzę że teściowa postanowiła wam napsuc krwi na odleglosc:/ co jej to dało po takim czasie?! Co za babsko.

Napolka ciekawe, tych ćwiczeń z których wam kazała zrezygnować nie znam.
To na plecach z zebrami robimy i to na boczku z przyciąganiem nogi do brzucha też robimy (to o dziwo pomaga na ulewanie).
Jeszcze poza tym mamy dwa - leży na brzuchu a ja jej przytrzymije głowę łokieć i pupę. A drugie to na boku i naciskam łopatke i biodro. U nas płacze na zajęciach ale tylko podczas ćwiczeń, to normalne :)
Ja nigdy nie skakalam na trampolinie [emoji14]

Mary też mam pełno ickow[emoji23][emoji23][emoji23]
Wydaje mi się że wypada mi mniej niż że 2 miesiące temu ale i tak w cholere.

Liluli no właśnie wesele. Chciałam iść w wyprostowanych ale tak mało się ich zrobiło że jednak pokrecimy[emoji23]
Też mam noce że padam na twarz ą czasem nie mam problemu z wybudzaniem sie.
Oby nie pojawiła się żadna nietolerancja!

Monti dzięki za tabelke:)

Mmag18 piękna waga, dobrze że po szczepieniu bez goraczki:)

Cdn

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry