reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Wczoraj była teściowa, i tak ekspresyjnie mówiła babcia ze wieczorem zaczął mówić mama (ciągle mu to mówiłam na zmianę z tata) i baba. Hahahaha więc dzisiaj jedziemy i Artur ciągle kogoś wolą. :) tata trochę smutny ale jeszcze myślę kilka dni i będzie tata.
Jesteśmy już w Kielcach

reklama
Pumelova najlepszego na 7 miesięcy :* niech Agatka szybko nadrobi z wagą :) u mnie dzisiaj w nocy karmienie co godzinę znowu...ale zaraz idę spać a mąż z Iga :)
Dziadek pewnie się cieszył że Agatka u niego nie płacze :)

Emol udanego wyjazdu :)

Ola W Iga się nie poci, jak miała chyba 4miesiace to pocily jej się stopy teraz juz nie.

Emol masz co dzwigac:O

Napolka szczerze Ci powiem że nie wiem kiedy byłam u lekarza nie prywatnie.. U internisty w sierpniu [emoji23] jakoś się nie łudzę już że dostanę gdzieś termin
Oj zazdroszczę wagi, taka bym chciała [emoji173]

Kurczę wszystkie macie już szczepienia a my ostatnie mieliśmy w listopadzie coś zrobiłam zle?

Aniek chciałabym jej podawać w butli moje mleko bo może wtedy by pila. Jestem w stanie odciągać i tak karmic. Ale jakoś nie wykazuje zainteresowania butelka:D
Nie strasz że tak zostanie, mi mówili że dzieci się same bawia[emoji23]

Monti uuu daj znać czy gryzie[emoji51]

Jenny my też bez ząbków!

Ola W niefajnie że teściowa miesza wam w glowach. Nie podobaloby mi się że któreś z rodziców wykorzystuje to że nie jesteśmy w czymś zgodni. Pomysl sobie że kiedyś Ty będziesz taka teściowa dla jakiejś mamy:p
Też będziesz chciała jak najlepiej dla swojego synka i jego dzieci.

Chybra moja też plamila, pomogło jak puściłam na 90.
Ja korzystam tylko z apki i tak jak laski nie używam kompa do niczego poza przelewam (bo ich nie umiem zrobić w apce z konta:D)

Beatka moi na szczęście nie doradzaja:D woda z cukrem nieźle.
Gratulacje wagi:)

Linoone u mnie ciągle pytanie mojego taty kiedy będzie mógł ja zabrać pod namiot [emoji85][emoji23]

Jenny też bym nie chciała takiego prezentu - w końcu wózek jest ważny Ty będziesz nim codziennie jezdzic. Dobrze się wam złożyło [emoji16]

Ewella niemiecki proszki najlepsze:D ja używam płynu do prania z persila:)

Przyszła mamusia moja się okropnie drapie, nie wiem już jak obciąć te paznokcie:/

Mumusia to jeszcze 2 miesiące i minie mowisz[emoji23]

OLA w moja miała mokre ręce i stopy ale teraz chyba mniej ma.

Kurde nadrobilam a wy już coś napisalyście [emoji23]

Dziękujemy za życzenia [emoji173]

Ewella odespij!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Karuzela @Aniek42 my w tym roku wybieramy się tu:
Link do: Sarbinowo Port
ale nic nie mogę Wam powiedziec o tych domkach, bo jedziemy tam pierwszy raz, ogólnie rzecz biorąc skusiła nas cena, dosyc duży domek (nam duży niepotrzebny, ale może rodzice przyjadą do nas w jednym tygodniu, a w drugim mój brat z rodziną) i to, że to domki wybudowane w 2017r, więc dopiero jeden sezon działały i są nowiutkie i pachnące.
A na to drapanie to mam jej ochotę czasem założyc te rękawiczki niedrapki co w szpitalu zakładają (w sumie nie wiem po co, bo w szpitalu dzieci w ogóle się interesują twarzą, a teraz to jest masakra), na szczepieniu jak byłyśmy to wszystkie dzieci takie piękne, a moja całe czoło podrapane, może jej to minie.
Miłej soboty, my za tydzień pół roczku kończymy. :)

Pumelova wszystkiego najlepszego dla Agatki na 7 miesiecy!:)

Ola W. Mojej Oliwci pocily sie bardzo stopki, bylismy u takiej bardzo dobrej pediatry, ktora sama zwrocila na to uwage i powiedziala ze to od niedoboru (lub po prostu slabego wchlaniania) wit D. Kazala nam zwiekszyc dawkowanie i problem spoconych stopek zniknal. Teraz dajemy wit d 600, jest tska nowosc (ibuvit).

Emol super!:) u mnoe tylko bababa;)

Pumelova najlepszego dla Agatki! Kurczę szkoda statki i ta krwią. I też taka dietę.
Staram się nie dźwigać, bo aż tyle siły nie mam a poza tym młody jakoś na rękach średnio lubi, woli lezyc brzuszkowo na moich udach.

Ola jak najbardziej to pocenie może być uwarunkowane genetycznie:) Moja sie poci ale na plecach w nocy i położna powiedziała że jak ja jestem z tych gorących to ona też będzie.
Aniek marzy mi się wypicie porannej kawy na tarasie[emoji38]Trudna sytuacja z tą szwagierką, rzeczywiście.
Poradnik bobovita mówi że mięsko ok 3 razy w tyg a ryba raz.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, nie mamy. Mamy panele. U mnie najgorszy jest piach który nanoszą z dworu. Mimo, że po każdym spacerze wycieram łapy to ciągle jest syf... odkurzam i mopuje codziennie, a i tak kłaki i piach są wszędzie.
Najlepszego na 7 miesiący!

Emol, udanego wyjazdu!

Przyszła Mamusia, mój też miał kiedyś fazę na drapanie twarzy. Przeszło mu

Mój też mówi mamamama ;) i au au

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova wszystkiego najlepszego :)

Ola W. moja też ma albo zimne stópki albo spocone.

A czy Waszym dzieciom też się poci główka? Mojej jak szybko pije mleko, to ma włoski aż mokre. Co 3 dni piorę jej poduszkę, bo aż śmierdzi. Czy to normalne?

Przyszła Mamusia moja też się łapie za uszko czasami.

W końcu się zmobilizowałam i sama gotuje obiadki :) dzisiaj był brokuł, trochę ziemniaczka, trochę cukinii i kurczaczek. Bałam się, że nie będzie chciała jeść ale wszystko wciągnęła.
Od jakiegoś czasu strasznie mnie bolą plecy, już nie wiem jak mam siedzieć. No ale jak Zuzia waży 8,4kg to nic dziwnego, strach pomyśleć co będzie później.

A moja mówi tylko a guu i a gii, czasami coś tam jeszcze ale nie przypomina to mama :(

Do góry