reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Kasia - jak juz sa podane i nic nie zauwazylas to nie ma najprawdopodobniej konsekwencji. To jest na wszelki wypadek. Nasza pediatra odroczyla "zeby nie zaszkodzic".

Chybra ja też używam apki i jest ok.

Monti ja robię również przelewy bo zapomniałam nr identyfikatora do banku a nie mam czasu poszukać.

Pola ja np. Nie mam nr tel do tescia. A już rok nim jest. Jakoś nie mamy potrzeby do siebie dzwonić. :)

Poranna burza pojadę 1-2 razy na tydzień. Jakoś te warzywa z kura mu nie podchodzą.

Beatka zazdroszcze sushi :D uwielbiam, mój mąż też od czasu do czasu robi :) smacznego

Aniek oby wyjazd się udał :) no tak nowy dom to teraz takie myślenie co wybrać..ale może chociaż na parę dni gdzieś się uda :)

Monti i ja wszystko robię przez telefon a laptop mam tylko do przelewów i zrzucam zdjęcia z telefonu ;)

My dostalismy takie sztućce dla dzieci takimi jak my jemy tylko mniejsze i jest tam taka mała łyżeczka jak Aniek opisywała i dzisiaj Iga z niej jadła jak ma być lepiej to będę tą karmic ;)

A ja muszę proszek zmienić bo Ige obsypalo wszędzie, za mocny chyba bo to niemiecki :p ;) ale dla nas dobry :)

Dziewczyny ulzylo mi ze nie tylko my bez zabkow.

Aniek super pomysl na wakacje. Nie boisz sie jak mala.zniesie podroz i wysoka temepetature ? My chyba w czerwcu wybierzrmy sie nad polskie morze w tym roku.

Ola W. Dobrze ze sprawa juz wysjasiona z tesciowa. I ze z zakupu jestes zadowlolona.

Wiecie ja mialama taka sytuacje z moja mama. Przy straszej corce zakupili nam w prezencie niespodzance wozke ..taki skladany parasolka. Wiem ze powinnam sir cieszyc itd..ale to bylo kompletnie nie to co chcialam. Jaka ulga byla dla mnie ze przyszedl.uszkodzony. Odeslalismy. I namowialam mame zeby juz go.nie wynieniac tylko dolozyalam kase i kupilam taki jak chcialam. Ale od tego czasu.mama woli sie zapytac zanim cos kupia. I tak lepiej.

My przez ten antybiotyk ktory byl.w grudniu jeszcz3 nie szczepislany..bo calay czas mala.ma jeszcze kaszel poinfekcyjny...

Temat teściów to temat rzeka...... Moi są niby tacy religijni, nigdy do nas pierwsi nie przyjadą, bo uważają, że dzieci mają do nich przyjechac, a za każdym razem ja nie zamierzam do nich się wybierac. Ja to nawet bym chciała żeby teściowa się czymś zainteresowała, coś kupiła sama, a ją nawet nie obchodzi czy ma krzesełko, czy ma się czym bawic itp. itd.
Czy wasze dzieciaczki też się tak drapią? Moja mi się drapie strasznie,robi to przy okazji tarcia czoła jak jest zmęczona i drapie się w momencie kiedy paznokiec jest na tyle kza krótki żeby obiąc ale na tyle dobry aby się zadrapac.
Wspominacie o wczasach, my już mamy zaklepane w czerwcu 2 tygodnie nad polskim morzem, cieszę się bardzo, ale nie wiem czy małej strój kupowac czy będzie potrzebny?
A jeśli chodzi o zęby to wyszły jak miała 3 miesiące jedna dolna jedynka i zaraz po 4 dniach druga, także ma dwa zęby na dole ale innych na razie nie widac.

Temat teściów to temat rzeka...... Moi są niby tacy religijni, nigdy do nas pierwsi nie przyjadą, bo uważają, że dzieci mają do nich przyjechac, a za każdym razem ja nie zamierzam do nich się wybierac. Ja to nawet bym chciała żeby teściowa się czymś zainteresowała, coś kupiła sama, a ją nawet nie obchodzi czy ma krzesełko, czy ma się czym bawic itp. itd.
Czy wasze dzieciaczki też się tak drapią? Moja mi się drapie strasznie,robi to przy okazji tarcia oczów jak jest zmęczona i drapie się po czole i po głowie w momencie kiedy paznokiec jest na tyle kza krótki żeby obiąc ale na tyle dobry aby się zadrapac.
Wspominacie o wczasach, my już mamy zaklepane w czerwcu 2 tygodnie nad polskim morzem, cieszę się bardzo, ale nie wiem czy małej strój kupowac czy będzie potrzebny?
A jeśli chodzi o zęby to wyszły jak miała 3 miesiące jedna dolna jedynka i zaraz po 4 dniach druga, także ma dwa zęby na dole ale innych na razie nie widac.

Również zgłaszamy się do grona bezzębnych dzieciaków :)

Super porady czytam od Was odnośnie pralki. Ja mogę polecić natomiast takie ściereczki, które wrzuca się do prania i one eylapuja kolor przez co nic się nie zabarwi. U nas się sprawdzają.

Odnośnie placzliwych dzieci to właśnie od 6 miesiąca zaczyna się nasilać lub pojawiać lek separacyjny, który koło 9 miesiąca powinien znikać powoli ;P

Zrobiłam test z lawendą i powiem tak, mały śpi lepiej, ale nie wiem czy przyczyna tego jest lawenda czy po prostu się sam trochę ogarnął że spaniem:D także na pewno nie szkodzi a mnie ten zapach się podoba w pokoju. Fajna odmiana od zapachów pieluszkowych...

Któraś z Was pytala o mięsko. Ja daje codziennie królicze mięsko, kawałek taki prostokątny o wymiarach około 7m x 3cm. Godzinę trzeba gotować, żeby dobrze zmieklo.

reklama
Czy którwś z was miała styczność lub posiada obecnie x lander x pulse? Wiem że temat wózków już dawno nieaktualny ale potrzebuję opinii [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry