reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

O widzisz Pola, dobrze wiedziec, dzięki :)

Mojemu głowa raczej sie nie poci, chyba ze go maz trzyma [emoji23] wtedy wraca do mnie cały mokry

Tez sie musze zmobilizować do gotowania...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja się wkręciłam w to rozszerzanie i gotuje:) jedynie owoce w słoiczkach kupuję bo póki co to brak sezonowych a takich na niby to ja nie chce.Ale Emilka i tak nie lubi póki co ani jabłka ani banana.Woli warzywa.Dziś była zupka z dynią,ziemniaczkami, marchewką i pietruszką.Nie zjadła wiele ale buzię chętnie otwierała.Za to przy owocach zaciśnie i nie otworzy nawet jak ją rozśmieszam-już wie że nie można się uśmiechać przy jedzeniu bo matka wtedy ładuje łyżeczkę[emoji3]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova..wszytskiego.najlepszego dla.Agatki. i trzymaj sie..bo jestes juz chyba na drakonskiej diecie...ale czego sie nie zrobi dla dziecka.

Wow Ewella....zyczymy udanego koncertu. A kto sprawuje opieke nad Iga ?

Ola W...gotowanie nie takie straszne. Szybko idzie sie przyzwyczaic.

Dziewczyby podajecie regularnie ta vit d? Mi sie ciagle zapomina.
Ja dzis pierwszy raz podalam za to malej probootyk BioGai...i byla kupa. A u nas tez co 3 4 dni. Dam Wam znac co brdzie po kilki dniach stosowania

Pumelova wow 7 mies [emoji7][emoji7][emoji7] najlepszego!

Ewella baw się dobrze!

U nas dziś był batat [emoji16] ja też warzywa gotuję a owoce słoik/tubka [emoji2]

Jenny ja daję wit d codziennie. W sumie byly może ze 3 dni jak nam sie zapomnialo a tak to codziennie. Teraz jako że po 6 miesiącu już jesteśmy mamy dawkę 600 jednostek.
Ja daję codziennie BioGaię odkąd rozszerzam dietę. Tak trochę to był test bo wcześniej młoda nie tolerowała żadnych kropelek po kazdym probiotyku, nawet espumisanie był ból brzuszka (oleje) a teraz cud, dostaje codziennie i jest ok [emoji12] my oczywiście wszytko odwrotnie. Większość stosuje kropelki od urodzenia przez pierwsze 4-6 miesięcy a my przez pierwsze 6 zupełnie nic dopiero teraz [emoji28] ale to tak zapobiegawczo.

Jenny ja dopiero niedawno skończyłam opakowanie 96 kapsułek więc średnio co drugi dzień podaje. Czy teraz powinno po 6 miesiącach dawać 600 j. Czy tyle ile na początku?

Emol mi pediatra mówił że 600 jednostek. Ale wiesz to niby jest tak generalnie że po 6 mies daje sie 600 ale mimo to lekarz powinien zbadać ciemiączko bo może zarasta za szybko itp wtedy powinien powiedziec ile

Kurcze, ja daje codziennie witamine D, ale cały czas daje 400, nie wiedziałam że trzeba zmienić?

Ja też warzywa gotuje, owoców jeszcze nie dawałam, ale jutro idę kupić słoiczki i planuję dodawać o kaszki.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też daję wit. D 400 i nie wiem czy zwiększać czy nie. Szczerze mówiąc mam jeszcze całe jedno opakowanie czyli na 30 dni i bym je chętnie zużyła :)

A czy planujecie lub byłyście u pediatry na wizycie półrocznej?

Do góry