reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Madzik mam antybiotyk. Ja specjalnie wzięłam kombinezon większy i aby miał stopy połączone na stałe z nogawkami. A pod spodem grube skarpetki. Dlatego nie mam problemów z butkami.
1516188399-06c4a7331d52d4ed-aaaaaa.jpeg

Chciałam wysłać mężowi zdjęcie niegrzecznego Artura. No ale przecież "mamo ja jestem grzeczny" nawet wie kiedy chce wysłać ojcu zdjęcie to się uspokaja.

reklama
Aniek, ja też uwielbiam sama siedzieć po nocy, jest taka cisza i spokój :o

Hehe, to ja mam kilka dowodów niegrzeczności mojego. Od razu robię filmik i mojemu wysyłam. Żeby wiedział z czym muszę się zmagać na codzień ;)

Emol, Artur w bluzie chodzi po domu? Kurcze, mój to w samym bodziaku z długim rękawem, ew. spodenki do tego. Zwykle bez skarpetek.. może go za lekko ubieram?

Do chusty nie można zakładać pajaców ze stopami, więc buty niestety musze mu kupić, może jutro do H&M skoczymy, może coś będzie na wyprzedaży. ;) Też mam za duźy kombinezon za stopami, ale to do wózka czy fotelika zakładam, bo mimo wielkości w chuście jest na styk :o

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola ja sterylizuje cały czas butelki.
Emol często zostawiam Emilke bez pieluchy, nieraz mi zesika czy okupka prześcieradło czy matę ale co tam,ona uwielbia mieć gołą pupę no i wietrzy się:)
Ola zgadzam się...Przerąbane ze smoczkiem:/Dziś całą noc nad nią wisiałam bo non stop jej wypadał i płakała.
Witaj MaryH:)
Chybra to chyba nasze dzieci są na takim samym etapie jeśli chodzi o motorykę...
Była Pani i powiedziała że to wirus a nie alergia, jeśli by to była alergia to reakcja byłaby natychmiastowa no i biegunke by miała.Waży 5750 i ma 62cm:)W dalszym ciągu jest poniżej 3 centyla heh

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Judith- ja też muszę zmienić styl życia bo waga ciągle do przodu, myślę że to dlatego że głównie w domu siedzę i za często jem (słodycze niestety)

Mmag18- mąż doszorował garnek popiołem- wygląda jak nowy

Emol- piękne zdjęcie Arturka na awatarze. PS- jak z tą propozycję reklamy? Trzymam kciuki, żeby się Wam udało z tym mieszkaniem

Ola W- póki co moja jak się uderzy zabawką czy lekko główką o matę jak się przekręca to wcale tego nie zauważa, prędzej ja się wystraszę niż ona. My butelki myjemy w płynie dla dzieci i wyparzamy. Ale to bardziej z przyzwyczajenia.

Chybra- ja też źle wspominam buraki, kiedyś dla Asi piekłam w piekarniku, drobniutko pokroiłam i piekłam prawie 3 godziny i twardawe były. Starłam wtedy na tarce i przetarłam jeszcze przez sitko do mąki i była gładka papka zjadła z apatytem i na szczęście brzuszek ją nie bolał.

MaryH- witaj, a jak u Was rozszerzanie diety?

Misia12- jak tam Grześ, lepiej już?

Karuzela, Pumelova- a jak dziś u Was ze zdrówkiem?

Tak na szybko co u nas, bo Asia w każdej chwili się może obudzić bo już śpi trochę. Dostała jakiegoś uczulenia… tydzień temu miała troszkę czerwony policzek a teraz przerzuciło się na drugi, oba całe czerwone, broda też, byłam u lekarza niestety był tylko ten którego nie lubię bo jest mało konkretny no i powiedział, że owszem to pewnie jakaś alergia. Powiedział żeby smarować maścią z witaminą A i odstawić sporo produktów, z mięsa dawać tylko kurczaka, indyka i królika, z owoców śliwkę jabłko gruszkę i czasem banana, żadnych jogurtów (dałam jej dwa razy) kaszek, ale to prawdopodobnie wina mleka i chyba będziemy musieli zmienić bo to co jadła do tej pory to wszystko było ok. (chyba że te jogurty ale ostatni raz dałam jej w niedzielę to chyba powinno zniknąć do tego czasu) sama nie wiem. Wczoraj bardziej się nasiliło. Zostawię do jedzenia tylko to co mówił ten lekarz i ją będę obserwować za tydzień szczepienia (będzie ta fajna doktor) to z nią porozmawiam na temat zmiany mleka bo ten tylko powiedział, że na rynku jest taki wybór że trzeba iść do sklepu i próbować po kolei aż jakieś podpasuje….

Smarujecie Waszym maluszkom buzie jakimiś kremami ochronnymi jak wychodzicie na dwór ?

Mamy zakatarzonych dzieciaczkow jaki macie patent na samodzielne odciaganie nosa dziecku? Chyba że tylko mojemu.musze przytrzymać ręce nogi i głowę jedna ręka:-(

Linoone są w hm widziałam kilka dni temu

Linoone u mnie jest 18-19 stopni bo nie jestem w stanie doprosic się o większą a mam małe grzejniki więc dogrzewam feralka. Jakbym tego nie robiła pewnie miałabym 16-17. taki wlasciciel. Pod wieczór nagrzewamy farela aby młodemu zimno nie było. A sąsiedzi na gorze mają 14 stopni ale debilowi nie przekazesz że to że u niego jest 20 bo u niego są normalnej wielkości grzejniki i piec w mieszkaniu to nie znaczy że u nas też tak jest. I kazał nam zakręcić grzejniki, aby do sąsiadów doszło ciepłą wodą na grzejniki. Mnie to Wkurza Ale widzę że jak Kuba szukał mieszkania to znaczy że go też wkurzyl już.

Kasia ja też Artura zostawiam pół godziny przed kapaniem bez pieluchy z feralka włączoną i leży gagatek. Ale twoja malutka. Mój tyle miał długości jak miał 5 tygodni, a wagę jak miał z 10 tygodni.

Mmag nie mamy czasu młodemu robić portfolio więc w reklamie nie będzie.

Napolka ja smaruję kremem z babydream ale 20 min przed wyjściem aby woda odparowala bo ogólnie jest ok ale trzeba wcześniej posmarować tak mówiła srokao.

Karuzela ja używam olejku takiego i wszystkim się odtykaja nosy. :)

Ewella też tak miałaś? Czy tylko ja jestem dziwnym tworem.
1516193827-4f713f0aa3299de6-aaaaaa.jpeg

Ostatnia edycja:
Neapolka smarowalam nivea zimowym ale nie wiem czy po nim nie dostaje kropek.
Katar niestety cały czas ma. Rano dostał pedicetamol i jeszcze gorączka nie wrocila.
Karuzela jedyny patent to druga osoba :) jak nikogo nie ma to robię jak ty.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Neapolka ja smaruje Emolium

Emol biedna jestes, to pewnie po tym jak otwierali ci buzie. ja jestem po trzech i nie miałam tak. ale macie zimno, musicie w koncu sie wybrowadzic bo tak sie nie da

Karuzela, Misia zdrówka dla dzieciakow

Karuzela, a próbowałaś odwrócić uwagę telefonem czy czymś? Ja tak robię ;) i zawsze robię to sama

Ja mam Nivea. Nazywa się chyba krem na każdą pogode. Wg srokao jest ok

Emol, aaaa faktycznie, pamiętam twoje problemy z właścicielem..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzisiaj byłam na chwilę u mamy (ona pracowalab ale siostra była bo ma ferie, to trochę mnie odciazyla, pogadala z tą maruda. Potem przyszedł brat z drugiego mieszkania (kawalerki) i mówi ze wczoraj mojego właściciela mieszkania widział i ten wszystko ale to wszystko chciał się dowiedzieć, czy rodzice mają inne mieszkanie, ile ma m2, kto w nim mieszka, ile kosztowalo, gdzie on mieszka, czy planują mi dać jakieś mieszkanie itd. Krystian mówi że był w szoku. Kiedyś był normalny a teraz to by chciał wszystko wiedzieć.
Nie mieszkamy w tej kawalerce bo najzwyczajniej w świecie mój brat wtedy nie miałby gdzie mieszkać, a dwa nie zmiescilibysmy się tam. No ale wszystko chce wiedzieć. Jak go spotkam to powiem mu żeby się tak o mnie po mojej rodzinie nie wypytywal bo to niekulturalne pytać się o mnie czy ile ktoś dał za mieszkanie.

Gdzie ja mieszkam, masakra. -.-

Do góry