reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone ja też ubieram moją lekko ale ona zawsze ciepła jest. Dziś nawet pytałam naszej środowiskowej że tak to nazwę o potliwość bo moja w nocy bardzo się poci, czasem naprawdę nie wiem czy siku jej wyleciało gdzieś z boku czy to pot ale to bardziej na plecach i karku czyli nie siku. I babka powiedziała, że niektóre dzieci nazywa się hot babies i one nie potrzebują aż tyle warstw ubrania co inne. I pytała się czy ja tak mam no i owszem, ja jak wychodzę na spacer to często mam bluzkę z krótkim rękawem i kurtkę.
Karuzela chyba nie ma patentu..po prostu dziecko musi się przyzwyczaić. Emila też cyrki wyprawiała ale ostatnio udaję kozy tzn robie mmeeee i tłumacze jej , że tam kózki są, które tak robią:) bawi ją to i zawsze daję jej popatrzeć co wyłowiłam i cały czas mmmeee robię :D

reklama
Emol ale sinial.
Kasia ja jak Grzesiowi wyciągnę gluta to nic mu nie pokaże Bo powieki ma zacisniete i wyje :) i tak się skarży, że mama niedobra.
Nie chce zapeszac ale od rana nie ma gorączki, gluty są i jeczy strasznie. Cyckal dziś już 10 razy do tego 4 drzemki miał. O żeby się ta choroba już skończyła.
Karuzela, Pumelova jak i was?

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

AsieK ja obydwoje dzieciaczków rodzilam w Wojewódzkim (miałam swoją położną). A jak Twoje doświadczenia z Esculapą? Rodziłas naturalnie czy cc? Pracowałam u J. Przybyły i M. Zawiszy.
Od 4 miesięcy mieszkamy w Kozach, a wcześniej w Czechowicach.
Mój maluszek je wszystko, do tej pory były sloiczki a od 2 tyg próbuje wprowadzać swoje posiłki i niby je chętnie ale widzę że gorzej się wyproznia i ma więcej gazów. I nie wiem czy to związane z tym czy to przypadek. Bartuś 1,5 miesiąca temu ważył 8 kg, wiec teraz pewnie będzie dobijał do 9. Bardzo dużo przybieral na wadze jak karmiłam piersią. Może przez tą ciężką pupkę nie umie ruszyć z raczkowaniem :D

Aha jak tam po wizycie?

Emol matko.... nie moge powiedziec nic wiecje niz „gdzie Ty mieszkasz...” masKra :|

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moje drogie, mam w planie zaserwować jutro buraka, powiedzcie dawałyście samego czy z czymś pomieszanego? Ja raz chociaż chcę dać samego a później z czymś ale nie wiem co do tego pasuje [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie dawałam buraka, ale widziałam buraka z jabłkiem w słoiczku. W końcu się muszę zmusić i zacząć gotować sama obiadki, ale te słoiczki są takie wygodne. Boję się, że jak zacznę gotować to Z nie będzie chciała jeść, a te słoiczkowe wcina. Dzisiaj pierwszy raz był kurczak z warzywami no i oczywiście smakowało.

reklama
Do góry