reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola W haha mamy zabawnie, następnego wieczoru wywróciłam się o naszego psa jak szłam z łazienki do sypialni, oczywiście z telefonem w ręce, uderzyłam tym telefonem o ziemię i obudziłam agatkę. nie mówiąc o moich obolałych nogach i na nowo bolącym kolanie :o mąż sikał ze śmiechu w łóżku. no bo jaki pies się kładzie w ciemnym przedpokoju?!
mnie tez bąbel ciągnie za włosy:/

Linoone a psy zabieracie ze sobą czy ktos się nimi może zająć? u nas jest problem z naszym bo jak chcemy jechać bez niego to musi u nas moja mama zamieszkać.
u mnie to samo z rozszerzaniem. tylko proponuję i idę na żywioł bo kp na żądanie w sumie.

fajnie że macie tak uporządkowane jedzenie. my karmimy kp na żądanie, i tak mleko jest podstawą do roku, więc nowe smaki są jako dodatkowe karmienia. do popicia pierś. ale wodę z łyżeczki lubi :)

agniesia tez mam takie zdjecie agatki z pewnym czarusiem, tez z lipca:D <3

madzik87 super waga!
współczuję Ci przy trójce.. :* że też masz czas na forum nawet :D
ja mam fotelik do 13 kg i do tego czasu mam zamiar go używać :)

napolka wlosy mi tez nadal wypadaja.

integral masz co nosić :D

abed u mnie jak u Ciebie z karmieniem, a przy tym katarze to juz w ogole nie chce nic poza piersią.

ewella taaak pisałaś kiedyś o tym koncercie, wybacz!
oo budzenie sie z cyckiem na wierzchu :D:D znam to :D

liluli jaka ksiazke czytalas?:)

emol wspolczuje wyrywania!!

w egipcie nie byłam bo nie znosze takiej temp, bylam w turcji, nigdy wiecej :/

reklama
Abed czyli czujesz się jak po imprezie, a ponoć przy dzieciach się nie da :) współczuję.
Ewella my jemy jak Iga, z tym że już było mięsko i chlebek do ciumkania.
Chybra u nas chrupki ujda ale ze 3-4 i nie wiem jakim cudem ale są wszędzie.
Co do włosów to zdecydowanie coś wypadło ale i tak mam lepsze jak przed ciąża i nawet jakieś nowe rosną.
No i jeszcze jeśli chodzi o jedzenie to Grześ je 8 razy cyca. Czasem 3 minuty tylko siorbnie, a czasem 10. W sumie przy cycu jest zazwyczaj godzinę dziennie.
Stan na dziś 6miesiecy 9dni. 8,87 czyli przybrał 440g w miesiąc. Czyli już nie jest ogromniasty :) tylko duży. do tego 1 ząb, ale lekarz powiedziała że drugi na dniach. Nie zaszczepiony przez katar. Już miała go szczepić bo poza katarem wszystko ok, a tu skubaniec kaszlnął. Wie jak igły uniknąć :) teraz dopiero pod koniec lutego, bo ponoć nie ma pośpiechu z tą ostatnią dawką.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe, ja też nie raz sie budzę ze śpiącym dzieckiem na rękach i cyckiem na wierzchu, z urwanym filmem ;)

Pumelova, psy bierze zawsze moja mama do siebie, także mamy luzik.
Ja bardziej bym chciała np do Grecji, bo tam nie byliśmy jeszcze. No i to jednak europa..

Mi już tak nie wypadają włosy. Ok 3 miesiące po porodzie leciały strasznie, a jakoś miesiąc temu przestały. Wracają do normy. Ale ja miałam bardzo gęste, więc teraz jest super bo mam ich mniej ;)

Emol, brrrr współczuję z tym zębem..

Mój śpi już 2 godzinę. Nie wiem co ze sobą zrobić :p

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella Szymek tez 2 te dlugie.
Choc on to by pewnie cala paczke zjadl na raz [emoji4]

Pumelova Minka Kent Idealne zycie. Polecam [emoji6]

Emol, Misia Szymek tez sie nauczyl udawania kaszlu i jak chce mu w nosek psiknac to wtedy kaszle najbardziej [emoji16]

Emol wspolczuje wyrwania zeba..

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Włosy też mi mega wypadały, teraz mniej i wiecie co? Spróbowałam Biotebalu, biorę chyba 4 opakowanie i gdy byłam u fryzjerki podciąć włosy powiedziała zdziwiona, że bardzo dużo widzi nowych włosów na mej głowie, co dziwne mąż też zauważył, że jest ich więcej:laugh2:Dla mnie bomba!

A ja miałam przy K i teraz też mam tą silikonową siateczkę na owoce. Ta taka sznurkowa jakoś mi się wydaje nie za bardzo higieniczna. Ale w sumie wielkiego znaczenia to nie ma, bo używa się tego tylko przez chwilę:-p

Agniesia cztery posilki mleczne czterem nie rowne. Na opakowaniu jest rowniez ile ml powinno dziecko tego mleka wypoc zeby zaspokoic podstawowe potrzeby. Wiec jak dziecko wypija 4 i tyle ml ile powinno to ok gorzej jak wypija duzo mniej. Wydaje mi sie ze to są tylko sugestie i nie ma co sie bawic w arytmetyke. Moja wyoija 6 mlecznych ale dopiero w tych 6 wyrabia norme sugerowana przez producenta. Pozatym dziecko w okolicy dopiero 8 miesiaca ogarnia ze podolek sraly to posilek ktorym mozna sie najesc. Takze jak widac ze potrzeba wiecej posilkow to trzeba dac w koncu mleko to podstawa. Tak sobie mysle bo ja rozszerzam po swojemu na czuja po obserwacji Młodej. Jest na 50 centyli caly czas wiec raczej jest ok

Kasi u nas to samo z wielkosciami posilkow [emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kasia i Judith źle to odebrałyście. Ja to pisałam odnośnie osób, które dają 3 posiłki mleczne. Oczywiście, że można dawać więcej razy a w mniejszej ilości. Moim zdaniem jednak nie powinno rezygnować się z posiłku mlecznego na rzecz np. owoców. Wydaje mi się, że to za wcześnie.

Mi pedjatra poradziła taka metode. 3 ×mleko. Kaszka na mleku. Owoce i obiadek. Mała nie płacze mi z glodu i przesypia całe noce. Od 20 do 8 spi jak zabita. . . rano jak wstaje to też bez placzy. Moim zdaniem to od dziecka zależy.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chybra ja też taką siateczkę dostałam, kiedyś widziałam ją u mojego chrześniaka i stwierdziłam, że też chcę taką:)

Zrobiłam rozeznanie w jedzonku dla dzieci i lipa.Nie ma np jednoskładnikowych deserków czy puree z pojedynczych warzyw, tylko takie mixy. Będę musiała poszukać na necie jakiegoś sklepu z naszymi polskimi produktami.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry