reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mmag18 mi w swieta dopiero moja babcia i teść przyznali, ze sie na maksa wyrywa i teść dodał, ze juz rozumie, ze sie badałam go dawca, jak jeszcze nie trzymał głowy, a juz był silny i umiał sie wyprężył... teraz z kolei ma wiecej siły, wiec generalnie nikt nie umie go trzymać poza teściowa. Mojej mamie sie wysuwa, a tylko tesxiowa trzyma go pewnie.

Misia No wlasnie biorę pod uwage, ze to taki etap. Ale i tak teoche przykro ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
aga_k_m z jaka waga urodziła sie Twoja mała? Pytam, bo moj maluch mial 3350. Miesiac zoltaczki, masakryczne ulewanie mleka. Przez pierwsze 2 miesiace jezdzilismy co tydzien na kontrole wagi bo tak slabo przybieral. Jak wszystko sie uspokoilo to nagle skaczemy co miesiac po siatce centylowej. Od 50, poprzednio bylo 70 , teraz juz jest 90. W ciagu 28 dni maly przytyl 1,2 kg. To jest bardzo duzo. Teraz pani pediatra stwierdzila ze jezeli znowu tyle przytyje na 6 miesiac to mamy sie wybrac z nim do endykrynologa. Sa tu moze jeszcze jakies mamy maluchow majacych taka spora wage ? :)

Linoone dziekuje za linki :) Oj musze sie powaznie doedukowac w tym temacie :)

Hej dziewczyny.

Byłyśmy wczoraj po 2 miesiącach rehabilitacji u kontroli. Odgięcie do tyłu zostało zniwelowane, ale jeszcze napięcie osiowe daje się we znaki. Dużo pracy jeszcze przed nami, bo Lidka jeszcze w tyle z rozwojem fizycznym. W ogóle dużo do przodu jest intelektualnie w porównaniu do rozwoju fizycznego. To tak jak Ty Ola napisałaś ciało nie nadąża za głową. Chciałaby coś zrobić, a nie da rady jeszcze. Od przyszłego tygodnia raz będziemy mieli rehabilitację na nfz, a raz będziemy musiały chodzić prywatnie.

U nas kupki też plastelinowe. Nastęka się, a tam mały bobek. Jednak nie ma tak, że nie zrobiła ani raz w ciągu dnia. Raczej jest kilka małych kupek. Zauważyłam, że po owocach lepiej ta kupa idzie.

W ogóle to Mała od trzech dni jakaś marudna jest, je mniej niż normalnie. Nie wiem, co to, ale mam nadzieję, że szybko minie.

agniesia moja też je mniej...dopiero na wieczór apetyt jej wraca.Ale przez 3 dni podawałam jej marchewke więc może była mniej głodna.Dziś będzie ziemniaczek:)
Wogóle dziś coś niespokojnie spała, jestem połamana bo non stop się podnosiłam i chwytałam za rączkę i podawałam smoczka.Ale miała chyba przytkany nosek bo ma spory katar.W sb R zabrał ją do aquaparku i chyba się po tym załatwiła chociaż nie podobało jej się bycie w wodzie bo była za chłodna.No ale i tak w środku zaduch, na zewnątrz zimno i katar złapała.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie wiem w sumie ile L waży, ale chyba z 8 kg . W przyszłym tyg skoczymy do przychodni na szczepienie to go zmierzymy i zważymy.

Dziś mu i ja dałam pierwszą marchewkę;-) ;)3 łyżeczki, to będzie jadł przez 3 dni, później ziemniak, dynia, brokuł, może pietruszka. Zobaczymy, wiadomo, że na razie to był zadowolony, ale to jeszcze o niczym nie świadczy.

Wieczorem mam dzw do mojej ginki ws moich tabsów, już mnie przepełnia mega irytacja z ich powodu yhhhh. Albo mi przepisze takie, które są normalnie dostępne w aptekach albo porozmawiamy o stałej antykoncepcji.

Ale nuuuuudaaaaa, strasznie mi się dłuży ten tydz, chcę już weekend zwłaszcza, że jutro przywozimy szafkę do pokoju, półkę do kuchni i nowy kran( stary normalnie na środku, gdzie nie ma żadnych łączeń, zaczął przeciekać):blink: W sb ma przyjechać Pan po starą szafę z góry i później robimy pomiary u góry w pokoju i wprawiamy drzwi. W razie jakiejś choroby czy problemów ze snem jedno będzie mogło iść tam spać, bo w 4 w takiej sytuacji po prostu można się zamordować. No będzie co robić.

Anetekk Moja waży teraz 7800, co jest dużo przy wadze urodzeniowej 2200, ale nikt nie zwracał nam na to uwagi. Tym bardziej, że dużo przybierała na początku, teraz już mniej np. w tym miesiącu 700g.

Ola W. - mój się tak wyrywa, jak zaczyna mu się nudzić...

Kasia 831 - dobrze, że już lepiej. Najwidoczniej brzuszek miała pełny i stąd był ten problem :)

Karuzela - mojemu poprawiło się otwieranie rączek jak zaczęłam się z nim bawić piłeczka. I musiał rączki rozłożyć, żeby ja złapać. Może to by Wam ułatwiło sprawę ?

reklama
My dzis po szczepieniu,mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez goraczki.
Szymek wazy 7360g [emoji4]
I dr mowila zeby sie nie spieszyc z rozszerzaniem diety tylko wszystko tak na spokojnie.
Aa i dostalismy skierowanir do fizjo. Bo Szymko ciagnie glowe na prawo caly czas.Jutro ide zapisac Szymka,a i tak pewnie pojdziemy prywatnie.

Anetekk my tak jak Aga k_m mamy TULE.
I spokojnie wsadzisz dzieciaczka do nosidla.

Ola W. Szymek sie tak wyrywa,ale to chyba taki czas.

Monti czemu lepiej 2 foteliki a nie ten 9-36kg?

Ewella Szymek tez znow co godzine sie budzi. Mam nadzieje ze szybko mu to minie.

Aniek [emoji8]

Co do przekrecania to Szymek by teraz tylko na brzuchu lezal. Ledwie go poloze na plecki a on juz obrocony.

Emol wydaje mi sie ze to nie ma znaczenia ile wazy dziecko. Tj.juz kiedys pisalam moj kuzyn zaczal chodzic jak mial 8mcy a byl poprostu gruby.

Ola W.super etap [emoji7][emoji7]

Madzik87 sprobuj sobie sama przeslac zdjecie w mms to sie automatycznie pomniejszy.

I nie udalo mi sie uniknac koledy. W nowy rok ksiadz robil powtorne tourne po wsi i zlapal mnie w bramie jak na spacer wychodzilam. Zawiedziony byl ze Szymek juz ochrzczony bo kasa mu kolo nosa przeleciala [emoji23] nie dopominal sie o wiecej kasy ale powiedzial ze dzieki naszej ofiarnosci comiesiecznej buduje piekne ogrodzenie. Skwitowalam tylko "no wlasnie". Mi tam marmurowe ogrodzenie nie potzrebne i kasy mu dawac co miesiac nie zamierzam.

Chybra co to masz za tabsy ze takie niedostepne?

Do góry