reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ola w moj tak jak chodzi po mnie nogami i odpycha sie rekami a i zazwyczaj jeczy przy tym lub placze

Karuzela zdrowka dla was. Maz nie mial wolnego miedzy swietami zeby ci pomoc ? Moze teraz moglby wziac jeden dzien zebys sobie odpoczela

Emol ten fotelik kosmicznie wglada ;) a wmladanie i zapinanie dziecka jest proste ?

reklama
Ola niestety ż tymi rączkami to do.skutku trzeba. Kuba ma 6.miesiecy i 10 dni i jeszcze np dalej nie będzie trzymał butelki przy jedzeniu (co w6daje mi się jest naturalnym odruchem) na macie też mu się zdarzy mieć piastki zaciśnięte.

Abed nie ma.niestety takiej mozliwosci.

Misia i przy takiej ilości picia uregulowaly się u Was kupki?

Abed dzisiaj przyszedł i jest od 9 kg więc jeszcze nie wpinalam. Ale wg mnie prosto włożyć malucha i zapiac.
Powiem wam ze jest duży, jak fotel rajdowy. Właśnie mąż poszedł prawdzic czy do naszego anglika europejski fotelik pasuje.

Ola u mnie tak się wyrywa, prezy. W Nowy Rok jak przyjechala rodzinka to bałam się dawać ja na ręce tak się wygina.
My po wizycie. Byliśmy troszkę przed czasem żeby zaklimatyzowac się w nowym miejscu, w poczekalni. Zosia grzecznie siedziała w foteliku i bawiła się zabawkami, nawet nie przeszkadzala jej kupa która zrobiła po drodze :D Tam na piętrze nie ma nawet przewijaka więc musialam czekać na wizytę. Na początku była grzeczna więc spokojnie fizjo ja obejrzała, mamy obniżone napięcie. Po chwili ćw zaczął się płacz ale na szczęście do opanowania. Z ustaleń to mamy jak najmniej nosić na raczkach a jak najwięcej leżeć na brzuszku. Prostowac już rączki do podpórki. Musimy masować i ćwiczyć stopy bo układają się bardziej na zewnątrz. Jak leży na plecach to pilnować żeby główka była prosto, bo bardziej ciągnie na jedną stronę. Hamować próby siadania, jak trzyma się ją na rękach. Do siadu ona powinna wychodzić z pozycji leżącej. Kontrola za dwa tyg.

Karuzela ja podawalam swojej probiotyk Biogaia i chyba pomoglo. Teraz co najmniej raz dziennie jest kupa. Wody nie lubi za bardzo pić ale wciskam jej miedzy karmieniami, dobre i dwa lyczki. Mam nadzieję że się naprawi i polubi :)

Witam wszystkie mamy :) Mam do Was pytanie, Czy ktoras korzysta moze z nosidelek? Moj maluch rosnie w szalonym tempie ma 5,5 miesiaca i dobija wlasnie do 9 kg. Rece i kregoslup juz mi odmawiaja posluszenstwa. Bo maluch chce byc ciagle noszony. Tylko zastanawiam sie czy przy takiej wadze zapakowanie malucha do nosidelka samemu jest wogole realne. Myslalam o baby bjornie takim do 15 kg.

Anetekk mówisz o nosiadle czy nosidełko bo to dwie różne rzeczy. :b chodzi o takie coś co może ci wyswobodzic ręce a dziecko Masz przymocowane do brzucha/plecow? Przede wszystkim sprawdź czy to nosidli nie wisiadlo. Lubią producenci kłamać.

Ostatnia edycja:
Anetekk - wisiadlo raczej średnio dobre jest (delikatnie mówiąc)... Ja mam nosidełko (tula standard) i w tym noszę Młoda (też już przekroczyłysmy 9 kg). Pytałam o nie ortopede, i mam zielone światło w stosowaniu [emoji3]

Mmag - kurcze to sie Wam porobiło...weź tu pohamuj próby siadu bądź dopilnuj główki. Ciężka praca przed Wami.

Karuzela - duuuzo zdrówka dla Was. Tobie z kolei duuuzo sił [emoji8]

Agniesiam - trzymam kciuki za domek [emoji110][emoji110]

Ostatnia edycja:
reklama
Ola z tym wyrywaniem to chyba taki etap. Jak mu niewygodnie to się prezy, że ciężko utrzymać. Ale też już nauczył się przytulać :)
Karuzela z kupkami jest różnie ostatnio były codziennie lub co drugi dzień. Naprzemiennie z gęstości. Nie wiem o co chodzi i od czego to zależy.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry