reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

U nas tv w sumie jest włączony cały dzień, ale L ma lepsze obiekty skupienia uwagi np ja, mąż, Kacper, zabawki:-p Nie martwię się o to, bo K żyje i odziwo nie siedzi cały dzień wpatrzony w tv i ja i brat żyjemy, a też zawsze był tv jakoś obok nas. Bez paniki Aaa no i oczywiście tak ciszej chodzi żeby nie było;-) ;)

Rany Katja co to się porobiło? Współczuję. Tylko spokój może Cię uratować, trzymaj się i byle do wiosny :*

Emol a nie bierzesz teraz żadnej antykoncepcji? Rozumiem, że to przez kp? Kojarzę te Twoje od koleżanek , ale ich nie brałam , ciekawe jakie ja teraz dostanę.

reklama
Hejka,

No kochane dziś ja byłam królową biedry po 20 [emoji23][emoji23][emoji23] pojechałam na zakupy, było cudownie [emoji4]

Katja zaglądaj do nas, zawsze możesz tutaj liczyć na słowa wsparcia. Trzymaj się, na wszystko potrzebny jest czas, ułoży się prędzej czy później. Ale chudzinka z Ciebie.

Pumelova ja mam tulą free to grow, dla mnie super.

Tv pilnuje żeby miki nie patrzył, ale raczej nie włączam, bo od razu Się interesuje. Jak włączam radio to czasem patrzy , bo na ekranie pojawia się co jakis czas nazwa stacji radiowej. Za to na laptopa wręcz się rzuca, wiec i to mi odpadło jako rozrywka w międzyczasie [emoji1][emoji38] bo mam podświetlane przyciski i mu mega się to podoba.

Kto nie ma jeszcze miesiączki? ?? Tylko ja

Dobra zmykam spać bo nocki mamy kiepskie [emoji21]

A to mój zębowy smieszek, w końcu udało mi się złapać nowy nabytek w jamie ustnej mego synka

1515103956-5db9dd4cbcf7bea8-aaaaaa.jpeg

Chybra karmilam i teraz już nie. Dostałam okres ale czekam na kolejny z tabsami. Bo chce aby organizm też trochę normalnie popracowal.

Katja. Ojejciu ale zabiegają jesteś. Dużo schudlas.
Ja niestety znowu przytylam. :/ mam wrażenie że nigdy nie wrócę do swojej wagi bez ingerencji jakiś środków na odchudzanie.

Aha gratuluję wyjścia. Nawet biedra ale to fajne odcięcie. Piękny ząbek. Ja zaczynam wątpić czy ten ząb u nas wyjdzie, może to skok. Sama nie wiem :( też lecę spać bo przez sen mój kawaler jęczy i mnie to ciągle budzi, do tego jeszcze smoczek kilkaset razy trzeba włożyć do dziubka bo się denerwuje i boję się ze się wybudzi

Pumelova u mnie nie ma tv ale telefon mam, staram się go tak układać aby młody go nie widział ale abym mogła jakiś film oglądać. a u mojej mamy różnie z telewizorem. Jak leci muzyka to go nie interesuje, ale jak zwykły program czy wiadomości to patrzy. U teściowej wyłączony telewizor jest. Myślę że jak trochę na jakiś czas popatrzy to nic się nie stanie. Po prostu myślę aby nie dawać dziecko naprzeciw tv i dawać tak dziecku oglądać przez pół dnia dzień w dzień.

Agniesiam86 ooo to moja też raczkuje! Dobrze wiedzieć, bo pełza w tył [emoji23]

Pumelova chyba nie ma co popadać w paranoje z tym tv. U mnie co prawda włączony jest jak młoda śpi, ale jak by sobie luknęła raz na jakiś czas to bez przesady myślę. Poza tym to już duże dzieciaki 6m [emoji33]

U nas ząbki idą ostro dwie dolne jedynaczki wczoraj zawitały, jak mi palec gryzła to myślałam że go odeżre.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej [emoji3]

Zaraz doczytam co tam wczoraj naskrobalyscie, a póki co odnoszę się do postu wywolawczego [emoji5]
aga_k_m z jaka waga urodziła sie Twoja mała? Pytam, bo moj maluch mial 3350. Miesiac zoltaczki, masakryczne ulewanie mleka. Przez pierwsze 2 miesiace jezdzilismy co tydzien na kontrole wagi bo tak slabo przybieral. Jak wszystko sie uspokoilo to nagle skaczemy co miesiac po siatce centylowej. Od 50, poprzednio bylo 70 , teraz juz jest 90. W ciagu 28 dni maly przytyl 1,2 kg. To jest bardzo duzo. Teraz pani pediatra stwierdzila ze jezeli znowu tyle przytyje na 6 miesiac to mamy sie wybrac z nim do endykrynologa. Sa tu moze jeszcze jakies mamy maluchow majacych taka spora wage ? :)

Linoone dziekuje za linki :) Oj musze sie powaznie doedukowac w tym temacie :)
Anetekk - Kalina urodziła się z waga 3,500 kg i 55 cm. Na tą chwilę ma 73/75 cm i 9,500 kg
Starsza córka na 6 miesięcy miała 11,300 kg i 78 cm. U nas to chyba genetyka, bo obie Laski idą po Tatusiu (zgodnie z jego książeczka zdrowia dziecka).
Kalinka przez pierwszy miesiąc przybrała prawie 2 kg, później już normalnie po 1 kg/m-c. Byłyśmy już z tego tytułu na 3 badaniach krwi (w tym tsh, ft3, ft4, glukoza, żelazo, próby watrobowe). Tsh za 1 razem wyszło jej 5,1... Ale u niemowląt (1-12 m-c) norma tsh może osiągać nawet do 8-9. Oczywiście byłam z nią u endokrynologa dziecięcego, miała usg brzuszka, i czekamy na wizytę u kardiologa dziecięcego (czysto kontrolnie). Do tej pory wszystko jest w porządku. Endokrynolog nie widzi żadnych nieprawidłowości (to samo na usg). Mamy się nadal cycac na żądanie. Po starszej córce (8,5 l) nie ma śladu niemowlęcych kg, także.... Spokojnie. Jeżeli wyniki są ok, to gdy zaczną się więcej ruszać (przy chodzeniu i bieganiu) zniknie caly zapas [emoji6].

Ostatnia edycja:
Agniesiam - brawo dla Lidki - zdolna dziewuszka [emoji3]

Pumelova - ja mam standard - ale moja Kalina duża i wysoka... I do spotkania z ortopeda (19.12) na krótko ja w Tuli trzymałam. Teraz mam pełne pozwolenie na noszenie /tulenie się [emoji4]. Wydaje mi się, że FTG jest lepsze dla mniejszych, drobniejszych Dzidzi, i generalnie wraz z nimi rośnie. Ja zrezygnowałam z FTG właśnie przez to, że nie za bardzo potrzebowałam tej regulacji na szerokości/wysokości, bo Kalina do dużych dzieci należy.
U mnie tv rzadko chodzi, ale nie cuduje z odwracaniem Małej czy wynoszenien jej do innego pokoju. Jestem tego samego zdania co Chybra. Tymbardziej, że Młoda jeżeli zauważa/skupia się na tv - to tylko przez chwilkę.

Aha - ja też nadal bez @. Poprzednio dostałam po 15 m-cach.
Samotne zakupy... Szał!!! Nawet w Biedrze [emoji3]. Ja przed świętami na 2h się wyrwałam na zakupy [emoji23] - obskoczylam 2 centra handlowe [emoji23][emoji23][emoji23]
Cudny Zębolek [emoji7]. A jaka radość [emoji7][emoji7][emoji7]

Katja - dużo sił Kochana życzę [emoji8]

Judith - i dla Was gratulacje za raczkowanie i ząbki [emoji122]

Też ostatnio myślałam o tuli i zastanawiałam się nad różnicami.

Aha ja też jeszcze nie mam. Gratulacje ząbka!
Samotne zakupy, marzenie... myślałam że w sobotę się wyrwe a tu wszystko zamknięte.

Macie może pomysł jak wyczyścić/odswiezyc lozeczko turystyczne? Nie jestem wstanie sciafnac materialu z palakow i nie mam pomyslu

reklama
Aga km jejciu to chyba
Kalinka największa z naszych dzieci.
Albo na równi z Grzesiem.
No chyba [emoji1].
Ale...przerabialam już te parametry z Jagoda, więc nie jestem zaskoczona [emoji6] (jeszcze na etapie ciąży wspominałam Wam, ze jestem przygotowana na duże dziecko i szybkie wzrosty i przyrosty [emoji23])

Ostatnia edycja:
Do góry