reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewlla super :) moj leniu woli jeczec to ja przyjde i mu podam... A kubek wczoraj zakupilam Avnet od 6 mc i dzis nawet cos sie napil chociaz traktowal go jak gryzak :)

My tez wczoraj po poludniu bylismy na zakupach, po jakis pol godziny rozdarl sie i nosilam w chuscie to bylo mu super ;) Co do sklepow to ja mieszkam na takiej wiekszej wsi i otwieraja nam Lewiatana :) taki wiekszy z wozkami ;) wiec moze w koncu bedzie sklep ze z wozkiem dzieciecym spokojnie wejde ;)

reklama
Pumelova my też że znajomymi :) na białej sali.

Dziewczyny Wy już dajecie kilka razy dziennie coś innego niż mleczko? (Z dopajaniem) ja jestem na etapie tylko raz dziennie...

Ewella żabka :) super musi to wyglądać.

Abed u mnie też len. Nawet czasami woli się wydrzeć zamiast obkrecic i matka musi podejść i podać :/

Mamusia muminka kilka rzeczy podaje i ma 3 butelki mleka dziennie.

Ja podaje tak od kilku dni :

śniadanie - moje mleko
II śniadanie - moje mleko albo kaszka bezmleczna z owocem
Obiad - warzywa i do popicia woda lub mleko
Podwieczorek - w zależności od drugiego śniadania czyli albo kaszkę bezmleczna z owocami albo moje mleko
Kolacja - moje mleko

I w międzyczasie kp dowoli, ale raczej extra karmienia wpadają sporadycznie, przeważnie przed kąpielą

Dziewczyny dajecie sloiczki czy same gotujecie, jak tak to skąd macie produkty?

Ewella wow , jaka spryciula, mój się tylko czolga jak coś bardzo chce

Aha ja niektore sloiczki a marchewka,dynia,jablka narazie mam swoje a pozniej od wujka bede brala.
Tylko my poki co raz dziennie dajemy.

Od jutra chce wprowadzic kaszke. Na czym dziewczyny kp ja robicie? Bo na opakowaniu pisze ze na mm..

My sylwester w zakopanym..z tvp2 [emoji23]

Ja przy ubieraniu,przebieraniu gadam z Szymkiem caly czas i na spokojnie sie ubieramy.

Ewella super [emoji7][emoji7]

My mamy kubek 360st i czasami cos sie Szymek z niego napije ale to tak raczej przypadkiem. Jeszcze nie umie z niego pic.

Szymek to od poczatku ze mna na zakupy jezdzi czy to spozywcze czy ciuchowe. I nawet grzeczny jest.

Misia u nas zawsze najwiecej do powiedzenia na temat wychowania dzieci ma bezdzietna ciotka T..

Dzis Szymek jadl brokula i mu smakowal [emoji3]
Musze tez ziemniaka podac [emoji6]

Pumelova wlasnie tez 5.5
Jestem swiadkowa i musze najpierw jechac wykupic p.mlodego zeby on mogl wykupic p. mloda [emoji23][emoji23]

Święta, święta i po świętach. Wigilie trochę byłam u siostry, trochę u rodziców podzielić się opłatkiem a wieczorem u nas w domku. Zawsze przyjeżdża do nas wujek, stary kawaler. W święta byliśmy u moich rodziców a w drugi dzień mieliśmy gości, przyjechała druga siostra z rodzinką. Posiedzielismy do późna w nocy przez co moje dziecię nie mogło się wyspać. Zosia robiła krótkie drzemki i chciała nam towarzyszyć, ach czasami była już mega marudna. Ale i tak cieszę się bo było milutko. U mnie nie ma na święta żadnych rolad, moglybyscie podzielic się jakimiś przepisami??? :)

Aniek trafiony prezent pod choinkę :wink:
Podeślesz przepis na Legumine, opis brzmi apetycznie. Oczywiście jak będzie u nas to podpytam.

Misia rzeczywiście teść szczery do bólu czy taki złośliwy? Monti dobrze napisała, ciekawe jakby zareagował na taki dowcip :D

Ewella też balabym się zostawić u nich dziecka. A rodzice tego dziecka nic nie mówią? Dużą już ma nadwagę czy na razie nie widać tego jakie ma możliwości? ;)

Aj Ci księża, niektórzy chyba pomylili się z powołaniem. My mamy jutro kolede. Pewnie będzie dopytywal się o chrzciny bo my jeszcze jesteśmy przed. Lilu to hojna ta Twoja babcia.

Kylesa skoro problem się pogłębia to rzeczywiście musisz działać, trzymam kciuki.

Ewella jaka "troskliwa" koleżanka.
Iga cudowna

Cały dzień pisałam no ciągle coś...

Misia to jednak prawda, że jak chcesz mężczyzny idealnego to musisz go sobie urodzić [emoji1] Grześ idealny kompan na zakupy [emoji6]

Emol myślę, że to jednak zęby, trzeba przeczekać.

Ewella ale ekstra [emoji1]

Mamusia nie martw się, my dopiero drugi dzień próbujemy powolutku dynię [emoji4]

Aha ja na początek zaczynam od słoiczków, ale docelowo chce karmić mieszanie, i domowe i słoikowe żeby mała znała wszystkie smaki. Myślę, że to ułatwi nam życie na wyjazdach.

Ziemniaki same gotujecie czy są w słoiku? Bo ja słoiczka nigdzie z ziemniakiem samym nie widziałam...

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dopiero planuje w Nowym Roku rozszerzać dietę. Mam takie pytanko: tak jak ziemniaka to gotujecie osobno w rondelku jeden czy dajecie taki z obiadu? Z marchewka tak samo czy taką z zupy? Kiedyś jak pytałam się pediatry to mówiła że najlepiej gotowane osobno bez żadnych przypraw, bez bulionu tylko na samej wodzie. A Wy jak robicie?

Do góry