reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Bab witaj :-) jak się martwisz to pewnie, skonsultuj się bo rzeczywiście dużo nas było u fizjo i coś tam wychodziło przy okazji tych wizyt. Lepiej sprawdzić.
Pumelova ale to musi być przykre, kiedy ktoś z powodu zabobonów mówi Ci, że jednak swiadkowa nie będziesz. No matkooooo

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniek ja nie wiem co myśleć o tzw zauroczeniach.Myślę że tu chodzi o wpływ toksycznego człowieka na drugiego.Dzieci są bezbronne, niewinne i bardziej podatne.Same wiemy jak się czujemy gdy ktoś nas krytykuje itp a co dopiero dziecko, które przebywa z taką osobą choćby przez chwile.Bo energie innych ludzi wpływają bardzo na nas
Liluli ja myślę że takie osoby, które dają tyle kasy myślą że łatwiej znajdą się w niebie heh
Kylesa nie ma na co czekać,zgłoś się po pomoc.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa nie wiem jak bardzo problem jest zaawansowany ale może zaszycie rozwiązało by problem ? Wiem że ciężko namówić taką osobę aby podjęła jakieś kroki ale szantaż czasem pomaga. Albo wy i zaszycie/terapia albo niestety wyprowadza się z domu.

A tak z ciekawości czemu nie pozwalacie rodzicom całować maluchów ? Ze względów jakiś bakterii itp czy po prostu coś innego jest powodem ?

Ola lekarz powiedział że powinna jeść na raz od pół do całego słoiczka (100-120g) na jeden posiłek wiec wydaje mi się że ma to zastąpić mleko ale w sumie nie dopytalam

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa ja też mówię nie dla księdza.

Pymelova ja po marchewce podałam ziemniaka - to była ogromna miłość [emoji28]

Misia Kasia niektórzy nie potrafią zachować swoich durnych myśli dla siebie. Mnie tak skrytykował mój dziedek, jak miałam chyba jakieś 12 lat widział mnie może 2 raz w życiu, przyszedł do nas tak z dupy a ja wtedy przymierzałam nowe ciuchy i moja mama mówi patrz jak ładnie jej w zielonym a ten no tak, ale jakaś taka gruba‍♀️

Ja w zauroczenia duchy i inne nie wierzę.
Księdza też nie przyjmuję,kasy nie daję bo najzwyczajniej nie mam szacunku do tych dwulicowych ludzi. Jak zwykle nie chcę generalizować, bo na pewno znajdzie się ktoś z powołaniem ale ja nie trafiłam. Mój brat bardzo chciał być ministrantem i był. Do czasu aż ksiądz nie zaczął się do niego dobierać. A mój ksiądz na religii w podstawówce jak nas przepytywał trzymał sobie rękę pod tą swoją sukienkà. Do pewnych rzeczy dochodzi się po latach i wydaje się to wszystko takie oczywiste. Ale jak byłam dzieckiem nie ogarniałam tego.

Kylesa mam nadzieję że uda się rozpracować problem. Bardzo dobrze, że się angażujesz, ktoś musi być silny.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej,

Co do całowania to ja moje dzieciaki całuje milion razy dziennie ale nie cierpię jak mój tata to robi tyle że ja ogółem mam z nim problem...gdyby nie moja Mama to bym odcięła się od niego na zawsze... Nie wiem nawet czy go kocham... Jakbym mu powiedziala ze ma czegos nie robic to moja Mama by słuchała...A moja prośbę i tak by miał w dupie ... na święta nie byliśmy u rodziców nawet bo jak to słyszę to mną trzęsie;) w zeszłym roku prawie Natkę przez niego straciłam bo tak się przyjęłam jaką awanturę Mamie zrobił:/ no i ogółem też ma problem z alkoholem. Może nie upija sie ale ewidentnie potrzebuje...
Kylesa mam nadzieję że Ci się uda uratować chłopa. Bo to nie chodzi tylko o ojca,męża ale i po prostu człowieka...&&&

Co do kolędy ja nie przyjmuje bo nie robią mnie takie wizyty ale też wychodzę z założenia że każdy daję tyle ile chce...Jak ktoś ma ochotę dag 200 czy mniej to jego sprawa;) nie moje;)

A ja dalej walczę z nauką butli:( mam ty,był w i dr.browna I dupa blada .

Kylesa no ja właśnie czytałam że wystarczy pierś do picia dlatego nie daje wtedy. U hafiji czytałam

Bab czytałam że im lepiej dziecko śpi w dzień tym lepiej w nocy, moja pięknie zasypia już nie na cycu tylko na rękach ale o 20 w parę minut. Ale w nocy się raz nie budzi raz budzi, nie wiem od czego to zalezy. Wczoraj był taki spokojny dzień a budziła się co 2h

Kylesa współczuję problemu. Wiem że w takiej sytuacji jesteś wspoluzalezniona i też potrzebujesz pomocy..
Niestety.znam problem. Bardzo trzymam kciuki ale wiem że jeśli on nie widzi problemu to się nie wyleczy.

Chybra tak myślałam że to o taki problem chodzi. Przykre jak nie potrafimy pomóc rodzicom.

Bab ja nie pozwalam obcym całować z powodu bakterii/wirusów które mogą miec. Wystarczy opryszczka a ktoś nie wie i klopot:/

Judith to już się nie mogę doczekać tych kartofli:D
Oo gratuluje, na pewno lepiej się wstawało [emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bab ja z powodu balterii i wirusów. Ale nie to, ze w ogole nie pozwalam. Mi chodzi o to, ze co i niego jak moja mama da mu buziaka raz czy dwa, a co innego jak trzyma na rękach i obcalowauje... sorry, ale dla mnie to irytujące i obrzydliwe. Cos takiego jest zarezerwowane dla rodzicow dziecka. Takie moje zdanie ;)

Poza tym starsze dziecko powie/pokaże czy chce czegos takiego. A taki maluch nie. A uwazam, ze nie mozna dzieci do pewnych rzeczy zmuszać

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry