reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Agakm zazdraszczam wyjscia:p ja ostatnio jak jechałam do pracy to pół dnia się szykowalam i chyba mąż widział że tego mi było trzeba bo zapowiedzial kino w tym tygodniu :D więc tradycje podtrzymamy z listami do mnie :-) :)

A te mm w saszetkach to której firmy są? Ja próbowałam dać małemu NAN i bebilon i niestety nie chce, a lekarka poleciła spróbować bebiko bo jest slodsze i wczoraj udało się i wypil 60ml :-) :):-D:D
A tamte może się uda przemycic z kaszkami, bo szkoda wyrzucac;)

U Nas ten tydzień to była masakra:o Młody strasznie mało je, dużo płacze i gorzej spi:( w środę mamy wizytę u neurologa-zalecenie pediatry po środowym szczepieniu:-( :(

Współczuję problemów z piersiami. o_O sama ostatnio wyczulam guzka i poleciałam od razu zrobić usg... Na szczęście to tylko powiększone węzły chłonne, ale stresu co nie miara:szok:
Ola gratuluję ząbków:wink:
Ale macie dobrze że wasze dzieciaczki tak fajnie przyjmują nowe pokarmy... U nas narazie kolorowo to nie wyglada:baffled:

Ależ się rozpisałem... Przepraszam już milkne:zawstydzona/y:

reklama
Joldżi- moj ma prawie 19 tygodni i teraz pewnie ma tyle co Twój 16 tygodniowy bobas, pediatra kazała obserwować, ale na razie niczym nie dokarmiac i patrzeć jak dziecko się zachowuje ;) ja czuje, że jest wszystko okej i taka jego natura i tego się trzymam ;)
Także trzymamy się! Pumelova i Jenny też!

Pumelova - powodzenia na szczepieniu! A z tym kanalikiem to nie wiem czy słyszałaś o tzw. Perłach... czy jakoś tak na brodawce, które się tworzą na powierzchni sutka przy karmieniu. To takie zgrubienia białe po podraznieniu potrafią boleć ale zazwyczaj nie powinny. Nie pamiętam na ten moment dokładnej nazwy tej zmiany... Ale wiem, że właśnie na powierzchni smoczkow też robią takie mini zgrubienia perełki, żeby niby imitowalo brodawkę kobiecą.

Maziajka - biedna Ty ! Tyle zapaleń w ciągu kilku miesięcy naprawdę współczuję. Zastanawiałaś się czym to może być spowodowane? Może nieregularne karmienia albo zbyt niska temperatura działająca na piersi ?
Z endometrioza nie ma żartów:( dobrze że szybko wyczulas ten guzek. Im wcześniej tym lepiej.

Judith - przy meningo zazwyczaj radzą szczepić jak najwcześniej w przypadku posyłania dziecka do żłobka bądź gdy rodzic pracuje w szpitalach, przedszkolach itd. (Tam gdzie narażenie) a tak to po pierwszym roku.

Emol - gratuluję zdanego egzaminu!

Agniesiam86- bardzo mi przykro z powodu wujka :(

Aga k_m - daj znać czy coś dają te suplementy na włosy bo moje włosy wypadają garściami aż rurę mi raz od wanny zapchało... wstyd... :( A człowiek by chciał mieć chociaż te 3 włosy to i warkoczyk sobie zrobi... :p
Zapasy słoiczkowe? Super pomysł! Tylko jaka datę ważności mają? I z jakich firm kupujesz i polecasz?

Jenny - a to ile Twoja kruszynka miała przy narodzinach ? I czy Ty z mężem jesteście wysocy i "przy sobie " czy raczej wątłej postawy?

Saszetki z mm ?! No w końcu ktoś o tym pomyślał. Zawsze to jakaś alternatywa przy nagłych sytuacjach. Zaopatrze się!

Jenny nie martw się,moja ma takie same wymiary mniej więcej ale zdrowa jest więc lekarze się nie martwią:)
Jestem mega zdenerwowana.Mój R i jego matka mają nasrane w głowie,ta chce pokazać jaką jest perfekcyjna babcią, a ten jakim perfekcyjnym ojcem,tak mi małą rozognili swoim temperamentnym zachowaniem że mi.się dziecko z nadmiaru bodŹców zanosiło od płaczu,mam.ochotę ich udusić:( a tak wczoraj im tłumaczyłam że ona jest wrażliwa, że do niej na wieczór trzeba cicho itp i ***** to dało.Naprawdę zawiodłam się na moim R.Ona tak strasznie płakała i nie dociera do nich że to przez ich zachowanie,chcieli na pogotowie z nią jechać[emoji53]pierwszy raz mi.padła z wyczerpania:(

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Jenny - a te sloiczki z dynia parteryzujesz? Wytrzymują próbę czasu? ja wszystko mrozilam.
Umów się z jakąś koleżanka i leccie do kina, w razie "w" Twój mąż też będzie usypial Malutką jeżdżąc [emoji6].
Rzeczywiście mikro kruszynka [emoji5]

Joldzi - trzymam kciuki za to wspólne wyjście z mężem - cudownie!!! niedługo gwiezdne wojny wchodzą do kina, i niestety... Nie potowarzysze mężowi, bo i nie mamy na kogo liczyć przy opiece nad Kalina, także... Chodzimy pojedynczo umawiajac się z przyjaciółmi.
Też jestem ciekawa tych saszetek. Przy starszej córce z początku wszystkie mleka lądowały w kuble na śmieci. Żadnego nie tolerowala. To samo było z kaszkami.
I jak to... Skoro były zastrzeżenia neurologiczne u młodego, to mimo wszystko pediatra go zaszczepil?
Za co Ty przepraszasz? Super, ze się dzielisz z nami myślami i obserwacjami [emoji106][emoji4].

Mamusia Muminka - skrzyp z pewnością nie zaszkodzi. Zazylam już 1,5 op.skrzypu, i teraz lecę z kolejnym. Po włosach nie czuje wielkiej różnicy, ale pazury mam mocniejsze.

Kasiu - ojjj teściowa... Przykro mi, że Emilka tak ciężko znosi sytuację

Agniesiam - strasznie mi przykro . Mimo wszystko trzymam kciuki za wujka - cuda się zdarzają.

Liluli współczuję nocy:D na karmię drugi raz od 22[emoji106] najlepiej jak się widziałam w piątek na kawce z okazji mojego kanalika z dwoma pediatrami:D i tak sobie gadamy i mówię że Agatka już tak pięknie spala 6-7h miesiąc temu... boshe jak mnie skrytykowały że przy kp to za duża przerwa:D i że normalne są częste pobudki:D powiedziałam im że nawet jakby 10h spala(dobry zart) to bym jej nie obudziła na karmienie[emoji23]

Listy do M2 sa na ipli bo wczoraj jak oglądałam przyjaciółki to mi się rzuciły w oczy

Jenny moja wazyla na 4 mce 6kg ale przybierala przez cały 4. Miesiąc dobrze, zgodnie z norma. Tylko wcześniej chyba trochę za mało przybrala. Zobaczę dziś bo idę na szczepienie.. aż się boje wazenia;-)

Joldzi różnych, weszłam w apke na mm i dalam filtr do 20zl i tam jest bebilon hipp babydream bebiko i nan
Normalnie zrobili usg piersi? Jestem zapisana w środę i się zastanawiam czy nie będą burzyć że przy kp nie robia

Mumusia trzymamy się:D ciekawe o czym piszesz. Z tym że u mnie to był taki.bialy czop typowo jak kanalik. Z tym że bujalam się z nim tak długo że jest teraz głębiej.. No nic nie chce zapeszac ale trochę mniej mi doskwiera. Może pomogło to nakluwanie.

Kasia832 o jejku:/ no niektórym trudno zrozumieć że za dużo bodźców tak działa na dziecko.. jak ja mówię że ma.za.duzo wrażeń to nie każdy rozumie.. Ale mój na.szczescie się że mną zgadza.
Oby jutro było lepiej
Bądź bardziej stanowcza!

Agniesia86 [emoji813][emoji8]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Co zaczęłam pisać to Majka marudziła, a potem mi się tracił post.
Od piątku mamy jakoś ciężko. Gorzej śpimy i w dzień i w nocy, ale wiem czym to jest spowodowane. Mam jakiś kryzys laktacyjny. Popijam ********** i karmi i tak mnie doi, że mam całe brodawki obgryzione. Oby szybko pokarm wrócił do normy.
Dziękuję dziewczyny za troskę. Muszę te hormony jakoś przeczekać, ale biorę pod uwagę wizytę u psychiatry niebawem. Z wdkendami i wyjazdami nie mam szans. Mamy tyle wydatków, że z kasą bardzo krucho , może po nowym roku się uda?

Pola zdrówka dla Was i lecz to biedne kolano.

Integral najstarszy w grudniu 24, młodszy ma 9. 15 lat różnicy. Kochają się nad życie. Moje chłopaki to takie wrażliwe dusze. A o jakiej różnicy wieku mówimy u ciebie?
Najlepszego na 4 mce.❤

Emol zdrówka dla Arturka
Ja nie palę, a wszystko bardzo mocno doprawiam.
Prawie idealnie zapamiętałaś w jakim wieku moje skarby:)

Pumelova dzięki za link.
My codziennie wychodzimy na spacer jak pogoda pozwala, jak nie spacer to i tak musimy wyjść z młodym do szkoły, na zakupy, tak że nawet na to zanieczyszczone powietrze nie patrzę.
Jejuuu jak u doradcy? Co z kanalikiem? Skąd wiedziałaś że zatkany? Doczytałam. To co jeszcze można z tym zrobić? Co mówi doradca??
Dołączam do pyt.o biotebal? Moim zdaniem, nie można. Tak myślałam-nie można.

Abed współczuję przeżyć. Każda z nas ma jakiś bagaż doświadczeń, ale życie toczy się dalej. Mamy dla kogo żyć i to jest najważniejsze.

Olu biedna, nie myśl tak. Wiadomo że jak coś sobie inaczej zaplanujemy, a potoczy się inaczej, to jesteśmy rozczarowane, zawiedzione. Najważniejsze że żyjesz Ty i Kubuś jest zdrowy. Jestem pewna że za jakiś czas, pod opieką dobrego specjalisty będzie Ci dane cieszyć się jeszcze bobasem. Jesteś wspaniałą mamusią i Kubuś napewno nie zamienił by Ciebie na inną.
Co do porodu...rodziłam 2sn , raz koszmar, drugi raz w miarę, bałam się tej cc. Teraz z perspektywy czasu, gdybym mogła cofnąć czas, wybrała bym 3 razy cc. Wiadomo cc to nie bajka i swoje trzeba odcierpieć, ale i tak wolę to niż parcie. Jesteś młodziutka, szybko organizm się zregeneruje, a medycyna idzie z postępem. Ojjjj te nasze hormony, nastroje i doły nieznośne.... Ja poważnie myślę o pomocy specjalisty jak nic się nie zmieni, bo wiem jak się takie stany nie leczone kończą. Już kiedyś to przerabiałam.
Może u małego te ząbki tak spokojnie wyjdą? Bez gorączki i bólu..?

Aha o rany. Co u Mikołajka? Poprawiła się kupka?

Mamusia Muminka też często myślę o dziewczynach i córeczce Madziazt.,
Jakie dokładnie masz te tabletki? Zęby zrobiły mi się bardzo wrażliwe i strzyka mi w stawach(wszystkich). Stawy w palcach u rąk mnie coraz bardziej pobolewają, dostałam skierowanie do ortopedy, ale termin odległy.

Liluli współczuję siostrze, to musi być okropne przeżycie. Niesprawiedliwe.
Mam nadzieję że u Szymcia lepiej? Widzę że lepiej, to super.

Ewella dziękuję za info.
Kciuki za wizytę u doradcy.
To początek rozszerzania masz już za sobą:tak:

Agniesiam jak siostra nie ma dzieci, to dopiero musi jej być cięzko, biedna.
Przykro mi z powodu brata mamy.

Misia jak się Wam udały odwiedziny? Doczytałam, że Grześ czarujący, super.
U nas to samo , jak są zimne stopy, to zakładam małej skarpetki.

Kasia to przybija piątkę z tą kondycją psychiczną, ryczeniem i obwinianiem się. masakra. Oby teściowa była grzeczna do końca. Zaganiaj ją do roboty.:-) :)
Kasiu życzę Ci cierpliwości z teściową. No nie poważna baba!

Maziajka biedaku znów zapalenie? I jeszcze to endometrium... To zabieg z jednodniowym pobytem w szpitalu? Boli cię to?

Aga_km jak film? bo kusi mnie żeby się przejść. O widzę że Ci się podobał, to się wybiorę. Miałaś wyjście z przygodami.

Jadłyśmy wczoraj przetartą marchew, ale tak dosłownie dwa razy na końcu łyżeczki(marchew z rosołu)baaaardzo Maci smakowało. Mlackała i oblizywała się jeszcze długo po jedzeniu.
Wieczorem mam problem z zaśnięciem, a rano nie potrafię się zwlec.
Muszę rano po 6.00 wstać, o 7.00 przychodzą panowie robić elewację. Rany jaka pogoda! Śnieg i wichura. Przy takiej pogodzie to nie wiem czy dadzą radę panowie coś zrobić?
Dobranoc mamusie.

Aniek ja też mam problem ze stawami.Już myślałam że przechodzą w pewnym momencie a tu wraca..cały czas mnie bolą śródstopia jak tylko posiedze kilka min i wstaje...masakra.No i kolana...kurczę myślałam w ciąży że to z obciążenia a tu może być jakieś zapalenie...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aniek mi się jakoś dupci nie chce ruszyć codziennie na spacer <wstyd> więc zazdraszczam.
Jak się nie uda odetkac żadnym że sposobów to chyba się nic nie da zrobić.. Ale boli mnie mniej, chyba trochę puscilo..
Fajnie że probowalyscie marchewki;) i że Majcia jest gotowa na rozszerzanie diety:) my jeszcze nic nie probujemy;) Może za jakiś czas. Ja się mojej diety boję rozszerzać a co dopiero jej haha

Jak się zmieniają kupy waszych bąbli jak zjedzą coś nowego? Robią się zielone?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry