reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Bab mąż musi wskazać kierowcę. Wiec najpierw wam przyjdzie takie zawiadomienie.

Linoone tak polecony. Blw to jak dla mnie ciężki temat, więc nie wprowadzam.

Kasia ja am eystem mieszany ale ze spaniem mamy też mniej więcej rytm. Wstajemy 7 karmimy. Gadamy do 9, karmimy i spanie (tutaj od 30-2h może spać) potem zabawaalbo razem albo ja się czymś zajmę, karmienie, spacer(już bez spania, ogladamy) dokarmienie mm, drzemka ok 15 i kolejna drzemka o 19(z zegarkiem w ręku na30-40 min) i potem 20.45 kapiel, karmienie i spanie z zegarkiem w ręku 21.15 i śpi do równej 7.

Kasiulka jak dawno ciebie nie było :)

Misia mam nadzieję że znajdziesz zaproszenia. :)

Liluli, linoone też chciałam obejrzeć, ale mąż powiedział że to o skrobankach więc chyba sobie go odpuszczę.

Mamusia jak ja byłam na weselu we wrześniu (wtedy tylko kp bylo) to pojechałam o 21.30 do małego na karmienie(do tesciowej) bo wtedy jeszcze o tej zasypial. I potem karmilam o 4 bo go ubudzilam bo o tej wracaliśmy do domu. My raczej też w domu Sylwester, ewentualnie ktoś do nas wpadnie.

Pumelova super ze lepiej z szwagrem i ze szwagierka będzie miała rehabilitację, zawsze mogło się to gorzej skończyć :/

Ola w gratuluję wychodzenia zęba! Super!
Ja liczę ze u mnie z obrotami to zacznie w 19 tyg po skoku. Normalnie ten skok przechodzi więc może dlatego takich efektów od razu nie ma. Sama nie wiem. Jak pytałam lekarza to powiedział że ma czas. Ale to tylko pediatra i może nie zauważył jakiś nierawidlowosci.

Karuzela zmieniłam na +3 ale mój je i tak i tak, ale czasami jak nie mam pełnych piersi to denerwuje się czemu nie leci, ale po kilku min mu przechodzi.

Szylam dzisiaj kocyk. Dlatego nie byłam na grupie. Oto efekt końcowy. :)
1510780132-348e5a93dcba6106-aaaaaa.jpeg

1510780141-b030651077ca1316-aaaaaa.jpeg

reklama
Jak córkę karmilam systemem mieszanym to nam pediatra doradzila żeby nie zmieniać tak szybko smoczkow w butelce na te "szybsze" bo się dziecko właśnie może rozleniwic i być może dzięki temu udało się tak karmić przez pół roku i nie grymasila przy cucusiu;)

Karuzela moze zęby?mojemu teraz idzie i tak jak ja go złe trzymałam i on śni wciskał zawsze reke pod pachę i siebie układał tak przodem do mnie (poziomo), to teraz robi to na nowo... zwłaszcza dzis. A wlasnie dzis wyczułam pod palcem ze cos sie dzieje ;) (a dziąsła wcale nie rozpulchnione! Dwa dni temu zaczal byc marudny i zobaczyłam taka kreskę na dziasle. Ale nie biała. Nie wiem jak opisać... )
Próba trakcji juz ok. Wiec tez widze poprawę po rehabilitacji. A wlansie znowu to układanie i znowu zaczal sie teoche asymetrycznie układać. A neurologicznie jest ok. Miał niedawno usg przed wizyta u neurolog i było ok.
Ale oczywiscie lepiej sprawdzić!

Emil piękny ten kocyk!!! Jakie wypełnienie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol świetny kocyk

Ola niby ma kreskę na dziasle. Nie marudzi jakoś bardzo. Jak się przebija pierwsze zęby to zacznę myśleć że marudzenie może przez zęby. Narazie mam nadzieję że wyjdą późno;-)

Emol super kocyk :D zazdroszczę umiejętności.
Ja nawet nie wiem już przez co moja jest marudna, bo zęby złożyły nam się z początkiem rehabilitacji. W każdym razie swędzi ją na pewno, bo wszystko pcha na tą stronę gdzie idzie jej ząbek.
Smoczki zmienione, kupiłam też do kleiku, bo wieczorny posiłek zagęszczam.
Już wiem, dlaczego od wczoraj taka jakaś dziwna byłam, okres dostałam..to wszystko tłumaczy.
Ola W. raczej nie, to znaczy, że nie zaszczepią i bedziemy musiały mieć zgodę na trzecią dawkę od neurologa?

Hejkaaaa
Dzizas 145 nowych postów do nadrobienia... A zawsze sobie mówię że tym razem będę na bieżąco. No i dupa...
Wybaczcie że na razie tylko napiszę co u nas...
Już pisałam na Galerii że Szymkowi cyknal 4 miesiąc dzisiaj [emoji16]
A wczoraj mieliśmy drugie szczepienie pentaxim i pneumokoki. Dzielne to moje dziecko , wrzasnęło tylko przy pneumo [emoji23]
No i... Zero gorączki... Aż jestem podejrzliwa... Ktoś tak miał? Ze kompletnie nic? Aż dziwne...

Lekarka zaleciła już podawanie pierwszych papek... Naczytałam się i jednak chyba zacznę rozszerzanie diety od 6 miesiąca. Hmmm
No to jutro spróbuję was ponadrabiać...
Tymczasem dobrej nocy!!!

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Ola w silikon hipoalergiczny (tak to się pisze?) :)
Więcej info podam ci w prywatnej wiadomości bo przy kupnie materiałów wzięłam na 3 kocyki więc 2 będę sprzedawać.

Karuzela obserwuj. Z ręka na sercu wczoraj kreska i nic nie czułam. Dzis kreska i delikatnie czuje. Tez nie wiem kiedy wyjdzie. Ale cos czuje. Do tego dzis 3 kupy (a od dłuższego czasu robił juz tylko 1). No i łapał sie za ucho. Pisałam Wam

Agniesia ja szczepilam infarnix hexa. Bo jeden neurolog pow mi, ze bezkomorkowy krztusiec najlepiej. Ale tylko tyle. Pediatra zasugerowała infarnix. A potem dowiedziałam sie od innego neurologa, ze mogłam dostac zaświadczenie. Na to zaswiadczenie jest pentaxim. To samo, co dla wcześniaków. Ale jak zapytałam czy moge pozostałe dwie dawki dac pentaxim to powiedział, ze racEj nie... ze jak juz zaczęłam infarnixem to tym powinnam do konca.
A pediatra mi zaleciła, bo „mamy informacje ze 5w1 beda wycofywane” :/ wiec chciałam dobrze, a wyszło jak zwykle... za mało sie rozeznałam w szczepionkach (nazwach) przed. I poszłam troche na ślepo, bo w byłam w takim stresie, ze chciałam miec juz to za soba... a i babka szybko prowadziła
Wizytę. Takze zje... ałam teoche.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ola w pielęgniarki korzystają z niewiedzy pacjentów. Niestety. Ja na szczęście nieszczęście szczepimy refundowanymi. Lecę spać. A rano mówiłam sobie ze wcześniej żadne aby się wyspać :)

Do góry