reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol śliczny kocyk :)

Aniek dzisiejsza noc ? Koszmar..zasnela o 19 wstała jak ja szłam spać przed 22 i wrzeszczala przez 2.5h nie wiadomo o co !!
A teraz uśmiech od rana ;)

Ola W gratuluje ząbka :)

Jadę na ths i szybkie zakupy jak zdążę zanim diabełek zglodnieje.

Miłego dnia

reklama
Karuzela - karmię na żądanie i w ciągu dnia potrafi co 1h a następnym razem za 3-4h także teraz będę się starała nie przekraczać tych 3h.
Odnośnie napletka tu nie trzeba go naciągnąć i w tym wieku może być jeszcze nieregularny. Jeżeli mały sika bez problemu to na siłę lepiej nie ściągać bo później stan zapalny się może zrobić. Mojemu lekarka na siłę ściągnęła to przez tydzień rumianek w ruchu a przed sikanieem dziecko było niespokojne.

A tak w ogóle na poprawę ilości białka w mleku i wapnia robię teraz specjalny koktajl. Zobaczymy czy podziała:) muszę się wspomagać bo zęby mi ostatnio się zrobiły bardzo wrażliwe. Dentystka jak zobaczyła mnie na wizycie to od razu odwapnień mnóstwo koniecznie suplementacja i raz w tygodniu pasta z wapniem i elmex żel.

Aniek wlasnie po zielonych pampersach! Tzn No jesli w ogole po pampersach. Nie wiem.

A z dady zielono białej jestem zadowolona :D

Hmmm rok bez ząbka tez bym sie martwiła.
Aniek ja mysle o psychologu. Mam podobnie - mam wszystko super, a czesto poczucie beznadziei. Brak akceptacji siebie. A w dodatku nie moge sama przepracować tego, ze nie urodziłam sn. CzujeC ze gdybym nie wzięła tego znieczulenia to bym urodziła sn. A tak? Nie moge dobie tego wybaczyć. Czuje sie niespełniona tez przez to.
Wiecie... co innego gdybym miała cc, bo mały zawinięty pępowina. Ale ja miałam cc przez brak postępu. I złe ułożenie dziecka (ale przeciez przed wzięciem na porodówkę miałam usg i było wszystko ok...). Pomijam krwotok i atonie, bo to moze i tak bym miała. Ale sam poród... No położna miałam wyjatkowo kiepska. Mysle, ze gdybym miała lepsza położna i do tego nie wzięła znieczulenia i sie ruszała, to wszystko byłoby inaczej... naprawde nie moge tego odżałować. Szczególnie, ze zamyka mi to triche drogę do kolejnego dziecka :(

Linoone, tak mi powiedziano. Ona jest refundowana dla wcześniaków i dzieci z nieprawidłowym napięciem mięśniowym po okazaniu zaświadczenia od neurologa.
Moze ją kupic kazdy. Tak jak infarnix. Ale refundowana jest w tych 2 przypadkach. No i to ona jest podawana wcześniakom, a nie infarnix.
Przynajmniej ja taka inf dostałam.

Moze stety - wiecej osob chwali znaczy, ze dobra ;D

Aga ale tez w ciagu dnia to jets blade i suche?

Nie wiem czy to przez ten ząbek, ale straaaaadznie mi sie dzis rozregulował w nocy... od kilku dni sie wybudza po 2-3 razy w nocy, ale daje smoczek i śpi dalej (do tej pory zasypiał wypluwał smoczek i rzadko kiedy marudził w nocy, zeby mu dac...). A wczoraj nic go nie uspokajało. Maz zrobił mu ok 2 w nocy 120ml mm. Zjadł i usnął. Nie wiem. Moze skok?
Koleżanka mi poleciła dentinox czy jakos tak. Powiedziała, zebym posmarowała i jak sie uspokoi to to na bank przez ząb. Tylko zastanawiam sie cyz jest sens, bo nie ma masakry. Marudzi i sie wybudza, ale nie ma histerii i płaczu nie do opanowania... z 2 ste po co ma sie meczyc zamiast wysypiać. Nie wiem. Wstrzymam sie do jutra i zapytam tej pediatry

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w powiem tak. Moja mama przy każdym porodzie miała brak rozwarcia. Nie mogli Dac jej znieczulenia i 16 h się za każdym razem meczyla (za 2 razem chciała sn bo ona chce) skończyło się cesarska. Jak ktoś ma uwarunkowane staliwa szyjke to jakby nie zrobił nie będzie miał rozwarcoa. Nie martw się kochana. A sąsiadka tak samo. Lekarze zawinili bo w złym momencie dali ci zzo i przystoowalo to akcje.

Emol, ale ja miałam 10cm. Wlasnie o to chodzi, ze rozwarcie było pełne...
I miałam podpajeczynowkowe, bo zzo mi sie bali podać ze wzgledu na duże skrzywienie kręgosłupa. Dlatego mogłam tylko lezec

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Olu - tak, w ciągu dnia zmiany są blade i suche. Pokaże Ci jak wyglądala rano buzia małej. Na reszcie ciała, to już w ogóle bladzizna.

Współczuję Ci strasznie przeżyć porodowych. Nie wiadomo jakby było, gdybys nie brała znieczulenia, gdyby była inna położna. Nie myśl już o tym, bo czasu nie cofniesz. Kazda z nas jest inna, każdy poród wygląda inaczej. Najważniejsze, że w sytuacji mega kryzysowej udało im się Kubę wyciągnąć i Ciebie uratować.
Wiem, że ta trauma dość mocno siedzi w Tobie. Za szybko w Twoim przypadku mowa o wyrokowaniu co do kolejnego Bobo. Może wszystko jakoś cudownie się ponaprawia, czego Ci z całego serduszka życzę. A teraz ucałuj tego swojego bąbelka od Cioci Agi, i powiedz mu w moim imieniu, ze jest największym i najpiękniejszym cudem swoich Rodziców. A Tobie powiem w jego imieniu, że jesteś najlepsza i najpiękniejszą z mam, o której mógł sobie Kubuś wymarzyc. Jesteś całym jego światem. I gdy Ty się martwisz i On się martwi, więc główka do góry, uśmiech od ucha do ucha i ruszajcie na wspólny podbój świata [emoji8][emoji8][emoji8]

Załączniki

• 1510828485171.jpg
    1510828485171.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 75
  • 1510828504230.jpg
    1510828504230.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 86
Ola w co było to było. Moja mama już się pogodzila że jej dzieci obchodzą wydobyciny (bo wg niektórych matek jeśli nie urodziwa sn to nie rodzilas :)) ale tak bez żartów to Niestety nic nie zmienisz, musisz się pogodzić, masz zdrowego malucha, masz go przy sobie. Niektórym nie jest np. dane mieć dzieci, albo np.poronia, lub rodzą się z wadami genetycznymi. Jesteśmy szczesciarzami, bez względu jak rodzimy. I tak miałaś dużo szczęścia bo były komplikacje. Patrz na to z tej lepszej strony.

Właśnie młody ucina sobie 2 drzemkę. A ja odkurzylam i robię małemu brokuła na obiad :)

Ostatnia edycja:
Aniek chyba pytałaś o puzzle piankowe jeszcze, kupiłam u mojej mamy w sklepie ;) nie kontrastowe bo drogie nawet w hurtowni są, tylko takie ż literkami kolorowe, później jak większa będzie literki wyciągać może i przypasowywac :)

reklama
Ola W a byłaś może u neurolog dr Bogotko? Bo idziemy w następny czwartek i jak coś fajnie byłoby wiedzieć, czego się spodziewać ;-)

Do góry