reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

My tez w poniedziałek szczepilismy 2 dawkę 6w1, pneumokoki i rotawirusy. Obylo się bez gorączki , była tylko troche bardziej marudna w poniedziałek.

Emol do mnie jeszcze mandat nie dotarł. Ile do zapłaty i ile pkt ?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linoone to super :) jeszvze powinno sie okazać, ze poleciła Ci ją koleżanka o imieniu Natalia, go miałybyśmy wspólna znajoma [emoji23]

Aha i słusznie! Lepiej sprawdzić. A do kogo idziesz? Byłam u 4, moze znam [emoji23]

Swoja droga mogłybyśmy sie spiknac na spacer po okolicy! Ja czesto chodze w kierunku górki ursynowskiej ;)

Kasiulka podziwiam za ćwiczenia. Ja mam na nie czas, ale najczwsciej albo ok 22 albo 5... tak zeby moc poćwiczyć i wziac prysznic. A wtedy nie mam mocy na to :/

Kasia mzoe tka byc. Kuba tez od jakiegos czasu popołudniami walczy, zeby nie zasnąć tylko sie bawic z mężem :)
Jaka radość na wizytę teściowej [emoji23]

Chybra my mielismy jedna dawkę infarnix. Było ok, ale zaluje, ze ślepo posłuchałam przypadkowej lekarki. Mogłam isc za Pumelova, ktora ma ciocie i szczepić hexacima albo pentaxim. Boje sie drugiej dawki...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Lubię spacer ale teraz w mrozy to tak jak Karuzela pisała sama musiała bym założyć śpiwór :D a w zimę to już nie wiem ;) ale byliśmy ostatnio w decatlonie i kupiłam sobie bluzkę termo więc myślę że dam radę zimą ;)

Ola W Iga miała takie suche placki na ciele i dostaliśmy maść robiona w aptece i teraz zrobiły jej się takie kropki na rękach jak u Ciebie więc nie wiem czy to schodzi czy coś od maści teraz, zaczekam parę dni i zapytam najwyżej lekarza, a od czego to mamy to nie wiem właśnie.

Filmy vegi też oglądamy a na Botoks też czekam aż będzie na necie bo szkoda mi kasy ;) A i na listy do m też czekam :D

Mamusia super że winda już jeździ :D nas zaprosili znajomi na sylwestra do domu że możemy iść z Iga ale zobaczę jakie ona będzie mieć wieczory i noce bo co mi po tym jak teraz wieczorami ona je ok 40 min chwilę śpi i znowu chce jeść i tak 3 raz zanim zaśnie na te 3h a później budzi się co 1-1,5h. Jeszcze do sylwestra trochę czasu to myślę że to się zmieni :) a jak nie to w domu też będzie dobrze jak dla mnie, nigdy za sylwestrem nie przepadałam :)

Chybra my też szczepienie 6w1 i wszystko dobrze :)

Monti moja dłużej je w nocy a i tak się budzi co 1-1,5 ;)

Pumelova super, że tak to wszystko się rozwiązało i wracają do domu :) A szwagier tutaj jakieś dalsze leczenie jeszcze?

Kupiłam puzzle piankowe na podłogę i Iga lubi się na nich bawić bez płaczu bawi się godzinę :D bawi się grzechotkami, piłką książeczki ogląda i się przewraca z brzucha na plecy i odwrotnie :) często trzeba przy niej siedzieć bo marudzi jak nikogo nie ma ale wtedy sobie obok na macie ćwiczę :) dzisiaj rano było zimno i stwierdziłam że nigdzie nie wychodzę a koło 13 słońce wyszło siostra mi pisze że jest fajnie ciepło to ubralysmy się w 5min i poszłyśmy na spacer i udało mi się zapisać Ige do żłobka(szłam tam już od 3tyg :p) i pani powiedziała, że miejsce mamy pewne :D oczywiście żłobek prywatny ale najbardziej polecany u nas w mieście :)

Ola W ja nie wiem czy hexacima jest ok. Ciocia poleciła bo też się kogoś radzila, co lekarz to inna opinia. Co dziecko to inna reakcja. Dziewczyny tu też szczepily infarnixem ;)

Ewella listy do M widziałam jedynke;) z mamą w kinie. Innych polskich nie widziałam. Szwagier zdrowy i sprawny ale jeszcze się położy na neurochirurgii żeby to przebadali. Zazdroszczę zaklepanego żłobka!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone, Liluli jak też jestem ciekawa „Botoksu”, ale do kina pewnie też się nie wybiorę.

Chybra szczepicie darmowymi pneumokokami? Bo koleżankę ostatnio wysłała do neurologa po zgodę, czy może być darmowymi, bo dzieci z napięciem są w grupie ryzyka. My mamy szczepienie 7 grudnia najprawdopodobniej. Zastanawiam czy nas zaszczepi tym darmowym, bo my już 2 dawki wzięliśmy. U nas po 6w1 infarnix za pierwszym razem nic nie było, oprócz tego, że była marudna. Za drugim razem temperatura około 37,8-38. Poza tym nic innego się nie działo.

My planów sylwestrowych nie mamy, ale podejrzewam, że będzie domowo.

Od wczoraj mam jakiegoś lenia, nic mi się nie chce. Dzisiaj to nawet nosa za drzwi nie wystawiłam. Chyba zraziłam się tym, że wczoraj o 20 skrobałam szyby;/ Oby do wiosny…

No ale Ty masz samochod. Ja byłam na nowogrodzkiej i chociaz mam w allianz, to musiałam dopłacić... nie wiem czemu. Ale facet bardzo w porzadku ;)

Dziewczyny! Idzie ząb! Czuje pod palcem.

Agniesia raczej nie. Nie zaleca sie zmiany szczepionki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
My szczepilismy infanrix hexa i po pierwszym ok a po drugiej dawce stan podgoraczkowy.

O sylwestrze nawet nie mysle- mąż zawsze wtedy pracuje więc już się przyzwyczaiłam że nie wychodzimy wtedy.

Pumelova dobrze że tal się przygody skonczyly.

Mumusia a w dzień karmisz co 3h czy częściej?

Dziewczyny które karmią mieszanie zmienilyscie w butelkach smoczki na 3+?
Teraz mnie olsnilo że problemy z kp zaczęły się jakieś 2 tyg temu jak zmieniłam Kubie smoczki- ż butelki leci mu mega szybko więc w nosie ma cycusia...

Kolejny tydzień rehabilitacji bobath przyniósł poprawę, tak od wczorajszej wizyty u fizjo totalny regres... znowu wróciło mega wyginanie się do tylu. Też myślę o wizycie u neorologa. Chyba wszystkich specjalistów zaliczę juz. Do tego od ponad tyg wogole nie jestem mu wstanie odciągnąć skórki z siusiaka ale dalej twierdzą że to ok. Pewnie i tak skończymy u chirurga.

Uspilam dwójkę. Czas na relaks. Miłego wieczoru.

Do góry