reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kylesa u mnie totalnie nic po wszystkich szczepieniach. Zostały nam ostatnie hexa przed roczkiem. Nawet marudna nie była.

Emol super koc

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pisałam od wczoraj i wszystko mi zjadło. Nawet mnie wylogowało, nie wiem dlaczego?
Majcia zasnęła przed 24.00 misia uspałam po 23.00 i męż też dawno śpi:laugh2:

Aha u mnie też kiepsko z czytaniem. Ja się pocieszam, że to nie zła organizacja, tylko dwoje dzieci, tak czas pochłania.
Ja już dawno euthyroxu nie biorę. Lek.kazał brać4-6tyg.połowę dawki z ciąży, odstawić i zrobić badanie. No i wszystko ok. tylko z badaniem mi zeszło...
Z usypianiem/spaniem mamy podobnie.
Muszę coś spróbować z hinduskiej.
Na Botoks też chcieliśmy, ale jakoś się nie udaje.

Zastanawiałam się właśnie, czy jak zblenduję ugotowaną dynię i spasteryzuję w słoikach, to wytrzyma do stycznia, lutego?

Ewella myślę że syn nie wcześniej przyleci niż maj/czerwiec. Moooże uda się na wielkanoc? Już ponad dwa lata nie spędzamy razem świąt. Ale najważniejsze, że on się spełnia. Jak minęła kolejna noc u ciebie?
Ile płaciłaś za te puzle piankowe? Oglądałam ostatnio maty piankowe, kontrastowe. Superowe, ale ponad 150 zł.ok.200. Tyle nie dam!

Aga_km dzięki. właśnie nie wiem kiedy się zobaczymy? Ciężko mi, ale nie okazuję, bo jemu też by było ciężko. Jesteśmy bardzo zżyci.
Jak po wizycie? Co lekarz powiedział? Ile teraz waży twoja malutka? Zakupy udane?

Monti ja warzywka i mięsko(kurczak, indyk, królik) będę woziła od siostry, ona ma swoje, albo z targowiska od kobitek ze wsi będę kupowała.

Emol wiem, że ten czas szybko przeleci, ale wiesz...serce matki zawsze będzie tęsknić.
Fajnie że Arturek tak ładnie ci śpi w nocy.
Piękny kocyk.

Integral ,zazdroszczę tyle godzin snu w nocy, tyle czasu dla siebie, a jak w dzień?

Karuzela jak po wizytach? Wszystko w porządku? Jak ty się czujesz?
Ja też nie znoszę jesienno-zimowych spacerów. Doczytałam. Jejuuu współczuję problemów siusiakowych. Najstarszy syn miał zbieg u chirurga i nie było to miłe. Ale to było dawno, może coś się zmieniło?

Kasia dziękuję Ci bardzo za propozycję. Zapytam go i odezwę się na priv.
Jaki ten chlebek kupujesz? Mam blisko Aldi, to się wybiorę i pooglądam.
Może wizyta teściowej nie będzie taka zła??

Ola byłaś u lekarza? Co z uszkiem?
Chyba to alergia, tak jak pumelova pisze, bepanthen, żeby go nie swędziało. Polecam zielone pampersy, raz miałam białe i też pupa czerwona. Teraz kupiłam dadę biało zielone opakowanie, bo przy tej biegunce idzie nam masę pieluch, ale nie jestem zadowolona jak z pampersa.
Gratulujemy ząbka!

Mamusia muminka, no nareszcie masz tę windę! Nie mam planów na sylwestra. Najchętniej spędziła bym go rodzinnie w domu(wyjątkowo, zawsze imprezujemy) jednak znając życie, ktoś się do nas wprosi, na 100%

Pumelova cieszę się że bliscy wracają i zbytnio się to na nich nie odbiło.

Kylesa gratuluję 4 mcy❤

Dziewczyny mam pytanie. Kuzynka męża ma synka, w grudniu kończy rok. Nie ma jeszcze ani jednego ząbka. Ja bym się martwiła, co myślicie?

Byłam dziś odebrać swój wynik,TSH wszystko ok. , wię nie od tego te wahania nastroju . Położna mi powiedziała że te hormony mi tak do roku mogą skakać i moje najczarniejsze scenariusze(że muszę iść do psychiatry) są zbyt pochopne. Chyba oszaleję jak mnie to rok będzie trzymało.
Może jednak się wybiorę wcześniej po jakieś tabletki, tylko nie wiem czy przy karmieniu coś mogę. Ehhhh...mam wszystko o czym inna kobieta może marzy(piękne zdrowe dzieci, rodzinę, dom, zdrowie) a nic mnie nie cieszy... Często czuję taką beznadzieję.
Uciekam spać.

Aniek mi samej wyszedł pierwszy ząb jak miałam 11 miesięcy, i to dlatego że uderzyła m buzia o próg:D gdyby nie to to wyszedłby jedzie później
Ej no kochana co to za zły humor:( może od niewyspania?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek, ja już bym się martwila. Rok to duży chłopak. Ciekawe w jakiej konsystencji daje jedzenie. Po 6 czy 7 miesiącu powinno dawać się z grudkami aby Dac sygnał organizmowi ze czas aby żeby szły. Jeśli koleżanka daje papki to organizm nie ma potrzeby aby wyszły zęby.
A co do humoru również mam jego spadek. Niestety listopad + u Ciebie niewyspanie i myślę że dlatego.

Ja też mam zjazd nastroju. Ogólnie to lubię jesień, ale dobija mnie jak tak szybko robi się ciemno.. od razu dziwne myśli przychodzą do głowy.

Ola, Pentaxim jest dla wcześniaków? Ja tymi szczepię i jest normalnie dostępna u nas w przychodni. Młody pierwsza dawkę zniósł bez problemu, drugą mamy za tydzień + pneumokoki refundowane.
Niestety to nie Natalia mi ją poleciła [emoji6]

Emol cudny kocyk! Zazdroszczę zdolności twoich i mamy [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

DziewcZyny!
Jestem w 6 tygodniu ciazy, okropnie mecza mnie mdlosci, wstaje ubieram sie do pracy i wracam do domu nie dam rady dojechac tym bardziej ze mam do pracy 30 km i jezdze pociagiem....myslalam, ze mdlosci mnie odpuszcza, ale neisety, jesczce ta wrazliwosc na zapachy...
Powiedzcie mi czy ktoras z was jest juz na chorobowym czy jakos dajecie rade chodzic do pracy???

DziewcZyny!
Jestem w 6 tygodniu ciazy, okropnie mecza mnie mdlosci, wstaje ubieram sie do pracy i wracam do domu nie dam rady dojechac tym bardziej ze mam do pracy 30 km i jezdze pociagiem....myslalam, ze mdlosci mnie odpuszcza, ale neisety, jesczce ta wrazliwosc na zapachy...
Powiedzcie mi czy ktoras z was jest juz na chorobowym czy jakos dajecie rade chodzic do pracy???
Magdzik my jesteśmy lipcowe mamy , ale dzieciaczków urodzonych w lipcu 2017 [emoji16] wszystkie juz dawno tulimy nasze szkraby, powinnaś chyba dołączyć do mam lipcowych2018 [emoji4]

A mdłości przejdą ,zawsze możesz iść ba zwolnienie, jeśli nie dajesz rady [emoji4]

Witam porannie,

Wczoraj w biegu byłam, i nie miałam kiedy tu zajrzeć w trakcie dnia, a jak Was czytać zaczęłam (nadrabiać to usnelam [emoji55]).
Coś słaba dzisiaj wstałam, mam nadzieję, że w trakcie dnia mi minie.

Aha, Aniek - dziękuję [emoji8][emoji8]. Wizyta u endokrynologa w porządku. W naszym laboratorium nie mają norm niemowlęcych. Także wynik, który miała podwyższony klasyfikowal się prawie w środkowej skali niemowlęcej. Pani dr zbadała, sprawdziła wszystkie wyniki, przeprowadziła wywiad i... Mamy sie cycac i rosnąć na zdrowie. Taka natura moich dzieci, że nie należą do malutkich (po tatusiu). A ja z pewnością nie zrobię jej krzywdy cycem, nawet jeżeli będzie się go domagała co 1h. Także żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono.
*Aniek mała ma już 8,5 kg [emoji6] (Jagoda w tym czasie miała 9,3 kg).
Zakupy udane.

Pumelova - ohhh, no to uff z wczasowiczami. Dużo zdrówka dla nich!

Aniek - im później ząbki tym lepiej. Pewnie lada dzień się pokażą. Może zdazyc się tak, że będzie ich szło po kilka na raz, a to będzie bolało.
Martwi mnie ten Twój spadek emocjonalny . Leki przy kp chyba się wykluczają. Ale może przyjaciółko i czekoladoterapia coś zadziała? Może jakiś wyjazd? Wiem, że przy szkolniaku ciężko, ale może zrobicie sobie długi weekend, basen, spa?

Emol - śliczny kocyk. Ma mama talent w rękach. Współczuję bardzo tego mandatu.

Ola - gratulujemy ząbka. Podejdź z ta wysypka Kuby do dermatologa. Moje dziewczyny też takie zmiany mają. Jaga ma AZS, Kalinka LZS. Wygląda to bardzo podobnie.

Karuzela - o kurcze . Współczuję problemów z siusiakiem. Podejście lekarza w tym temacie fatalne.
Kurcze, macie się z tą rehabilitacja

Mamusia Muminka - gratuluję windy. I super z tym sylwestrem - jest trochę czasu, to doogarniacie temat [emoji6]

Kylesa - piątka, z tym ogarnianiem forum [emoji23]. Gratuluję raz jeszcze 4 miesiąca.

reklama
Dziękuję Wam za info o szczepionkach :blink:

A co do Botoksu to faktycznie nawet nie wiedziałam, że to nie jest komedia:-p

Mojej koleżanki córa miała zęby po roku, ale nie ma w tym nic złego. Ja chyba u L wczoraj zauważyłam2 kreski na dole, no ciekawe czy razem wyjdą, ale był mega marudny popołudniu.

Właśnie omawialiśmy z mężem możliwość jechania na kwietniowe wesele do bliskiej koleżanki i odziwi mąż zaproponował, że On pojedzie autem! W życiu tak nie zrobił, pierwszy był zawsze do picia i ostatni do wożenia! Ale może to dlatego, że w sumie On tam nikogo nie będzie znał i że to daleko, dla mnie baja :-D

Ola też mi to wygląda na alergię na pampka, polecam krem specjalny emolium. Trzeba będzie trochę poczekać aż to zejdzie.

No spaliśmy 23- 7 , pogoda cacy więc może do dziadków skoczę z bobami. Miłego dnia!

Do góry