reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia Szymek od kilku dni spi pod kolderka i czasami sie odkopuje ale nie nakrywa sie.

Aga km u nas tez spiworki sie nie sprawdzily. Jeden tylko z rekawkami ale on jest cienki jak pajacyk.

Abed, Aniek najlepszego na 4 mce [emoji8]

My jeszcze nie pobieralismy krwi,tylko w szpitalu na grupe krwi, dopiero jak zaczniemy podawac cos z glutenem to musimy zrobic na celiakie. Ale to musimy pojechac 70km bo u nas nie robia.

Joldzi u mnie tez zasypia przy karmieniu i klade do lozeczka. Chociaz wczesniej byl z tym problem.
Na noc tez tak spi,chyba ze jest za dlugo przetrzymany to ma problem z zasnieciem.

Kasia 831 moze za wczesnie Wam zasypia.
Mi kilka razy Szymek zasnal o 20 i pozniej po przebudzeniu nie mogl usnac. A jak zasnie ok.21 to spi czasami do 3 czasami do 5.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny, niestety nie wyrabiam czasowo z czytaniem postów. Byłoby około 20 stron do nadrobienia a nie chce mi się już tylu czytać bo i tak nie pamiętam o czym było... papka z mózgu już taka, że szkoda gadać.

W czwartek skończyliśmy 4 miesiące:)
U nas z usypianiem nie ma jakichś większych problemów, ale to pewnie dlatego, że zawsze rutynowo krok po kroku zasypianie po kąpieli i karmieniu. Wiktor trochę ostatnio markotny i widzę już dwa białe punkciki na dolnych dziaselkach... czyżby szły ząbki?
I wczoraj byliśmy na spotkaniu u znajomych w większym gronie. W końcu jakaś odskocznia i człowiek w swoim żywiole;) a mały zadowolony bo każdy się nim interesował.

I na koniec historia mojego męża, który był na spotkaniu z pracy i koleżanka się pyta jak tam synek ? A mój mąż na to, że dobrze bo teraz już cała noc przesypia i początki ogólnie ciężkie a koleżanka odpowiedziała: " dokładnie wiem co czuliście, sama teraz mam szczeniaczka...." :) mąż prawie padł jak to usłyszał:)
Ciekawa jestem czy też karmi co 2-3h w nocy szczeniaczka piersią i musi lulać do snu i zmieniać pieluszki ;)
Do miłośników zwierząt- sama uwielbiam psy i też wychowywalam psa od małego, ale nie widzę tu porównania do wymagań w przypadku dziecka.

Pisalyscie, że Wasze maluszki nie chcą leżeć na brzuchu, Iga prawie cały dzień się tak bawi bo na plecach mało chce leżeć.

Aniek, Abed najlepszego dla maluszków :*

Iga też zasypia najczęściej przy piersi a później ją odkładam do łóżeczka, chociaż ostatnio parę dni zasypia w lozeczku ale tylko na brzuchu. Najpierw czytam bajkę później kąpiel i cyc.
Śpi pod kocykiem bo mamy ciepło w sypialni.

Mamusia mój mąż też kiedyś porównywal psa do dziecka ale teraz stwierdził że z dzieckiem więcej do zrobienia jest ;)
Mogą to już być ząbki :)

Ja wczoraj zrobiłam ciasto marchewkowe z przepisu co Pumelova tutaj dała, polecam pyszne :D byli rodzice z siostrą ale Iga nie była gościnna bo marudziła.ona wlasnoe taka jest do południa fajnie się bawi śmieje a później już więcej marudzi... Dzisiaj była u drugich dziadków a my z mężem skoczylismy na saunę :) jutro mąż ma wolne za wczorajsze święto to ja mam zamiar jechać do mopsu bo nie wiem co za dokumenty potrzebuje do tego becikowego bo na ich stronie są tylko zalecenia dla tych co składali do końca października a później nic...

Też kiedyś marzyłam o domu ale teraz wystarczą mi te 3 pokoje co mamy i działkę na lato i tyle :) no chyba, że stać by mnie było na sprzątaczke i ogrodnika to tak :p

Psa można porównać do dziecka, ale podobno do takiego ok. 3 letniego.
Ewella mój śpi na brzuchu, jak tak wygodnie to niech śpi. Mój wcześniej nie lubił na plecach leżeć, teraz mu to nie przeszkadza. :)

Artur zjadł dzisiaj pierwszy raz dynię. Zjadł 5 lyzeczek :)był na początku zaskoczony, a potem zadowolony.

Dzisiaj się uczyłam. Eh. No nic, trochę powtorzylam materiału a chłopaki byli u teścia.
Jutro mąż jedzie na 16 do pracy więc wyjdzie z małym na spacer a ja uszyje kocyk :) z ecru piorek i grafitowego minky

Aniek, abed najlepszego dla dzieciaczków :*

Moja też śpi pod kołderką, ale ja ją ubieram na noc w samego bodziaka. Problem z rozkopywaniem się skończył, od kiedy śpi na boku, czyli od tygodnia :)

Ja tam nic nie mam do imienia Józek, najważniejsze żeby rodzicom się podobało. Mnie rozbroiła babcia, swoim podejściem :D

Emol my już próbowaliśmy marchewkę i marchewkę z ziemniaczkami. Już nie wypluwa jedzenia, tak jej smakuje, że aż się trzęsie. Zjadła, by jakby mogła cały słoiczek, ale jej oczywiście tyle nie daje. Daje jej tak około 5 łyżeczek. Dynie będziemy próbować za 3 dni :D

Hej dziewczyny,
U mnie też rytuały wprowadzone,nie mamy chaosu...też jest kąpiel,karmienie,usypianie.I też od 2 miesięcy zostawiam ją w łóżeczku,daje smoka,pocaluje w czółko i wychodzę i może mi się udało tak z kilka razy że pomarudziła i usnęła.Ale większość czasu to jest RYK,chodzę do niej co minutę,daje smoka a ona się drze i drze...Liluli może masz rację...od urodzenia usypia dopiero koło 22,my chcieliśmy ją przestawić na ok 20 żeby mieć czasu troszkę dla siebie nawzajem bo coś się u nas sypie odkąd dziecko się pojawiło:( no ale chyba gdz 20 nie przejdzie:( tylko nie mogę zrozumieć jednego-ta histeria zaczyna się ot tak koło 20.30,nagle,niespodziewanie.Nigdy na siłę jej nie usypiamy tylko jak widzimy że jest mega zmęczona a ona wtedy wpada w szał.Wczoraj oglądaliśmy master chefa, leżała z nami grzecznie na łóżku,widzę koło 21 że padnięta jest ale jeszcze jej nie brałam do łóżeczka.A ona nagle zaczyna tak strasznie ryczeć i być niespokojna,rzucać się.
Z miłych rzeczy to byliśmy wczoraj w hinduskiej restauracji i ...uwielbiam:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Najlepszego na rozpoczęcie 5 miesiąca dla maluszków :-) :)

Emol- mi pediatra mówiła, żeby dawać "jedną potrawę" około 4-5 dni, ja zmieniam trochę częściej, Asia jadła już marchewkę, dynię, brokuła, i dwie różne zupki, trochę banana, wczoraj nawet buraczka który bardzo jej smakował i zaczęła płakać jak jej przestałam dawać. Ja jej daję tyle ile chce- obecnie zupka/warzywo zastępuje całkowicie jeden posiłek mleczny, czyli koło południa daję jej cały słoiczek 125 g tego co akrat kupię, dziś np na obiad ma zupkę marchewkową z ryżem, ale ona lubi jeść więc podejrzewam, że też cały słoiczek zje, Lekarz mówiła żebym dawała jej już owoce, ale poczekam jeszcze trochę, w piątek będzie drugi tydzień odkąd je warzywa więc może wtedy pieczone jabłuszko jej dam, narazie (odpukać) nie miała żadnych wysypek. :-) :)

Kasia831- co smacznego zjadłaś?;)

My dziś się wybieramy z mężem do kina wieczorem,:tak: Asia zostaje z babcią- niech się troszkę nacieszy :) ja uważam, że dziecko musi się powoli przyzwyczajać, że rodziców nie ma 24 godziny na dobę bo przecież kiedyś też będę do pracy szła i będzie większy szok. będę ją przyzwyczajać powolutku. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko więc nie będę rezygnować ze wszystkiego mimo iż kocham ją najbardziej na świecie. Nie chce jej w pełni od siebie uzależniać, niech wie że ma też babcię :)

reklama
Liluli chyba też spróbuję kolderka. Zwłaszcza że dziś się wykopal że spiworka i był zimny jak lód.
Mamusia_muminka bo człowiek który nie ma dziecka nigdy nie zrozumie rodzica. Wiem po sobie jak bardzo przestawil mi się mózg odkąd jestem mamą.
Emol 5 łyżeczek to sporo na pierwszy raz. Sama robiłaś czy że słoiczka?
Noc dziwna dziś Grześ się budzi co 2-3 godziny od 22 do 9 na jedzenie, ale to taki był głodny że szok. Jak mi się do szyi przyssal to malinke zrobił. Za to o 9.25 się obudziłam, przekrecam się na bok, a tam uśmiech od ucha do ucha przy samym moim nosie, choć położyłam go pół metra dalej.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry