reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

No dobra, dziś było lepiej w nocy niż wczoraj, ale nie obyło się bez trzech pobudek...
L kończy dziś16 tyg i waży 7 kg, teraz śpi. Zauważyłam, że budzi go ręka tzn zawsze gdy podchodzę zżera swoją pięść i gdy śpimy często słyszymy, że ją zjada ... Głupol. Leje więc siedzimy w domu, ojciec pewnie wpadnie, a jutro do neurologa mamy wycieczkę.
Aaa i jeszcze a propos wieczornego bajlando L z usypianiem, spał do tej pory na klinie i dziś mu zamieniłam na normalną poduszkę, zobaczymy czy to coś zmieni.

reklama
Chybra ja mojej dziś na noc dałam coś takiego:
1510575368-222834f6fc611f2a-aaaaaa.jpeg

Bo ją budzą latające ręce i głowa..i oczywiście po bojach z uśnięciem spała mi od 21.30 do 4 rano! Ona musi mieć blokadę jakąś.Kiedyś oczywiście próbowałam ją otulać tak jak niektóre z Was to robiły ale ona się nie dawała...może teraz byłaby spokojniejsza.Okrywam Emilke kołderką ale przytrzymuje ją przewijak także nie ma możliwości zaciągnąć jej na głowę bo przewijak ciężki.Kupiłam go na standardowe łóżeczko ale dostaliśmy większe więc okazał się za mały i leży sobie tak:
1510575760-f687f7a5350c6121-aaaaaa.jpeg

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella- znowu przybijam Ci 5 [emoji23] Kuba odkąd nauczył sie przewracać tez woli na brzuchu niz na plecach :D

I znowu- so południa super dziecko, po południu marudzi! Syndrom dzieci z 8 lipca? [emoji23]

Moj Kuba ma za soba juz marchewkę, ziemniaka i brokuła. Ma jeszcze ten odruch wypluwania, ale i tak kilka łyżeczek wciągnął :) jutro ziemniak+brokuł [emoji1305] a pojutrze dynia :D

Ja te warzywka dawałam po 1 dniu. Marchewkę 2. Bo szczerze - nie spotkałam sie z tym, zeby ktos miał alergie na marchewkę, brokuły albo ziemniaki...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola W haha dobrze powiedziane, syndrom dzieci 8 lipca, Iga też rano super grzeczna s popołudniu płacz maruda itp... ;) ale dzisisj zmiana pogody i od rana marudziła trochę :p

Byłam w mopsie, mało ludzi było więc szybko się wszystkiego dowiedziałam co potrzebuje do tego becikowego.
Iga w nocy o 4 się obudziła i później zamiast spać to godzinę rozmawiała, ale spała do 9.20 :) nie chce dzisiaj w ogóle jeść co ją przystawiam to chwilę je(3min) i koniec, pewnie zaś wieczorem będzie nadrabiać i jeść godzinę :p
Deszczowo więc siedzimy w domu, o 16 mam masaż :D

Miłego popołudnia :)

Ola w ja też w życiu nie słyszałam żeby ktoś miał alergię na marchewkę a co więcej to najczęściej dawane warzywko niemowlakom jako pierwsze, a wczoraj przeczytałam że Marchew należy do najczęściej alergizujących jarzyn. W żyyciu nie słyszałam żeby ktoś był uczulony [emoji848]

Której firmy słoiczki są najlepsze? Czy każde są dobre?

U nas dzisiaj jakaś słaba noc, Hania nie mogła zasnąć, o 4 po karmieniu zasnęła od razu ale po chwili się obudziła i dłuugo nie mogła zasnąć aż musiałam ją wziąć do siebie.

Kasia fajny patent z tym przewijakiem. Ja marzę o kołderce dla małej ale boje się że się nakryje.

Pumelova poważnie? :D Wow

Tzn dziewczyny, zeby nie było - ja bie krytykuje podawania czegos dluzej. Jestem za. Ja po prostu do pewnych produktów nie przywiązuje takiej wagi, bo -jak pisałam - nie spotkałam sie nogdy z alergia na ziemniaki np. Przy innych produktach bede stosować metodę podawania kilku dni :)

Moim Zdaniem najlepsze sa humany. Przynajmniej marchewka (widziałam w składzie tylko marchewkę i wode). A np bobovita miała cos tam jeszcze

Slyszlaam, ze hipp tez ma dobry skład. Ale nie wiem, nie sprawdzałam

Ola ponoc marchewka teraz uczula mocno.
My na razie tylko lizemy i padjadamy dziadkowi jak je owocki.
A jak sadzacie dzieciaki do tego jedzenia, skoro same nie siedzą?
Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

ja składałam wniosek o becikowe tydzień temu, dziś dostałam odpowiedź że mi przyznali, :)

Misia ja ja sadzam w leżaczku bujaczku. na pół leżąco je:-D

reklama
Marchewkę podawałam 2 albo 3 dni.
Owoców nie daje na razie, bo chce przyzwyczaić do warzyw. Ale pewnie niedługo zaczniemy ;D

Moj „siedzi” w leżaczku :)

Do góry