reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ola W ciasto z jabłkami :)

Załączniki

• Screenshot_20171028-121842.png
    Screenshot_20171028-121842.png
    106 KB · Wyświetleń: 144
Jenny - ja całe życie byłam wychowywana w domu. Dla mnie blok (wieżowiec) to była zmiana na wow (w sensie, że nie trzeba było do pieca zaglądać i mniejszy rejon do sprzątania). Mój mąż natomiast był blokowy, więc jak mieszkaliśmy jeszcze u moich rodziców to zasmakowal w życiu wokół domku i w przestrzeni wewnątrz. No i w końcu udało nam się dopiac własny (jeszcze nie na 100%, ale już jest ok) [emoji3].

Ewella - popatrz na ten przepis na MW i następnym razem zrób z kaszą manna [emoji6]. Też uwielbiam tą szarlotke, a najlepiej smakuje na następny dzień (1 dnia na gorąco z lodami też jest meeeega).

Kylesa - jak już nabiał możesz jeść to extra [emoji3]! U Ciebie dieta mogła dodatkowo osłabić, choć i ciazowe klimaty też nieźle dały nam w kość (włosy).
Przykre, że nie możecie liczyć na pomoc bliskich - na pocieszenie powiem Ci, że i my takiej pomocy nie mamy... No poza moją babcia (80 lat), która zadeklarowała się, że jak będę musiała wrócić do pracy, to ona Kalina się zajmie co by do żłobka jej jeszcze nie pchać. Ale boję sie z tej pomocy skorzystać, bo babcia coraz częściej uskarza się na zdrowie.

Agniesiam - racja z tymi nauczycielami, choć w każdej placówce znajdzie się jedna (bądź więcej) czarna owca [emoji6]. Tak jest wszędzie.

A my dzisiaj gości mieliśmy, stąd dopiero co usnelysmy. Ciekawe do której Młoda pospi.

Agniesia86 też już mojej nie chwalę bo 2 dni było super a dziś i wczoraj znów pobudka o 2 a jeszcze o 23 podawałam smoka eh.

Aga k m.[emoji7][emoji7][emoji7] napisałam Ci na priv:p

Ewella wyszło?[emoji16]
Chyba wyszło:D
W połowie sprzątania stwierdziłam że to on był ba wakacjach a ja nosiłam szefowa na rękach i zaprzestalam porządków na odkurzaniu:p
No ciekawa jestem czy od dziś Agatka będzie chodziła spać godzinę wcześniej?!

Moja sama z siebie p4zestala robić lodke. Teraz jej się to nie zdarza a sama ostatnio pisałam że tak robi.

Kasia832 też lubię marchewkowe, zawsze wychodzi i wszyscy lubią. Ale dawno nie robiłam:p

Kylesa nie przejmuj się mama:* moja dopiero pierwszy raz została z młoda sama w czwartek:p bo się bała wcześniej. Ale my i tak wracamy o 20 do domu bo musimy ćwiczyć wieczorem więc..
Nic się nie stało, po prostu zaczęła rodzic:D byla u mnie na kawie 2 dni wcześniej bo się dowiedziałam że w ciąży jest[emoji23]
Blw - podoba mi się pomysl, będę próbować ale z papek nie zrezygnuje :-)

Jenny zdrówka!! No zazdroszczę mu, opalony przyjechal i zadowolony :-)
W marcu się wybieramy gdzieś w ciepłe miejsce [emoji7]
Kiedyś było inaczej, babcię się wprowadzały do świeżo upieczonych rodziców.. ja sobie tego nie wyobrazam. Wolę nie mieć wolnego wieczoru niż żeby mi się mama krecilaw domu cały czas - obie byśmy się z tym źle czuly. Super jak.mnie odwiedza ale nie całą dobe[emoji23]
Orkan grzegorz[emoji106]

Kasia831 przeziębiona jest, katar kaszel:-)
Nie rozwija jej się bardziej infekcja dzięki Wit c

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jenny, tak, na razie mniej, tfutfu. W zeszycie roku wykorzystałam limit zwolnien na dziecko [emoji41] bo ciągle zapalenie oskrzeli a teraz nawet jak ma katar to nie idzie dalej...

Jenny moja mama "za stara" a Twoja imprezuje B-) - zawsze coś hihi... Ech no trzeba sobie radzić, może jak boby podrosną to czasem zostaną u dziadków a my do kina pójdziemy...

Szymon się obudził o 6.30 bo zawsze ok 7.30 wstaje... Hmmm może jeszcze zaśnie. Zaraz zobaczymy

Agniesia, też racja oczywiście. Ja trochę uogólniam bo niestety wielu jest kiepskich nauczycieli. Praca jest nie szanowana i mało płatna, stąd często nauczycielami zostają nie ci, którzy mają powołanie do uczenia, tylko ci, którzy nie dostali lepszej pracy.
A co do krytykowania nauczycieli przy dzieciach to masz absolutną rację! Masakra.

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

O matko jak wieje! Spać przez to nie mogę. Sprawdzam co jakiś czas czy jakieś drzewo nie zwalilo sie w pobliżu (Ksawery z częścią jednego dość starego drzewa całkiem lekko sobie poradził ). Naprzeciwko domu mamy mały lasek, wiec strach jest.

Jenny a jak u Ciebie wichurowa sytuacja? Ostatnio mówiłam mężowi o Twojej historii przy Ksawerym, i zainwestujemy w agregat, bo też wszystko na prąd mamy.

Pumelova - odpisałam [emoji4].
Zdrówka dla Agatki!
Zazdroszczę mezowemu [emoji3].
My chyba w maju polecimy na 2 rodzinki do Barcelony (Panowie i starsze panny na F1, a mamuśki + Kalina plazing i zwiedzanie).

Ola - u Was oprócz ćwiczeń nastawienie się zmieniło, a to też praca nad sobą [emoji4]

Młoda jeszcze śpi. W nocy się obudziła przed 3:00, i teraz pytanie czy nowego czy starego czasu [emoji23].

Aga Twoja babcia jest miszczem! 80 lat i ma chęci. Podziwiam i uwielbiam! [emoji8]

No niestety wszyscy się obudziliśmy i już zero spania... Co za głupoty ta zmiana czasu... Grrr

Pumelova zdrówka dla Agatki!

To dobrze że zdazylyscie się spotkac z kumpela zanim urodziła [emoji3]

Jak orkan? W Gdańsku trochę wczoraj wiało bardziej niż zwykle. No i ciągle leje...

No ja też myślę o blw ale też raczej papki będą podstawą. No chyba że się całkiem przekonam [emoji3] muszę się do tego przygotować.

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa babcie z reguły nie są pierwszej młodości. Więc argument ze za stara nie trafiony, bo będzie coraz starsza. I w ogóle ograniczy kontakty z wnukami? Ja jednak bym z nią pogadala, że wnuczek jak będzie trochę większy to chce mieć babcie, do której może przyjść, pogadac, a nie taka z którą nie miał kontaktów i czuję się u niej niemilowidziany, bo jest dzieckiem. Ile twoja mama ma lat? 55?60? Moja teściowa ma 56 i ciągle chce z nim spędzać czas, musiała kilka razy z nim na 1-2h zostać więc musiałam powiedzieć jak mm zrobić, jak zapiac pampersa. Ale się nauczyła i się nie boi.

Pumelova ja również z mama mogę się widzieć kilka razy w tygodniu ale codziennie 24h nie dałoby rady. :) jeszcze 3 lata temu jak z nią mieszkałam to ciągle się klocilysmy. Nam na zdrowie to wyszło.
Co do opieki nad dzieckiem o mojej mamie nie mówię ze się boi czy coś. Bo ma dopiero 42 lata i 14 lat temu urodziła dziecko więc nie jakoś dawno. Jak lezalam w szpitalu a Artur zaczął dlawic się wodami plodowymi to od razu przerzucila, poklepala. Mówiła ze się bała ale Artur 2x cięższy niż jak ja się urodzilam i 10 cm dłuższy więc dla niej to kawał bobasa już był :)

Hej...

Moje dziewczyny wstaly po 5 nowego czasu....mamy juz trochę niezielie za sobą.

Aga km...u nas " Grzegorz" szaleje na całego. Prądu juz w międzyczasie nie było ok godziny. Na szczęście zdążyłam jak włączyli podnieść rolety bo cześć mamy elektrycznych i zagotować wodę. ..wiec śniadanie ogarniemy. ..a co będzie dalej to zobaczymy. Do tego ulewa masakryczna. Jest fatalnie. ..dobrze ze dziś nie 1 listopada. ..z tym agregatem to musimy na poważnie podejść do tematu. Najlepsze ze malutka za chwilę pójdzie spać. .a przed nami cały dzień ...bo starsza raczej spać nie zamierza. ..

Wszytkim życzymy miłej niedzieli :)

reklama
hejka
tak Ola W to ten masaz na yt widzialam-jest filmik ale trwa to 17min nie wiem czy moj dziec tyle wytrzyma no-i zebym-mu krzywdy nie zrobila [emoji17]
Agniesia tez popieram-to co piszesz rodzice niestety teraz sa tez gorsi niz kiedys teraz wszystko to wina nauczyciela a dzicko jest super cacay ja jak wracalam-ze szkoly i mowilam-ze-mi baba wstawila 2 to opierdziel dostalam-ze mowi baba i ze to Pani nauczycielka-i pewnie umialam tylko ma 2 nie bylo zmiluj sie a teraz mamusia powie tak glupia baba jak to 2 nie przejmuj sie ona pewnie wiem-mniej niz ty, a zeby nie bylo nie jestm nauczycielem-i nie mam-zadnego w rodzinie to moje obserwacje a jak sie dzieci odzywaja do nauczycieli to juz masakra rece opadaj niejednokrotnie bylam-swiadkiem i to jako-rodzic ostro reagowalam-w obronie i zwracal-uwage bo oni poprostu juz nic nie moga.
ale nie mowie ze bywaja tez tacy co sie nie nadaja.
Agniesia racaja z ta pielegnacja jak.ogladnelam.jeden filmik na yt z rozbieraniem to mysle sobie kurde noc mnie zastanie.zanim.go ogarne [emoji23][emoji23]
Aga u nas tez wieje na maxa a ja za to mialam dzis dwie pobudki o 2 i w nocy zaczelam.zastanawiac sie co tal czesto sie budzi kurde [emoji23]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry