reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, ktore byly u neurologa? Bralyscie jakas dokumentacje np. wypis ze szpitala czy karte ciazy? Interesuje go przebieg ciazy czy ocenia tylko na podstawie badania dziecka?

reklama
Agniesia na pewno :) mysle, ze to proste przy 2 dziecku [emoji23] mi fizjo powiedziała „pani jest za delikatna. Ja bym go mocniej złapała”. I rozminęłaby z koleżanka i miała dokładnie to samo... zreszta sama po sobie widze, ze teraz jak juz lepiej trzyma głowę to ja sie czuje pewniej i manewruje nim mniej delikatnie niz dotychczas [emoji23]

Ewella- dzięki! :*

Pumelova masz przepis na marchewkowe, ktore zawsze wychodzi? :D chetnie przytule [emoji23]

Co do pomocy i opieki mam mam tak samo Pumelova. Ostatnio moja teściowa zadzwoniła z pyt czy chce isc na grób do taty, bo ona moze zostac z Kuba. Myslalam, ze jej parsknę śmiechem do słuchawki [emoji23] zacznijmy od tego, ze jesli w ogole chciałabym któregoś pięknego dnia zostawić z kimś Kubę go raczej zeby isc na imprezę, a nie cmentarz [emoji23]

Aga-masz racje :) z tym chyba było u mnie najtrudniej. Ale potem uświadomiłam sobie, ze mogło mnie tu nie byc teraz. Sa pewne rzeczy, których sobie nie wybaczę (odtatnio tez chyba lekarzom, chociaz jestem im mega wdzięczna, ale wydaje mi sie, ze troche za bardzo przyspieszali), ale to bede sobie przepracowywać ma spokojnie. Sama, a nie jak mały jest obok. On potrzebuje radosnej mamy, ktora w niego wierzy, a nie doszukuje sie kolejnych nieprawidłowości. Ale nie oszukujmy sie- lekarze tez mnie niezłe nastraszyli ta asymetria nie mowiac, ze ona moze byc fizjologiczna...

Ja tez jestem za blw, ale najpierw musze zagłębić sie w temat :D No i tez jednak zaczne od papek, bo wydaje mi sie ryzykowne przejście. Płynnej konsystencji na twardsza od razu. Tzn ja die bede troche stresować pewnie. Zobaczymy :)

Agniesia ja brałam
Cała dokumentacje. Ale moj neurolog koniwal :) nastepnego mam 2 listopada. Ale uwazam, ze trzeba wszystko wziac i mowic.

Dobry neurolog (zreszta nie tylko neurolog) powinien przejrzeć karte wypisowa dziecka, zapytac o przebieg ciazy i porodu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Maziajka nie możesz spać do kwietnia, a Święta zapomniałaś? Będzie przecież super: Prezenty (trzeba wszystkim kupić), jedzonko (trzeba wszystko przygotować) [emoji14]
Kylesa super z takim żłobkiem przy silce, rewelacyjny pomysł. Ja do swojej to nawet nie wejdę z małym bo trzeba po schodach :/
Aga_k_m pamięć masz rewelacyjna mieszkamy z rodzicami moimi. A teściowa mimo że mieszka daleko i ma 72 lata to by się Grzesiem zajęła bez problemu. Na miejscu ma wnuki 11, 6 i 3 latka i od niemowlaka u niej siedzą. Teść ma 77 i on woli już takie chodzące :)
Chybra wczoraj właśnie stwierdziłam że muszę ściągnąć Thora. Wolę jak rodzice siedzą z małym iść na siłkę, bo nie potrafię się zmobilizować do ćwiczenia w domu.
Jak tam cyklon?

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga noo Twoja Babcia wymiata! [emoji7]
Chybra udanego seansu! I nie stresuj się, na pewno będzie ok!
Nie wiem kiedy my gdzieś wyjdziemy bez dzieci B-) tak naprawdę to od kiedy jest Maja ja bardzo ograniczyłam wyjścia bo najczęściej po prostu Krzychu z nią zostawał. A teraz to już w ogóle. Może jak w ciągu dnia dzieci będą w przedszkolu i żłobku to będziemy chodzić do kina [emoji3][emoji23]
Zeszły sylwester spędziliśmy w kinie na filmie a potem w domu bo kasy nie było na imprezy. Teraz na bank w domu. Ale będzie i tak miło [emoji3]

Aga super ze masz plany Woodstockowe[emoji3] !!!

Monti bardzo mi przykro...każdy ma swoją historię... Ja ze swojego punktu widzenia cieszę się że nie mam kontaktu z teściową bo jest alkoholiczką. A w poprzednim związku właśnie matka chłopaka strasznie mieszała w związku. Więc dla mnie lepiej nie mieć niż mieć problem.
Ale rodzice są i bardzo ich kocham. Tylko szkoda że są tacy mało serdeczni. Tak czy siak wiele nam pomogli bo gdybym zrezygnowala z pracy to byśmy głodowali, więc jestem im wdzięczna. Tylko że to nie z ich potrzeb wynikało a z konieczności. Ale na to wpływu nie mam...
Nooo a włosy okropnie wypadają... Ciekawa jestem czy nie będę musiała obciąć na krótko bo wszędzie pełno kudłów...

Agniesia weź wszystkie dokumenty jakie masz bo neurolog musi się oprzeć na jakichś danych.

Hue hue Ola dooobreee z tym wyjściem na cmentarz B-) no ale z drugiej strony teraz pogoda jest słaba i może chciała Ci szczerze pomoc? [emoji3]

Napisane na Redmi Note 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Misia przypomnij mi, ty w promie cwiczysz, co nie? Mi się ten pure nie podoba, lepszy był na samej górze, wszystko na 1 piętrze.
Cyklon spoko gdyby nie to ze ja w ten wiatr wracam do domu komunikacja. Pizdzi strasznie. (aby chłopaki byli mobilni zostawiam im samochód)

Cycki pełne, ale wytule mojego Pyszczoszka. Nie widziałam od 6.35-18. I tęsknię strasznie tak po całym dniu.
W szkole zzaczely się kolokwia, więc już wieczory powoli wolne weekendy od szkoły poświęcam na uczenie się, więc raczej nie ma możliwości wyjścia.

Monti przykro mi…ja kocham swoich rodziców nad życie i nie wyobrażam sobie jakby ich nie było. Mój jednak nie utrzymuje ze swoimi kontaktu. Zdrowszy przez to jest. Na początku byłam tego przeciwnikiem, bo ja z tych rodzinnych jestem, ale po pewnej sytuacji, jak kazali mu wyp… stwierdziłam, że ma rację. Ja bym nie chciała, żeby moje dziecko miało styczność z taką babcią czy dziadkiem.

Aga to pozazdrościć takiej babciJ moja czasami zostawi coś na piecu i idzie sobie. Kilka razy dom by schajcyła :p ale grządki muszą być, kopaczka jej nie straszna:yes:

Misia ja już się też świąt nie mogę doczekać. Uwielbiam Boże Narodzenie. Chociaż to już nie ma takiej magii, jak wtedy kiedy było się dzieckiem. Podobno jednak zmienia się to jak się ma własne dzieci, znowu większa jest radość. Ciekawe czy to prawda? Może pierwszy raz nie będą mnie razić kolędy w listopadzie :)

Emol masz teściową w wieku mojej mamy:)

Chybra jak film?

U mnie też pizga za oknem jak w kieleckim :( miałam do smyka się wybrać ze względu na promocję 3 w cenie 2, ale sobie podarowałam.

A dokumenty już przygotowane na jutro:)

Agusiam a twój mąż jest jedynakiem, czy ma rodzeństwo? Jeśli tak to również nie mają kontaktu a rodzicami czy może kogoś faworyzuja z dzieci. To jest mega przykre, jak można tak do swojego dziecka. :/
A co do świąt 2 lata temu teść mówił aby ktoś w końcu dziecko zrobił bo to nie takie same święta. W następne ja byłam w ciąży. A w te jest już Artur i bratowa męża w ciąży. :) jeszcze została siostra męża. :)

Emol siostra jego mieszka za granicą, ale ona właśnie kochana córeczka rodziców. Ona zawsze staje za rodzicami. A rodzice powiedzieli mu, żeby wyp..., dlatego że nie poszliśmy na jej wesele. Nie ważne, że ja byłam w 9 miesiącu ciąży i były problemy z wagą małej. Miał mnie zostawić samą i jechać 100 km na wesele. Teraz są akcje, że wnuczki jeszcze nie widzieli. Nagle się zainteresowali.

Hej dziewczyny!
Mam nadzieje ze mnie nie wykluczycie z forum. Zadko sie udzielam i czytam. Dwojka maluchow na glowie, spory dom, maz ma firme i starszak poszedl do przedszkola. Przynosi nam wszystkie wiusy(on wysoko odrazu goraczkuje). Liwia lapie od niego i mamy co dwa tygodnie szpital domowy. Tragedia. Zapalenie uszu starszak mial, liwia od dzis katar. Szajba. Kiedy moge to odpoczywam i jakos na forum mi ciezko wygospodarowac czas. Mam nadzieje ze wszysko u Was dobrze. Liwia 6 listopada bedzie miala 4 miesiace. Oliwier 14 wrzesnia mial 4 latka.liwia nie byla
Jeszcze zaszczepiona poza tym co bylo w szpitalu niestety. Celowo odwlekalam troche szczepienue ale teraz juz bysmy chcieli ruszyc z szczepionka, ale oni ciagle chorzy!:( Sciskam Was mocno z nadzieja na powrot w aktywnej formie do forum.

reklama
Emol tak do Promenady chodzę, też wolałam poprzednia siłkę, ale jest jej kilka plusów - dużo fajniejsze obsługa, wcześniej tylko takie dziunie w obcasach latały i mnie draznily jak zipialam ma bieżni, dużo mniej ludzi przez długa promocje w mcfit.
Agniesiam pierwsze święta naszych babli będą super przynajmniej dla nas, już słyszę te ochy i achy na widok choinki :) uwielbiam jak się Grześ czymś zachwyca. Byłam w smyku ale poza tym że ludzi kupa że względu na promocję to nic ciekawego nie było.
Katja masakra z tymi chorobskami, oby do mrozów. Dużo dla was zdrowia.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry