reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzień dobry!

Emol nie robiłam masażu bo czytałam że nie powinnam masować, lekko glaskam. Ale jest mniej twarda w środku ale mniej boli. Musze ja dziś przystawic jakoś inaczej. Ten cały zastój mi się zrobił dlatego że zachciało mi się karmić na lezaco a nigdy tego nie robie:/ musiało mnie coś przygniatac i zostalo.

Kasis831 super że tyle będziesz w Polsce:-)) szkoda że bez Twojego faceta, ale dobrze że chociaż na święta przyjedzie. Oj będzie tęsknił;-)

Mojej jak już pisałam nie zmieniam w nocy bo afere robi taka że cały dom się budzi :D nie przeszkadza jej pełna, chyba że ma full of kupa to wtedy czasem zmieniam jak.slyszalam że cisla i że może być pełna.

Karuzela współczuję tego niespania. Ja za to się kapie pod prysznicem z wózkiem w lazience[emoji106] ale przynajmniej nie płacze jak wszędzie ze mną chodzi[emoji16]

Ola W gratulacje[emoji122][emoji122][emoji122] po co ktoś by brał taka oslonke hmm kup zielona, lepiej taka niż zadna. A poza tym niedługo przejdziemy na spacerówki jeśli Ci się rozkłada na lezaco to już przejdź;-)
Może ktoś sprzedaje twój wozek.jakos mega tanio używamy to kup, będziesz miała części zamienne[emoji23][emoji23]
Jak wizyta??

Aniek wczoraj tylko rano kaszlala więc chyba lepiej, ale nie ćwiczyłam pół dnia żeby jej organizm miał czas walczyc z infekcja:) jak jej nie przejdzie to kupimy inhalator:)
Szkoda że nie dasz rady ale sama masz dziś wypad więc też fajnie! Korzystaj z pięknej pogody[emoji7]
Gratuluję nie podawania kropelek! Ja miałam tylko vit D i sab, nawet próbowałam odstawić sab ale brzuszek się odzywał (albo skok) a teraz jeszcze daje Wit C w kroplach i calcium w syropie. Przynajmniej wiem że młoda nie będzie miała obiekcji przy jedzeniu łyżeczka[emoji23]

Linoone nic nie trzeba poza cycem[emoji7] oj to się pięknie wyspałaś! Agatka dziś od 21 do 6 z jedną przerwą więc też jestem happy

Miłego dnia!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linoone mój te ostatnio. Chce się kąpać o 21. Marudny, ziewanie już o 20. A je o 19. Wiecwstrzymuje bo jeszcze 1 h. I wstaje na karmienie nocne wcześniej bo nie 5 a 3.30 ale potem i tak wstaje o 7. Więc nawet dla mnie lepiej, bo czasami o 5 byłam jakoś wyspana i zasypialam chwilę przed 7.my też chcemy pojąć na basen :)

Aniela super ze nie podajecie kropelek.

Pumelova to prawie jak my spaliacie

Aniek wszyscy mówią, ze zakupy na ali sa bezpieczniejsze niż na allegro. Zawsze wybierasz tylko te aukcje, które mają dobre feedbacki i zdjęcia. A w razie braku towaru lub towaru niezgodnego z opisem otwierasz spór. Często zdarza się, ze mniejsze rzeczy giną po drodze i zawsze dodawałam zwrot kasy [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka. Czytam ale pisze cały dzień czasem aż w końcu kasuje bo już temat sprzed tygodnia :D Wczoraj był dzień świstaka. Młoda mało spała a jest tak że jak już zalapie bakcyla po 11 to śpi mi ciągiem 3 godz karmienie i śpi dalej później już pije co 2. Aktywna jest po 17 przeciagam ja do 19 na kapanie i wyciszamy się na noc. Wczoraj był Armagedon!!! :D no ale dziś wstał nowy dzień i jak mamy jechać do prababci i Zusu to ona śpi w najlepsze!!
Temat chrzcin u nas na tapecie, dobrze ze w restauracji... mamy osobną salę gdzie nikt nam nie będzie wchodził, pokój do karmienia, jedzenia tyle że się nie martwię. Teraz nie takie czasy ze się siedzi i je, przynajmniej my młodzi tak to postrzegamy. Mąż tylko musi zadabac o alkohol :)
Poza tym szykuje walizkę bo na weekend chcemy jechać do Sopotu... Tak żeby polazic z wózkiem a przede wszystkim odsapnac od domowych obowiązków a mąż odreagować trochę stresy z pracy. Mam nadzieję że to wypali i pogoda bedzie łaskawa a jak nie to zarzucimy przeciwdeszowki i też polazimy. W Trójmieście atrakcji chyba nie brakuje :)
Tylko to pakowanie...
Pogoda tak sprzyja od niedzieli ze korzystamy z dworu na maxa :)
Ja na Ali nie zaglądam bo chyba bym poplynela choć wizja paru groszy w kieszeni przekonuje mnie trochę zwłaszcza gdy trzeba ubrać 3 panny :) dobrze ze ciuchy mam zachomikowane...
Pozdrawiam Was dziewczynki, lecę ogarniac wyjazdy :)
Takie zaproszenia siora nam zrobiła handmade :) bardzo lubimy ;)
IMG_20171017_095605.jpg

Załączniki

• IMG_20171017_095605.jpg
    IMG_20171017_095605.jpg
    528,9 KB · Wyświetleń: 118
Palszek psikamy octaniseptem jest lepiej. Mamy też troszeczke moczyć w wodzie z emolientm ( nie wiem czemu emolientem ja my nie uzywamy tego w ogóle). Ja jako pierwsze zamówiłam coś za kilka zł na ali - szalej póki nie położyli na tym łapy ( cło i te sprawy)
Super że bez kropelek! U nas też tylko vit d bo nawet jak chciałam podać probiotyk na ładniejszą kupę to brzuszek bolał [emoji53]

Ola a co Ty masz za wózek? Tak z ciekawości pytam coby sobie tą kupe na trawie zobrazować [emoji6]

Dziś kolejny piękny dzień a ja pazury muszę obciàć mojej pannie - jak się z tym uporam to dopiero możemy iść [emoji85]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova no będzie tęsknił...zobaczyłam strach w jego oczach jak mu oznajmiłam że jadę już 8...
Ja moją Emilke biorę do łazienki ale tylko jak pranie mam posegregować albo umyć główkę.W innym wypadku musi na mnie poczekać:) Mam na względzie wspomnienia z moim bratem który za mną i za moją mamą chodził wszędzie krok w krok i nawet nie mogłyśmy się wysrać w spokoju brzydko mówiąc...No ale moja mama go tak nauczyła.Nie mogłam zrobić sama si ani dwójki,nie.mogłam się umyć sama w łazience, wykąpać,to był koszmar.Także Pumelova...ku przestrodze:)
Całą noc nie spałam,po prostu nie mogłam usnąć, piasek w oczach mam, muszę jakąś kawkę wypić ale najpierw.......poćwiczę:) nadszedł ten dzień w końcu hehe

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Wpadłam się pochwalić- udało mi się przejść z kp + mm na samo kp :)
Nie wiem na ile miało wpływ że zaczęłam pić słód jęczmienny (@Mumusia_Muminka dzięki, bo to chyba ty pisałaś o słodzie) ale w razie czego polecam- nie mam cycków jakoś więcej wypełnionych ale jednak coś się musiało zmienić skoro wreszcie udało. Teraz młody je duuużo rzadziej paradoksalnie (co 3 godziny). Jeszcze niech mi noce zacznie przesypać to będzie pełnia szczęścia :D

Dziewczyny które karmią tylko mm...czy podajecie dodatkowo Wit d?Bo wyczytałam że generalnie nie potrzeba ale jeśli dziecko wypija mniej niż 32 jednostki na dobę to trzeba suplementować...no ale oczywiście angielskie strony mówią co innego a polskie co innego i się gubię.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Ja podaję, do tej pory jedynie jedna doradczyni laktacyjna mówiła żeby nie dawać, a tak to każdy pediatra mówi żeby suplementować

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Aim rewelacja. Myślicie ze ten słód sprawia że mleko jest bardziej tresciwe?? Ehh pewnie regularne jedzenie ma tu znaczenie... ja matka wariatka czasem w biegu zjem albo nie zjem i później się dziwię ze Pola chce pić co 2 godzinki. Mleko mam bo dziś po prysznicem patrzę a tryska z obydwu cyckow :D
Akcesoria na chrzest przyszły szał h&:mowy. Jakbyście szukały tanich bucikow to polecam albo oddam którejś po 28.10 :)
IMG_20171018_134503_359.jpg

Załączniki

• IMG_20171018_134503_359.jpg
    IMG_20171018_134503_359.jpg
    924,8 KB · Wyświetleń: 116
Do góry