reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dołączam do tych ktorych dzieci wstaja czesciej w nocy :-( moj ostatnio co 2h 2.5h :-( jeszcze je 5 minut i usypia, wydaje mi sie ze sie nie najada dlatego tak czesto wstaje.

Pumelovo zdrowka dla ciebie i malej. Moj tez czasami cos kaszle ale wydaje mi sie ze traktuje to jak zabawe bo jak spi to nie kaszle

Monti podnoszenie glowy z lezenia to etap rozwoju, wez za rece tylko nie ciagnin i jesli sama bedzie chciala to bedzie probowala usiąść

A my jestesmy w Rabce :-) starszy syn jest na badaniach a my postanowilismy skorzystac z pogody i jestesmy na kwaterze. Po poludniu oni wychodza i lazimy po parku :-) jest pieknie i slonecznie :-) teraz czekam az maly sie obudzi zje i pojdziemy na spacer :-)

reklama
Tak Pumelova, wczoraj ja miałam 28, a K 2 urodziny;-) ;)

Wczoraj pierwszy raz nie ćw, bo L nie pozwolił, ale dziś już się udało i powycierałam kurze. Zaraz się zbieramy do rodziców. Włączę robota.

Kurczę L od3 kąpieli podczas smarowania mleczkiem wpada w taki szał darcia, że aż się zanosi i nie da się go uspokoić dopóki na siłę go nie uśpię:errr: No masakra. A tak uwielbiał ten cały rytuał. Ale pamiętam, że K też miał fazy lubienia i nie lubienia kąpieli i zmiany pieluchy. Boże niech to minie, bo pomyślą sąsiedzi, że morduje dziecko.

Mój zastój trwał 3 dni. Oprócz okładów i kapusty musiałam odciagać laktatorem.

Ja tylko odkurzam codziennie, resztę sprzątam jak jest taka potrzeba. Czyli 1-2 razy w tygodniu. Mojemu mężowi syf nie przeszkadza, więc nie widzę powodu żebym się miała przemęczać ;)

Mój gryzakow jeszcze nie pakuje do buzi, ale za to wszystkie szeleszczące szmatki czy pieluszki są jego! Tak samo jak bodziaki które aktualnie ma na sobie. Uwielbia je żuć i potem muszę go przebierać dziesięć razy dziennie ;)

Właśnie wróciliśmy z basenu. Myślałam, że młody będzie spał, a on chce się bawić..

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ja po 3 miesiącach pobytu tutaj zaszłam w ciążę także nie pracowałam i nie.miałam okazji nikogo poznać.Mamy takich jednych znajomych ale to raz na miesiąc się widzimy także już mnie h** strzela.Ale wczoraj kupiłam bilet i lecę z Emilka na ponad miesiąc![emoji3]
Emol ja zmieniam w nocy pieluszke ze 3 razy, przed każdym karmieniem.A mi ostatnio młoda pięknie śpi.Pada już między 19-20,budzi sie na karmienie o 1,po 4 i później karmię ją ok 7.30 i idziemy dalej spać do 10,11[emoji16]także spanie ma po mamusi:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Co do szczepień też mam nerwa bo musi być juz szczepiona końcem przyszłego tyg a ci mi.każą czekać na list z potwierdzeniem, mam nadzieję że nas wogóle zarejestrowali w tej przychodni[emoji53]w poprzednim miejscu zamieszkania dostałam list miesiąc przed, jakoś tam było wszystko łatwiej a tutaj o wiele większe miasto,kupa ludzi i widać że się w recepcji gubią[emoji53]Właśnie jesteśmy na spacerku,młoda znów śpi.

Misia ooo w .Mikołowie [emoji813] uwielbiam Mikołów, ma śliczny rynek, mieszka tam dobry nasz znajomy i nasza ciocia :D
Niestety po jedzeniu też twarda, na dole.

Ewella tłukę, już znieść tego smrodu nie.moge [emoji23]
Powodzenia w sprzataniu[emoji16]

Abed biedna współczuję i łącze się bo się dzisiaj też nie wyspalam. Agatka dziś rano częściej kaszlala, ale potem się uspokoilo. Oby przeszlo.
Rabka! Byłam tam w sanatorium [emoji813]

Chybra wszystkiego najlepszego! O Ty, ja mam 29:p moja też miała w zeszłym tyg bunt przy kapieli i od tamtego czasu płacze jak ja ubieram w pizamke wieczorem.

Linoone najgorsze jest to że jak przyłożyłam laktator po karmieniu to ani kropla nie poleciala. A ona je bo słyszę jak lyka..
Oo Agatka też uwielbia szeleszczace. Mamy taka lekka grzechotke to jej ulubiona i sama się nią bawi. Gryzaki za ciezkie. I też ciągle wcina albo ręce albo pieluszke

Kasia831 to faktycznie możesz się czuć tam osamotniona. Kiedy przylatujesz? Z mezem?
Ja tak jak Emol nie zmieniam w nocy pieluszek. Ostatnio musiałam bo przesikala i tak żałośnie płakała na tym przewijaku w środku nocy ze.wiecej tego nie zrobie:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiłam krem z ziemniaków lekko ostry. Mały nie spał na spacerze, marudzil. Musiałam iść gdzie są drzewa bo to coś ciekawego, bo inaczej płakał. Zjadł cycusia to chwilę się zdrzemnal. Więc teraz dostał drugiego Ale nie był zadowolony więc znowu dostał mm. No cóż. :/
Pumelova a robiłaś masaż piersi? Albo przystaw Agatke inaczej bo może z tamtego obszary słabo ciągnie. Może na piłkę rugby?

Przylatuje 8 grudnia sama z dzieckiem bo R nie ma wolnego już.On dojedzie samochodem bezpośrednio przed świętami i zostanie do nowego roku a ja wracam 11 stycznia.
Na początku też nie zmieniałam pieluszki, może raz tylko w.nocy ale jak pół gdz po jedzeniu ona nadal nie spała tylko się wierciła to nie wiedziałam o.co chodzi no i miałam nocki nieprzespane.A tu chodziło o głupią pieluche...jak już kiedyś pisałam ona jest bardzo wrażliwa na siki i normalnie w ciągu dnia zmieniam co godzinę, półtorej.A w nocy jak jej zmienię bezpośrednio przed jedzeniem to mi.później śpi i śpi:)

Całe szczescie że mój niewrazliwy, a nawet na początku nie lubił zmieniać bo ciepło :D on mi się mniej wybudzia więc długo nie je aby zasnąć ponownie. Poza tym kolejnym argumentem aby mu nie przebierać to fakt że ja go chce przebrać a tu sucha pielucha. Kilka razy tak miałam więc przestałam.

reklama
Ja tam pieluszki zmieniam ciągle [emoji12] a już musowo po karmieniu (przed się nie da) taki mały rytuał, w nocy to samo. Mi raczej byłoby niekomfortowo z mokrą pieluchą, ja nawet podpasek nie dzierżę ( te do porodu były moimi pierwszymi od 13 lat) każdy ma inaczej [emoji5].

Dziś znowu piękna pogoda!! Trzeba korzysta

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry