reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja też nie zmieniam w nocy pieluch. Mój też niewrazliwy i mu nie przeszkadza mokra pielucha. A kupy w nocy już nie robi. Także zmieniam dopiero rano [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia a napiszesz coś więcej co ci lekarz powiedział na brak siku w nocy? Bo w nocy to u nas różnie ale popołudniami/pod wieczór zdarza się że pielucha sucha i myslsksm że to dlatego że nie dojada.

Kuba zaczął reagować płaczem na obce osoby :-O i dalej śpi 40 minut w ciągu dnia... czasu na nic nie mam, dobrze że pogoda dopisuje to można fajnie pospacerować

Moja generalnie sika na potęgę.No ale między karmieniami podaję jej rumianek także dużo ma płynów.U mnie kp jednak przeszło do lamusa, dostawała histerii jak widziała że cycusia wyciągam...także tylko mm i rumianek.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, należą mi sie oklaski [emoji23]
ZGUBIŁAM osłonkę na gondole.
Nie aiem jak.
Miałam w koszyku na dole. I RAZ założyłam słuchawki na spacerze i nie wiem kiedy jak i gdzie mi wypadła.... zawsze tma była i było ok. A wczoraj zgubiłam. Przeszłam ta sama trasa i nic... ale jak to wypadloC ze mi nie wpadło pod nogi ani pod koła :/
Jestem tak zła, ze az sie śmieje z tego [emoji23]
I to jeszvze wczoraj... jeden dzien z ładniejsza pogoda, taka wiosennie i ja gubię osłonkę... mogła mi wypaść osłonkę przeciwdeszczowa, parasolka czy naert moskitiera. Ale nieeee... mi wypadła najbardziej potrzebna rzecz na zimę. A co najlepsze do mojego wozka nie do kupienia [emoji23] znalazłam jakas Noname ale nie wiem czy bedzie pasować.
A tej firmy, co moj wózek ktos ba Allegro sprzedaje, ale zielona. A wózek mam brązowy. Takze wiecie... kupa na trawie ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kasia a rumianek rozcieńczasz? Podajesz tylko ciepły czy np po godzinie tez? I zwykły czy taki granulowany na dzieci?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Judith no muszę w końcu coś na ali zamówić. Zacznę może od czegoś mniejszego.
Jak paluszek??

Pumelova jak się Agatka czuje? Jak mi maluchy tak dusiło to inhalacje i kropelka Oil Olbas na koszulkę.
Jak twoje piersi? jest coś lepiej??

Zazdroszczę Wam spotkania dziewczyny..:elvis:

Chybra wszystkiego co najlepsze! Wyjdziecie prędzej niż myślisz, szczególnie że masz blisko rodziców.

Emol moja dokładnie tak samo rączki składa i ogląda, gada z nimi. muszę kupić gryzaczki, bo jak obgryza te rączki, to chyba ją to boli i się wkurza. A jeszcze jak pije, to tak dziąsełkami mnie gryzie, że boli.
Mój mąż uwielbia porządek, ale zauważa tylko jak jest bałagan.

Misia jak ci kopa smakowała? Jak jest dobrze zrobiona , to jest mega!
Gratuluję nowych umiejętności, wiem jak to cieszy.:yes:

Abed to miłego wypoczynku, pogoda Wam się trafiła cudna!
Może to faktycznie taki kaszelek dla zabawy, bo dziwne że w nocy nie kaszle.

Monti a na ali mam pewność że na kasę mnie nie oszukają? bo to jednak trochę kosztuje.

Linoone chodzicie na zajęcia dla maluszków? Jak małemu się podoba?

Kasia Emilka pięknie śpi, zazdroszczę. Majcia też rano lubi pospać nawet do 11 pod warunkiem że leżę z nią, jak tylko próbuję wstać od razu oczka jak guziki. No i w nocy zasypia 23-24 , czasem śpi do 6.00, a czasem co 2 godz. Nie przewijam w nocy jak nie ma kupki i nie przesika.
Nie ważne że mm, ważne że dzidzia pojedzona. U nas odwrotnie, jak widzi że grzebię przy cycu, to się na głos śmieje.

Karuzela moja mała się raczej śmieje do ludzi, a w sobotę była u nas siostra mojego. Co wzięła małą to płacz, nawet jak ją trzymała tyłem do siebie. Też w dzień mało śpimy, najdłużej w wózku na spacerze. W dzień też by pospała gdybym ja leżała z nią.

Ola kupa na trawie:D:D:D powiem ci szczerze że ja nie bardzo z osłonek korzystałam , do gondoli i fotelika śpiworek, to już osłonki nie dałam rady założyć, po za tym w zimie chyba wskoczymy w spacerówkę, bo gondola będzie krótka, a w spacerówce lepsza ta osłonka jest. Kup jakąś uniwersalną. A może gdzieś w sklepie byłaś? Albo zostawiliście gdzieś? Może ktoś na ławkę, płot położył? Napisz na tej trasie ogłoszenie z nr.tel. może ktoś się zgłosi.

Ja jutro znów dzień po za domem. Rano mam trochę załatwień, to już mi się nie opłaca wracać, zaczekam na młodego i coś poogarniam w mieszkaniu na 16.45 na karate i po 18.00 do domu dopiero. Muszę obczaić jakiś basen dla siebie, albo fitnes, bo już pierdolca dostaję. Ciągle z bąblami, zaczynam się cofać w rozwoju.
Zapomniałam się pochwalić. Już ponad tydzień nie podajemy żadnych kropelek, tylko vit D.
Zmykam spać.

Olu nie rozcieńczam, nawet na to nie wpadłam:) ale pilnuje żeby nie parzył się więcej niż 3min bo później ma gorzkawy posmak.Kupuję taki normalny albo twinnings albo taki marki Tesco ale jakikolwiek gdzie pisze 100% rumianku jest ok.Wiem że jest jeszcze z Hipp dla dzieci ale to naciągactwo bo chyba ok 20zł kosztuje a przecież to to samo co kupisz za 4:) aha no i zawsze ciepły bo moja nie wypije nic co zimne.Parze sobie codziennie rano szklankę, mam podgrzewacz do butelek więc podgrzewam cały dzień.Nie pilnuje jakoś szczególnie żeby to było po każdym karmieniu,zresztą Emila nie zawsze chce.Czasem wydoi w ciągu dnia takie 200ml a czasem sprawia wrażenie jakby ją ten rumianek w zęby gryzł i pod koniec dnia wylewam bo był nietknięty, a czasem ma takie zagrania że herbatka tylko po południu i nie mogę jej oderwać.Nie zakłóca to jej apetytu,chciałam nadmienić:)

Tak piszecie o tym rumianku, czy wodzie, a mój jeszcze nie miał w ustach nic poza mlekiem cyckowym i wit. D. Nie wiem, powinnam coś już podawać innego?

Ola, nieźle, bierz zieloną! Może nie będzie tak źle to wyglądać [emoji6]

Aniek, tak, chodzimy na zajęcia dla niemowląt. Jest super! Młody uwielbia się kąpać, więc to był strzał w dziesiątkę. Zapisałam go od razu jak skończył 3 miesiące. Brawo za nie podawanie kropelek [emoji4]

Mój zasnął niespodziewanie o 19.30 i spał tak do 3.30 Szok normalnie! Nie obudziło go pakowanie w chuste i wieczorny spacer z psami, ani rozbieranie i pakowanie w śpiworek. Teraz wstał, zjadł i dalej śpi [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Linoone dopóki karmisz piersią nie trzeba podawać innych płynów.Tylko przy mm no i jak się już wprowadza pokarmy stałe.

Do góry