reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Misia a zrobisz mi fotkę tego smoczka z bliska? Jak wygląda ten ustnik
Bo zauważyłam ze Artur woli kapturek i pierś, smoczek nie chce do buzi jeśli ma lepszą alternatywę. I zastanawiam się czy tak samo wygląda ten smok jak taki kapturek. Ja kupiłam wczoraj NUKa 6 miesięcy więc jeszcze trochę.

Witam się po 2miesięcznej przerwie,pamiętacie mnie jeszcze?przez ten czas w ogóle tu nie zaglądałam,nie wiem więc co u was i u waszych dzieciaczkow,mam nadzieję że wszystko ok.Musiałam sobie parę rzeczy ułożyć w głowie,poza tym z 3 dzieci w tym z niemowlakiem i 2 latkiem jest zajęcie od rana do wieczora,mąż teraz już wraca z pracy o 15,ale całe lato pracował do 22ej,masakra.
Wspominałam ze ciążę przechodzilam ciężko,cukrzyca ciążowa,niedoczynność tarczycy,żylaki,hemoroidy i rozejscie spojenia.Po porodzie zrobiłam podstawowe badania i niestety wyrok, cukrzyca typ 1,i insulina do końca życia,do tego niedoczynność tarczycy została,więc lekko nie jest,za to Liwia wynagradza mi wszystko,nie mam z nią żadnych problemów,jest bardzo towarzyska,przesypia już dawno cala noc.Będę starała się na bieżąco was czytać.Pozdrawiam

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej:)
Emila się brudzi w fałdkach szyjnych i pod paszkami, często jej tą szyjke przecieram ale podśmierduje i mega mnie to wkurza, staram się ją myć najdokładniej jak potrafię a i tak na następny dzień czuć bo mleczko jak jej pocieknie to się osadza gdzieś w zakamarkach.

Z tą miłością do dzieci też się zastanawialiśmy ostatnio:) czy można kochać tak samo więcej niż jedno dziecko.

Baaardzo polecam do paznokci nożyczki tommee tippee, mają taką super końcówkę i nie ma szansy na zranienie, obcinam normalnie kiedy nie śpi.Jak próbowałam raz takimi malutkimi cążkami to jej przycięłam paluszek:(

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Jak wrócę uwaga, uwaga z silki to zrobię. Właśnie wlaze na orbitreka!!!
Tea no to się porobiło. Kurczaki. Moja mama od 25 lat na insulinie . U mnie cukry ok a tarczyce badam znowu w tym miesiącu.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Misia a twoja mama pilnuje cukry sumiennie cały czas?czy po tylu latach ma powikłania cukrzycowe?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol proszę
1507403529-aaaaaa.jpeg
1507403535-aaaaaa.jpeg

Kasia ja też te szyję męczę. I pachy. Myje z rana przy przebieraniu zawsze wszystkie nefralgiczne miejsca i wogole pupę to myje nie chusteczkami tylko wacikami woda ostatnio z emolientem.
Tea no trochę powikłań ma. Tyle że ma też już 61 lat. Nic spektakularnego, ale np. Nosi buty z szerokimi czubami żeby uchronić stopy, jest podatniejsza na infekcje pęcherza bo ma cukier w moczu który jest dobra pozywka. Musi bardziej uważać po prostu. Miała problem niedawno z doborem insuliny bo to się jej zmienia. Jak ma ustawić leki to mierzy a tak to nie aż tak często. Jak czuje ze coś jest nie tak itp. Za to zdecydowanie musi przynajmniej raz dziennie iść na spacer i do pracy i z pracy też stara się wysiąść wcześniej z autobusu.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia dzięki za fotki. :) również my pupę myjemy wacikiem z wodą przegotowana. Codziennie wieczorem namaczam z 7 wacikow w wodzie i są zamknięte w małym pojemniku.

Emol - a dlaczego wieczorem już szykujesz te waciki?
Ja rano robię herbatę z lipy do przemywania buzi, ale później maczam kolejne waciki w tej herbacie i przemywam pupke.

Tea - witaj [emoji5]. Pewnie, że pamiętamy. Przykro mi, że po porodzie, cukrzyca nie chciała się odciąć z pepowina. Przerabane z tą insulina, ale... Idzie się do tego przyzwyczaić (mam kolegę, który od dziecka był kluty). Trzymam kciuki za tarczyce.
Pokaż nam swoją zlotowlosa Liwcie [emoji7]. Pewnie mocno się zmieniła? Starszaki pomagają?

Misia - silka? No brawo [emoji106][emoji122].

Pumelova - fajnie, że nadal masz takie ciepłe relacje z kolezenstwem z Liceum [emoji3]. Ja trzymam i z ludźmi z podstawówki i z technikum. Z technikum to w ogóle mamy silne relacje absolwenckie (Ty masz klasowego męża, a ja i mój M mieliśmy wspólnego wychowawce (mój M skończył technikum, jak ja przyszłam), dzięki naszemu związkowi polaczylismy 2 fantastyczne roczniki, i na corocznych zjazdach jest mega fajnie).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry