reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga wieczorem bo mam wtedy czas. Nalewam do pojemnika wrzatek i wkladam waciki. Więc przez noc się chlodza.

Misia super ze aktywność :) ale poszlas do Jatomi calipso czy jakaś osiedlowa?

Super ze macie takie kontakty z szkół średnich. Ja nie bardzo mam (może z 5 osobami mam dobry kontakt) bo reszta woli imprezowac więc to nie dla mnie teraz towarzystwo.
Tak samo różnica z mezami a Wami. U nas czasami widać różnice, bo w innych czasach się wychowalismy

Ostatnia edycja:
reklama
Misia super :-) Tak trzymaj
Ps piekne paznokcie jak zawsze u ciebie :-)

Tea jasne ze pamietamy :-) przykro mi z powodu cukrzycy i tarczycy ale musisz o siebie dbac i bedzie dobrze :-)
U mnie karmienie nr 1 :-) ciekawe ile tej nocy bedzie... Bo ostatnio cos czesciej :-(

Misia jakie foootyyyy [emoji23] i extra czapole!

Abed - dokładnie takie mamy imiona [emoji16] piona!

Ja juz raz obcinalam Szymowi pazurki u stóp ale za dużo tam nie uroslo [emoji3] za to u rączek rosną jak dzikie [emoji23]

Oooo hej Tea! Kurcze biedna ... z ta cukrzycą nie ma żartów... ech ale juz wiesz pewnie jak to ogarnąć, nie? Mam koleżankę z typem 1 i pompę ma insulinową i jest to ogromne ulatwienie zycia. Jak cos to polecam. Tarczyca niestety też daje mi popalic, na razie z niedoczynnośi weszlam w nadczynność i odstawilam euthyrox. Zobaczymy za miesiąc... super ze Liwia się dobrze rozwija i oby do przodu!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, od początku wszystkie mnie do Warszawy przypisujecie, a ja Trójmiasto[emoji16][emoji16] czyżbym aż tak wyglądała na warszawiankę[emoji23][emoji23]??
Nie ubieram jej wszystkiego na raz, zależnie od pogody ma różne ubranie[emoji6] zreszta moje dziecko z tych lubiących się ubierać i przebierać, jak ma dzień na ulewanie to potrafię body z 6 razy zmienić.
Na szczęście nie, mieliśmy mieć ale go odwołałam.
Cóż, dla mojej córci wszystko[emoji16]

Poprostu mamy drobniejsze dziewczynki[emoji4]

Jenny, wrócił prąd??

U nas po pneumokokach nie było temp, dopiero teraz po meningokokach. Zobaczymy co będzie po kolejnych dawkach.

Pumelova, widziałam zdjęcie z dnia otwartego, pięknie wygladalas[emoji4]

Karuzela, intuicja mamy górą[emoji108]

Misia, jak minął dzisiejszy dzień? Temp się utrzymała?

Aga, [emoji8]Mam z kogo brać przykład i czerpać dobry wzor[emoji4]
Robiłam już jedna selekcje jak się teraz przeprowadziłam, ale musze zrobić kolejna, bo zaczyna brakować miejsca w szafie a noe wszystkie worki są rozpakowane[emoji6]

Emol, moja próbuje się dźwigać czasami jak ja oprę odrobine o poduszkę po jedzeniu, żeby nie ulała (wysokość jak poduszka klin do łóżeczka).

Pumelova, skąd czapeczka?? Takiej jeszcze nie mam[emoji6]

Aga, co za słodziak w tym pajacu[emoji7] tez go oglądałam, ale stwierdziłam ze wystarczy welurowy ocieplany, który kupiłam wcześniej.

Misia, Twoj słownik rzadzi[emoji23] masz misia z pepowiny[emoji23][emoji23]

Kylesa, jak widać torby do wózka powinniśmy używać tylko w słoneczne dni, a w czasie deszcze worek foliowy. No to absurd, by torby w takich cenach (!) przemakały.

Jak będę przy okazji w Gdańsku to musze obczaić ta czapke[emoji4]

Maziajka, u nas tez pod paszkami jakieś paprochy się zbierają. Dodatkowo dłonie i stopy, także full opcja.
Bigos[emoji7][emoji7][emoji7]
Ja obcinam paznokcie u stop co 2-3 tygodnie, bo rosną tak szybko jak u mnie. Jak dla mnie łatwiej obciąć niż u rak, obcinam jej po zmianie pieluszki lub po kąpieli, bo nie zaśnie z golymi stopami.

Misia, super zdjecia[emoji846]

Emol, mamy ten sam smoczek i jest super. Dla porównania mam jeszcze mum i avent.

Tea, witaj po długim czasie! Masz Ci los z ta cukrzyca...

Kasia, tez musze myć szyjkę dokładnie, bo paproszki i ulane mleczko się tam zbieralo. Lekarka poleciła po kąpieli "wysmarować" kartoflanką i jest mega różnica, problem zniknął.
Mam nożyczki z canpolu z zaokrąglonymi końcówkami i sa rewelacyjne. Miałam cążki z canpolu i wyrzuciłam po pierwszym użyciu.

U nas dziś strasznie wialo, także spacer był tylko rano póki jeszcze było znośnie. Mała dała dziś czadu w ciągu dnia i z zaciekawieniem oglądała koty moich rodziców.

Dobranoc!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol do jatomi bo mąż chodzi w różnych miastach jak wyjeżdża. Wcześniej chodziłam do Promenady bo ram miałam karnet, teraz mam niby na wszystkie ale promenada najbliżej.
Abed dziękuję bardzo jutro jak mi chłopaki pozwolą to zmienie bo już mam spory odrost.
Kylesa Grzesiowi też u rączek szybko bardzo rosną, a tu muszę pilnować, bo jak raz jednego nie docielam to rano się obudził podróżny jakby go nasza kotka dopadła.
Patuszka takie 37 było do 15 a potem już w normie. Nie wiem czy na meningokoki szczepić, chyba muszę poczytać, myślałam że to później trochę. U nas Grześ kota olewa i na odwrót :) może dlatego że kot czarny.
Jeny chyba już mam zakwasy, to wogole możliwe, Aim powinna być za mnie dumna :) jutro też planuje porobić aerobow troszkę.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję dziewczyny. 2 dni przeprowadzki za mną. Zdążyliśmy niewiele przewieźć, jakieś 5%ciuchów?:D:p pościel i jakieś najpotrzebniejsze rzeczy. Z dwójką dzieci niewiele jestem w stanie zrobić, a tatuś miał pilnować i okazało się że w piątek nowa pralka którą zamontował, jest zepsuta i z powrotem z tą pralką do sklepu i z nową do domu. Udało nam się z tą pralką, bo ta zepsuta była ostatnia i w rezultacie żeby nie czekać, mąż dopłacił i przywiózł pralko-suszarkę:yes: Dziś rano oczywiście musiał do pracy, a później pół dnia ustawiał antenę bo przez ten wiatr coś się rozregulowała i połowy programów nie było. tak że tak by to wyglądało.

Pola ładnie opisałaś te stroje wyjściowe. U nas dokładnie tak samo.

Bab nie miałam jeszcze@
Windi nie rozleniwia jelit. U nas tak jak u Kylesy już coraz więcej bączków i kupek samodzielnie.

Chybra zazdroszczę tego wyspania się.
U nas też tak w nocy wiało. Masakra! Myślałam że okna z futrynami nam wyrwie.

Pumelova no nigdy nie byłam, podobno jest super.
Jak tam po wizycie u lekarza?
Tak piszesz o tych wzdęciach, myślisz że z laktozy? Ja mam coś dziwnego. Nigdy nie miałam wzdęć i w ogóle mało mnie gazowało( czasem raz w tygodniu),za to od cc ciągle mam gazy, już mnie wkurza to ciągłe latanie do toalety. Nie mam pojęcia dlaczego tak mi się pozmieniało? Muszę lekarza na wizycie popytać.
Wkurzyła bym się na maxa o tę torbę"nieprzemakalną"! Jesteś najlepsza w chodzeniu do kaufa!:biggrin2:
Właśnie nie znam się na materacach, wezmę pierwszy z brzegu, a potem będę żałować.

Aha to ci się Miki dał wyspać?
Moja pediatra też do wymiany, tylko kompletnie nie mam pojęcia na kogo.

Emol u mnie odwrotnie góra na 68, albo 74, a dół może być mniejszy.

Misia jaki Grzesio duży chłopak❤ jak po szczepieniu?

Ola W faktycznie miałaś przejścia z tymi lekarzami, nie zazdroszczę. Skoro lekarz mówi że ciąża może być dla ciebie obciążeniem, to bym się wstrzymała narazie.
No ja mam jakiś inny pakiet. Płacę 58zł i nic nie było wspomniane o wizytach, a za urodzenie dostałam 700, żenujące! Chcę zrezygnować bo mnie wkurzyli jak byłam po zabiegu na cieśni nadgarstka. Chciałam złożyć dokumenty po skończonym leczeniu, a facet mi mówi że się nie należy bo to nie wypadek, tylko operacja zaplanowana.:crazy: qrfa! Ja sobie zaplanowałam że nie potrafiłam ręką ruszać i szklanka mi z dłoni wyjeżdżała??

Kasia dziękuję, ja właśnie myślałam o średnio twardym i nieskrzypiącym, bo przy tej mojej księżniczce musiała bym się nie kłaść.
Współczuję bólu gardła, lecz się kochana.

Byli u nas standardowo znajomi(jakbym miała mało roboty) i wyobraźcie sobie że przyszli z kaszlącą i osmarkaną córką! Jak zwróciłam uwagę , że nie może małej całować, to mamusia na to że ona nie jest chora, bo były u lekarza, tylko tak kaszle. No ok! A te wiszące gluty, to też nie katar? Szlak mnie trafił.
Teraz skończyłam grzyby zaprawiać.
Uciekam spać, bo padam na pysk!
Cdn.

Udało nam się na spacer wyskoczyć, w domu kąpu kąpu i lulu po 22. L teraz wstał dopiero. Zjadł i śpi i się uśmiecha:blink:

My u stóp też jeszcze nie obcinaliśmy. Ja u jednego i drugiego muszę to robić podczas snu. No na żywca się nie da :-p Nożyczek nie lubimy, tylko cążki.

Rany, za tydz chrzciny, trzeba by jakieś ubrania dziś poprzymierzać:blink:

Misia to może razem chodzilysmy bo ja też zanim nie zaszlam w ciążę chodziłam do promenady. Styczen-listopad 2016. Najczęściej chodziłam z rana a potem do roboty do diversa. Myślę że pewnie z kilka razy jak nie na silce to na promenadzie się widzialysmy :)aniek co to są za ludzie? Znowu mąż zaprosił? Może pogadaj z nim o warunkach. Bo kurczę on z dzieckiem jak się zarazić pewnie siedzieć nie będzie :(

Czy dzisiaj w nocy wiało? Bo spałam jak zabita, Artur również bo obudził się dopiero 6:30. Więc zjadł, chwilę was nadrobie i idę się już ogarniac :)

Misia te smoczki 3-6 są większe? Też bym musiała zmienić skoro wcześniej było 0-3 :D
Jak śpi to jej się ciągle ta tarcza ze smoczka odbija na policzkach [emoji23]
Gratuluję siłki[emoji106]

Hej tea! Oj biedna jesteś że ta cukrzyca Ci zostala. I tarczyca. I do tego ogarniasz 3 dzieci, szacun!

Dziewczyny Agatka ma czerwone zagiecie skóry pod pachą. Czym to traktować? Sudocremem czy czymś tlustym? Robiłam jednym i drugim i chyba bardziej krem pomaga bo to chyba jest takie suche.

Aga.km o widzisz czyli podobnie, masz znajomych z dawnych lat :D my mamy połowę paczki z liceum a połowę że studiów - jest nas około 16 osob.

Emol no fakt, kiedyś imprezowaliśmy teraz zakładamy rodziny:-) wszystko robimy w podobnym czasie;-)

Abed mojej też się coś podupilo, jak wcześniej spala po 6-7h to już któryś dzień budzi się w nocy co 3-4h. Mam nadzieje ze to nie tendługi skok (14-19tydzien) :/ w ciągu dnia wymaga ciągłej uwagi, ale już mam wózek w kuchni i patrzy se co robię:D

Patuszka hahaha sorki:D
Dziekuje[emoji173] bez szalu, to była godzina 13[emoji23] nie planowałam zdjęć haha
Z h&m:D
Czapeczek też masz tyle co butów?:D
Oo mówisz że lubi koty. Moja Agatka nie zwraca uwagi na naszego psa. Może za duży jest i widzi go jako element wystroju:D

Też nie wiem o tych meningo ale Ciocia nic nie mówiła to chyba nie :D

Aniek widzę szaleństwo z przeprowadzką haha boże cała noc nie spalas?! Skąd Ty masz siłę kobieto!
Pralko suszarka musi być super [emoji7]
Nie byłam u lekarza, przełożyłam na czwartek.
Wiesz co ja nadal nie jem wszystkiego więc wiem co zjadłam nowego:D i akurat wtedy miałam kawę z mlekiem zwyklym.
Powiedz lekarzowi, dziwne. Może jeszcze trochę potrwa zanim wróci do normy z jelitkami?
Kurde wyrzucilabym chorych. Mnie przeraża właśnie jak ktoś chory jest. A wczoraj poszliśmy na zjazd absolwentów do liceum i było miliard ludzi i my z tym wozkiem[emoji19] oby się nie rozchorowala..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny, szybkie pytanko do tych co noszą w chustach ( nosidłach w zasadzie też ) po dworze - macie jakieś fajne pajaca/ kombinezony jesienne bez stópek? Czy używacie jeszcze tych dresowych? Kurcze muszę coś prędziutko kupić a mam same takie do wózka ze stopkami [emoji53]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry