reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova o pieluchach tetrowych słyszę za każdym razem jak jest u nas teściowa i przebieram ige :D co do wyjazdu to przelozylismy na początek października przez to, że Iga tak płacze jeszcze ... jakbyś chustę wcześniej potrzebowała to pisz! :*

Liluli, Iga też ssie rączkę dzisiaj jak szłam z nią w tej chuscie to tak ssala głośno że ludzie na ławce się śmiali ;) i ssie jak zasypia wieczorem :)

Iga też czasami ma zawinięte ucho jak śpi, ale ona to w ogóle jak się denerwuje (czyt.prawie cały czas) to szarpie się za te uszy mocno ...

Hmm ja języka nie czyscilam jej nigdy :p ale jak wystawia język to nie widzę jakoś specjalnie tego białego nalotu.

U nas w bloku już wodę do kaloryferow wlali i niby będą grzać jak chłodno w nocy dalej będzie, chyba wtedy wyniose się do salonu bo mój mąż grzeje na maksa a nie rozumie, że teraz doszło łóżeczko do pokoju i Iga to się zagotujemy tutaj :p

Iga o 17 zrobila taka histerię 20min płakała bez przerwy i nic nie pomogło nawet na ręce jak braliśmy, włączyłam bardzo głośno biały szum i położyłam ją u siebie na brzuchu dopiero wtedy jej po chwili przeszło...na głowę niedługo dostanę !

reklama
Napolka ja pierwsza w styczniu będę miała. A widzę że ty rocznik 93 czyli 24 latka. Zazdroszczę ze nie masz okresu. Ja już 2 razy miałam z odstepem 20 dniowym...

Tyle Asiek, a z Ewelin to tylko ja i Ewella ;)

Liluli niestety nie tylko geny. U mnie w rodzinie nikt nie ma odstajacych. Ja mam odstajace dwa, brat jedno. Bo byliśmy w inkubatorach i opaski nam złe założyli. Na odpiernicz. Ja miałam pod uszami. A brat pod jednym uchem. I mamy te uszy odstajace :/
Moja mama bała się ze zmienić bo to pierwsze dzieci. Ale jak młodsza siostrę dali do inkubatora to mama od razu jej nałożyła opaskę na uszka i ma ładnie przylegające.

Pumelova ja z kilka razy Ale takie wspominki były a nie wyrzuty na szczęście.
Np teściowa mówiła ze jak ona poradzi sobie z pampersem bo ona to na tetrze jechała. I musi popatrzeć jak zapinam małemu.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ola szczerze mówiąc nie pamiętam jak z tą temp Nutramigenu robiłam, ale raczej tak na wyczucie, nigdy nie mierzyłam temp. Teraz też jakoś nie zwracam szczególnej uwagi na to.

Nalot czasem mamy, ale nie jest to problem.

Jeszcze nie grzejemy, ale podejrzewam, że niedługo trzeba będzie zacząć, drewno przygotowane.

A spacer po ciemku? No nie wiem. Na wsi mieszkam przy lesie i w wielu miejscach naszych tras nie ma żadnego oświetlenia, jest nie do końca bezpiecznie, zobaczymy.

Byliśmy na spacerze i w ostatniej chwili przed wichurą wróciliśmy. Teraz usypiamy K i L.

Pytanie. Macie karuzele dla dzieci? Ja mam po K taką ręcznie nakręcaną i mnie strasznie wnerwia i myślę o kupnie takiej porządniejszej z projektorem automatycznej. Co myślicie?

Hejka witam nowe mumusie;-)

Ewella kurcze chyba juz wiekszosci dzieciom przeszly wrzaski mam nadzieje ze Idze tez w koncu przejdzie bo na pewno to ciezkie dla Ciebie.

Pumelova taaa i jeszcze ze kiedys to bebiko trzeba bylo gotowac albo ze zupek nie bylo;D kocham te teksty.

Chybra my nie mamy ale nie planuje Jas mial jakad ale szybko ja wywalilam.

Paninka Ty to masz jazde z trojeczka!

Misia zdrowia dla meza moj ostatnio glowe rozwalil 2 szwy na glowie...ale on to srednio co pol roku cos zlamie albo narobi...taka sierota z niego;D musze go lepiej ubezpieczyc.

Emol serio z powodu opaski ? Dlugo pod tymi lampami lezelisscie? Ja tez mam 1 odstajace to juz chyba lepiej miec 2...

A moj Jas dzis goraczka 38 nic poza tym zobaczmy jak ze szkola jutro ehhh.Nie cierpie jesieni...
Co do grzania my mieszkamy w domu ale jeszcze dlugo niw zapalimy mega cieplo mamy w domu jeszcze w tym roku ocieplilismy to juz w ogole tropiki.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka 3 tygodnie. I jak my byliśmy to takich okularkow nie dawali. Zaczęli jak zauważyli ze tym dzieciom co leżały zaczął wzrok się pogarszac. Oboje z bratem okulary nosimy.
Ja miałam lepiej bo zakryte uszy wlosami mialam. Brat długo mówił że operacje sobie zrobi. Od kilku lat wziął masywniejsze grube oprawki i nie rzuca się w oczy to ucho.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol moze nie w kazdym szpitalu bo moj brat 30 lat temu w tych okularkach juz byl.
3 tygodnie to fakt dlugo.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra jestes na nutramigenie? DlacEgo i od kiedy?
Ja od dzis. I głęboko wierze, ze pomoze... bo to juz naprawde ostatnia deska ratunku dla nas ;)

Hej Ola a wy czemu jestescie na nutramigenie to mleko dla alergikow tez macie problemy my jutro robimy wyniki z morfo czy nie ma anemi

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Liluli rodziłaś w profamili? ;)

Pumelova - o tetrach tez często slysze, a zaraz jeszcze kazda która o nich mowi dodaje, że jeszcze trzeba było je prać w frani... :D a teraz to jest wypas itd nic tylko dzieci rodzic ;)

Chybra ja mam karuzele ale nie moge jej zawiesic, jest hmmm zbyt długa (?) tzn musze obniżyć łóżeczko o jeden poziom aby nie latała dziecku po twarzy.

a właśnie, kiedy obniża się łóżeczko?

Napolka ja tez marze o domowym spa, kazdego dnia sobie obiecuje, że jak mąz wroci z pracy to zamykam sie w łazience, ale wieczorem zwykle padam i nic z tego nie wychodzi :(

Gabrysi chyba przyśniło się szczepienie bo spi sobie smacznie a tu nagle taki przeraźliwy krzyk jak podczas szczepienia. jak tylko podeszlam i pogłaskałam od razu sie uspokoiła i poszla w kime.

czy wasze dzieci piszczą? moja się nauczyła i piszczy jak biorę do odbicia :D

Bloomka nie,ja na Chopina. Tam pracuje moj gin no i zalezalo mi ze to klinika jest.

Dobrze ze ta tetre to we frani a nie na tarze praly [emoji16]

Ewella [emoji23][emoji23] Szymek tez tak glosno ciumka ta raczke [emoji5]

Emol pewnie nie tylko geny ale jesli ktos ma miec to nic wtedy nie pomoze.

reklama
Bloomka nasza też już parę razy pisnela i w ogóle zaczyna wydawać różne inne, dziwne dźwięki :)

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry